Get Adobe Flash player

Landscompetitie 2018

VDO B2 GW kampioen 2018 a Corry van de Laar 2018 5
Het B2 team van VDO is er in Nieuwegein in geslaagd de finale te halen. VDO nam genoegen met een eervolle tweede plaats.
Het C3 team van Touché wisten in poule D een tweede plaats te behalen.
Bij de damesbeker won het team van 's Hertogenbosch met oa Corry van de Laar de Nationale finale.
Alle informatie over de poule indelingen
Alle informatie van de landsfinale

Lees verder . . . .

Landscompetitie

In het weekeinde van 22 tm 24 juni wordt in Sportcomplex Merwestein weer de Nationale finale van de landscompetitie gespeeld. District Oss wordt vertegenwoordigd door het B2 team van VDO en in de C3 het team van Touché. In de damesbeker speelt Corry van de Laar die in het dames team van 's- Hertogenbosch uitkomt.

Alle informatie over de poule indelingen

Alle informatie van de landsfinale

In drie dagen tijd vinden ruim 300 wedstrijden plaats om de Nederlandse Kampioenschappen van de Landscompetitie van de KNBB-vereniging Carambole (KVC).

In totaal 76 teams zullen op 24 kleine en 4 grote tafels spelen om het Kampioenschap van Nederland in hun betreffende klasse.  Op vrijdag spelen de C4, Damesbeker en Dagcompetitie (elk met 8 teams), op zaterdag de C1, B1 en B2 (ook elk met 8 teams), en op zondag A, C2 en C3 (A met 4 teams, C2 met 8 teams en C3 met 16 teams).

B2 team VDO gewestelijk kampioen

Gewestelijke finales uitslagen

VDO B2 GW kampioen 2018 a

Op 26 en 27 mei was café d’n Brouwer en het district Oss gastheer van de regiofinale teams B2.
Peer had in een zaal twee tafels geplaatst waardoor er serieus en ongestoord gebiljart kon worden.

Er ontwikkelt zich een zéér spannende en sportieve strijd. De rake aftrap wordt verzorgd door Henk van de Veerdonk (VDO Oss). Hij speelt zijn 23 caramboles in 21 beurten bijeen.
Na 2 rondes geeft de tussenstand te zien dat alle teams: Het Trefpunt Café 4 (Den Bosch), Snelpost 7 (Veluwenzoom), De Klok 1 (Nijmegen) en VDO (Oss) allen 2 partijpunten hebben.
Na ronde 4 heeft elke ploeg 4 punten en jawel na ronde 6 heeft er nog geen enkel team een wedstrijdpunt te pakken. Gebroederlijk ieder 6 partijpunten…

De laatste 6 partijen zijn dus allemaal beslissend. Snelpost wint de partijen in ronde 7 en 8.  VDO en ’t Trefpunt winnen 1 maal.
De laatste 2 partijen zijn dus doorslaggevend: VDO tegen Trefpunt: de winnaar zal in wedstrijdpunten gelijk komen met Snelpost.
Snelpost moet op zijn beurt tegen het reeds uitgeschakelde de Klok. De Klok heeft voor deze laatste partij hun grijze eminentie ingezet als geheim wapen. Het lukt Henk Bouwman zowaar om Ton Kastelijn in 61 beurten te verslaan.
Hierdoor wordt de strijd op de andere tafel zeer belangrijk. John de Laat ziet Bert v Berkum in het begingedeelte flink afstand nemen. Deze laatste kan na een minder tussenfase toch doorduwen naar een ruime zege.
De eindrangschikking wordt vanwege de gelijke stand qua wedstrijd- en partijpunten bepaald door het gespeelde percentage. Na invoering van de gegevens blijkt dat VDO met 91 % de Regiotitel pakt en dus door mag naar Nieuwegein.

In de C1 klasse is het Kerkzicht 2 met Jan-Hein Clement, Wilfred Clement en Ruud van Loosbroek niet gelukt zich te plaatsen voor het Nationaal kampioenschap teams in Nieuwegein. Kerkzicht 2 speelde twee partijen tegen de enig overgebleven concurent  Café Boslust 11 uit district Nijmegen, die beide verloren gingen. Zie uitslag

De gewestelijke teamfinale C1met BV Kerkzicht  lokatie: Bergharen in “De Zandloper” wordt in slechts één dag gespeeld omdat het Team van 's Hertogenbosch zich heeft teruggetrokken.

Zaterdag 26 en zondag 27 mei worden er op diverse plaatsen gewestelijke finales gespeeld voor teams. De kampioenen van district Oss, die tijdens de jaarvergadering op 15 mei, zijn gehuldigd nemen deel aan deze finales. Het team Net Mis 6 uit Herpen met Jos en Wim Juriens en Alex van de Watervliet behaalden het hoogste percentage en wonnen hiermee de Jopie Hendriks trofee. Nieuwsbrief 38 met alle foto's en het programma
Alle wedstrijden vangen op zaterdag aan om 11.00 uur.
Wij wensen alle deelnemende teams veel succes en sportieve strijd!!!

Lees verder voor het complete programma

 

 

 

 

 

 

 

 

Archief

----------------------------

Districtskampioenen 2016 / 2017

170509 029 web 170509 034 web
   
170509 041 web 170509 046 web
   
170509 058 web 170509 067 web

 .