Get Adobe Flash player

Arbitrage en reglementen

Nieuwe arbiters
180929 093a BM Zaterdag 29 september namen zeven cursisten, allen uit district Oss, deel aan het examen arbiter 1*.
Na jarenlang verstoken te zijn geweest van nieuwe arbiters, rekende het districtsbestuur erop dat er nieuwe arbiters op de arbiterslijst konden worden toegevoegd. Een uitgebreide werving resulteerde in maar liefst zeven belangstellenden.
Tijdens de kennismakingsavond op 18 juni werd het handboek arbitrage aan de kandidaten overhandigd en afspraken voor de cursus vastgelegd.
Van 13 augustus tot en met 24 september werd onder leiding van docent Henry Thijssen de theorie behandeld en met assistent Peter Huvenaars, beide ervaren CEB arbiters, de praktijk aan de tafel geoefend. De leergierigheid en enthousiasme van de cursisten zorgde ervoor dat elke week de verbeteringen meer zichtbaar werden.
 

 

Cursus Arbiter 1*

Zaterdag 29 september nemen maar liefst zeven cursisten, uit ons eigen district, deel aan het examen voor arbiter 1*.
Na jarenlang verstoken te zijn geweest van nieuwe districtsarbiters, hoopt het districtsbestuur weer een aantal nieuwe arbiters op de arbiterslijst te kunnen toevoegen.
Uiteraard hopen we voor alle kandidaten op een goed resultaat.

De opleiding was in handen van docent Henry Thijssen, geassisteerd door Peter Huvenaars. 

 

 

 

Cursisten ARB1 180903 034 web
 

Nieuwe reglementen voor seizoen 2018 - 2019 gepubliceerd

Officiële mededelingen seizoen 2018 - 2019   Nieuw

Reglementswijzigingen (overzicht) 2017 - 2018

Spel en Arbitrage reglement (SAR) 2017 - 2018

Wedstrijdreglement (WR) 2017 - 2018

Alle reglementen sectie Carambole

Wij verzoeken alle arbiters en wedstrijdleiders de wijzigingen van de reglementen, die in het reglement zijn gearceerd, goed door te nemen.

Arbitrage nieuws

CEB nieuws

Arbitersbijeenkomst 22-12-2015 verslag

 
Arbiter worden?

Arbiters badges

Voor belangstellenden kan het districtsbestuur een cursus arbiter organiseren. Dit doen we al enige jaren in samenwerking met onze buurdistricten. Indien er voldoende gegadigden zijn willen we weer zo'n cursus starten.

Schroom niet, de basiscursus arbiter (arbiter *) is laagdrempelig. Ook over de kosten hoeft u geen zorgen te maken die is voor rekening van het district. Zo'n cursus wordt op zes zaterdagen of avonden gehouden en wordt afgesloten met een theorie en praktijkexamen.

Mocht je het leuk vinden en heb je enige ervaring opgedaan, dan zijn er ook vervolgopleidingen waarin je kennis van de biljartsport wordt verdiept en verbreed. Zo kun je de uitdaging er inhouden.

Bent u enthousiast geworden door bovenstaan artikel, geeft u zich op, bel of mail voor informatie naar arbiterscoördinator Joop Kampert.

Update HTH 27-09-2018