Get Adobe Flash player

Condoleance

Geert Janssen overleden

geertjanssen

Nu pas is bekend geworden dat op zondag 5 augustus 2019, Geert Janssen na een kort en heftig ziekbed is overleden.
Geert was geen lid van district Oss maar was hier regelmatig aanwezig als supporter of als deelnemer bij een nationale voorwedstrijd. Nog recent, van 12 tm 14 april 2019 speelde Geert de gewestelijke finale 2e klas bandstoten bij Kerkzicht in Nuland.
Geert was een enorme liefhebber van de biljartsport en een actief speler.
Velen zullen zijn support en droge humor node missen, maar vooral natuurlijk zijn partner Martha en zijn verdere familie. Wij wensen hen veel sterkte bij dit verlies.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jo van Amstel overleden

Tot ons verdriet heeft het district bericht ontvangen van het overlijden van ons lid van verdienste Jo van Amstel. Jo was al wel enige tijd ziek, maar aan het begin van de lopende competitie heeft hij nog meegespeeld met het team  Touché 5, waarvan hij teamleider was. Daarna ging het snel bergafwaarts, waarna hij afgelopen dinsdag 9 oktober is overleden. Jo was 79 jaar.

Zaterdag 13 oktober zal om 14.00 de crematie plaatsvinden in het crematorium in Uden. Het bestuur wenst zijn vriendin Sjaan en verdere familieleden alle sterkte.

klik hier voor de condoleancekaart.

Dankbetuiging Wim Rooijendijk

Wij willen iedereen bedanken voor de hartverwarmende belangstelling, die wij als
familie ontvingen tijdens het ziekbed en overlijden van mijn man en ons pap en opa Wim.
Alle reacties en aanwezigheid uit het district, waren voor ons een grote troost.

Namens de familie: Willy Rooijendijk

Wim Rooijendijk prentje

Wim Rooijendijk

Rooyendijk Wim 141227 002 web Wim Rooijendijk 21 januari 2018
Wim Rooijendijk van BV Jong Geleerd uit Volkel is zondag 21 januari op 78 jarige leeftijd overleden. 02 september 1939 - 21 januari 2018 +
 
Wim was een groot biljartliefhebber in hart en nieren. Al op jonge leeftijd speelde hij zijn partijen bij stam café de Beukenhof in Odiliapeel. Het werd pas serieus toen biljartvereniging AZW zich in 1980 aansloot bij de KNBB district Oost Brabant. Van zo'n drie moyenne werkte hij zich op tot een goede hoofdklasser.
Wim was medeoprichter (1982) en biljartlesgever van BV Jong Geleerd in Volkel. Vanaf medio 1994 werd Wim hier ook actief bondslid. Dat hij het serieus nam blijkt uit zijn eigen biljartzaaltje aan huis waar hij nu ook verblijft.  Wim is zaterdag 27 januari om 14.00 uur in Uden gecremeerd. Zie condoleance kaart.
Familie en clubleden van harte gecondoleerd.
 
Henk Schamp
Schamp Henk 141227 001web

Op vrijdag 10 november jl. is op 79-jarige leeftijd, Henk Schamp overleden.

Henk is vanaf zijn jeugd een zeer fanatiek biljarter geweest.
In zijn lange biljartcarriere heeft hij vele kampioenschappen op zijn naam geschreven, zowel in ons eigen district als in het gewest. Met als absoluut hoogtepunt: het behalen van het Nederlands kampioenschap tweede klas bandstoten in 2016, op 78-jarige leeftijd.
Een prestatie van formaat!!

In alle spelsoorten was Henk een geduchte tegenstander. Bij bandstoten en driebanden kwamen zijn kwaliteiten het beste tot z’n recht, maar ook met libre en kader stond hij z’n mannetje. Daarnaast is Henk ook nog vele jaren actief geweest als districtsarbiter.

 

 Degenen die Henk de laatste eer willen bewijzen, worden daartoe in de gelegenheid gesteld op zaterdag 18 november a.s. Er is dan om 12.00 uur een eucharistieviering in de parochiekerk van St. Victor in Neerloon. Om 14.00 is er een afscheidsdienst in de aula van het crematorium aan de Belgenlaan te Uden.

We wensen zijn naasten veel sterkte met dit verlies.
Bestuur en leden BV KOT Ravenstein

Martien van den Elzen

MvdE

Martien van den Elzen

1954 - 2017

Ons bereikte het droeve bericht dat veel te jong Martien van den Elzen is overleden. Hij was nog niet zo lang lid van Germenzeel, maar biljartte daarvoor jarenlang voor Kersenboys 2000. Voor hem is op woensdag 11 oktober een avondwake gehouden in de kerk van Jakobus de Meerdere in Zeeland; de afscheidsviering heeft op donderdag 12 oktober plaats gevonden in het Crematorium van Uden. 

 
 

Gerard Schriks

          Gerard Schriks

Gerard Schriks

24 oktober 1957 + 4 juni 2017

Gerard Schriks is afgelopen weekend overleden. 
Hij was actief lid van KOT Ravenstein. 
 
U kunt afscheid nemen opmaandag 12 juni in uitvaarcentrum van Lith, Docfalaan 2 te Oss van 19.30 - 20.15 uur. Het afscheid is op dinsdag 13 juni in crematorium te Beuningen om 14.00 uur
 
 
Namens het districtsbestuur wensen we zijn familie en clubgenoten veel sterkte toe.
 
 
 
 

 Jo van Dijk

1 Dijk Jo van 141228 001w

Jo van Dijk + 3 mei 2017

Kort geleden bereikte ons het bericht dat oud winnaar kampioenschap van Oss libre kader, Jo van Dijk is overleden. Jo was een fanatieke biljarter die vooral door wilskracht vaak won. Zijn belangrijkste overwinning was toch kampioen van Oss libre kader in 2014. Tot zijn eigen verbazing won hij de finale tijdens het tweede KVO nieuwe stijl.

Jo speelde jaren in een kader team bij DOS’71 te Heesch en later bij Moira in Lith maar zijn sterkste spelsoort was toch het bandstoten.

Namens het districtsbestuur wensen we zijn familie en clubgenoten veel sterkte toe.

Klik op foto en kaart voor vergroting

1 Dijk Jo van 141228 002 tekst w Jo van Dijk overleden

Bart de Haas

Klik op foto en kaart voor vergroting

Bart de Haas 151127 020 web Bart de Haas

Henk van Rooij

Henk van Rooij overlden 19 01 2017

Op 19 januari 2017 is ons lid Henk van Rooij overleden.
Hen is woensdag 25 januari 2017 - in besloten kring gecremeerd.

Met vriendelijke groet,
Wilfred Clement
Secretaris Biljartvereniging Kerkzicht Nuland

Namens het bestuur wensen we de familie en leden van BV Kerkzicht veel sterkte toe

 

 

Jan Nabuurs

Nabuurs Jan 160214 078 web

 

Wedstrijdleider van district Nijmegen, Jan Nabuurs, is zondagavond 9 oktober plotseling overleden. In ons district was Jan ook een bekende biljartliefhebber. Hij woonde tot het afbranden van café Dn Dijk te Ravenstein in een appartement boven de biljartzaal.

Namens district Oss wensen we zijn kinderen Sven, Annet en kleinkinderen veel sterkte toe

 

 

 

 

 

Nabuurs Jan kaartje 2

Klik voor vergroting

 

 

 

 

 

 

 

.

Harry Loeffen

03 okt 1942 - 22 sep 2016

Ons bereikte het bericht dat Harry Loeffen op 22 september is overleden. Harry was vele jaren arbiter op internationaal niveau. Hij was bij de KNBB, zowel in district Oss als op nationaal niveau jarenlang voorzitter van het arbiterskorps. Ook was Harry 30 jaar voorzitter van zijn eigen vereniging in Grave. Na zijn actieve arbitersloopbaan in 2003 werd Harry arbiterbeoordelaar.
In district Oss werd Harry voor zijn vele diensten in de biljartsport geëerd tijdens het arbiterstoernooi (later van Hinthum Stoltz) toernooi op 28 augustus 2004 in Ravenstein. Op Nationaal niveau werd Harry door zijn vele verdiensten, waaronder voorzitter van het (inter) nationaal arbiterskorps, geëerd met de titel arbiter UMB honorair.

Helaas heeft het bericht ons te laat bereikt, zodat een persoonlijk afscheid er niet inzat. Harry is op 27 september in Uden gecremeerd.

Harry Loeffen
Loeffen Harry 040828 020 Loeffen Harry 040828 022 Loeffen Harry 040828 029

Condoleance

Vocht Han de 140124 019 web

Han de Vocht overleden

We ontvingen het droevige bericht dat Han de Vocht, na een ziekbed van enkele weken, op 20 september is overleden. Han verwierf bekendheid met zijn bedrijf JB Fashion als leverancier van biljartkleding. Samen met zijn Riky reisde hij heel Nederland en België door om kleding te gaan opmeten. Door deze persoonlijke aandacht en service, die heel ver ging, onderscheidde hij zich in deze branche. Daarnaast was hij groot animator in de biljartsport. In de afgelopen decennia sponsorde hij onder meer een aantal formaties in de topteamcompetities. Ook het jeugdbiljarten had een warme plaats in zijn hart en ook daar was hij jarenlang sponsor. Verder droeg hij samen met Riky de VG biljarters een warm hart toe, zo waren ze samen steunpilaren voor de biljarters van Cello in Vught. Er kon door deze spelers geen keu uit het foedraal worden gehaald, of Han en Riky waren ter plaatse. Wat zal hij door velen gemist worden! Wij hopen dat Riky steun zal vinden in de mooie herinneringen die Han voor altijd in leven zullen houden en wensen haar veel sterkte toe met dit verlies.

Tekst Jan Rosmulder de Bijartballen

Diverse verenigingen en arbiters van district Oss hebben of hadden biljartkleding van Han en Riky de Vocht. Hij was tot vorig seizoen lid van BC Germenzeel uit Uden

Jan van Bakel

Jan van Bakel 160317 116 web a

Oud voorziter van gewest midden Nederland overleden.

Het zeer gewaardeerde erelid van de KNBB, Jan van Bakel is op 5 september 2016 overleden.
Naast arbitersbeoordelaar, mentor en docent was hij jarenlang een uitstekend bestuurder. Met name het voorzitterschap van gewest midden Nederland was hem op het lijf geschreven. Jan van Bakel was een bijzonder aimabele persoonlijkheid, altijd correct en toegankelijk.
Hij zal in blijvende herinnering zijn voor velen die met hem hebben samengewerkt.

Hoewel Jan niet meer actief was in de biljartsport bleef hij betrokken. Zo was hij een welkome gast tijdens de grand Dutch in maart van dit jaar. Zoals altijd wist hij wel waar hij ging zitten (foto)

Zijn crematie was op zaterdag 10 september in Ede

Tekst KNBB Sectie carambole

Jo van den Bogaart

Bogaard Jo vd SOKO

Jo van den Boogaart

Schaijk 06-08-1947 - Oss 25-06-2016

Sinds korte tijd wisten we dat Jo ernstig ziek was. Hij zelf nam dat bericht voor kennisgeving aan en nam op zijn manier al afscheid van zijn biljartclub en de leden. Zijn toch nog onverwachte overlijden heeft bij ons allen diepe indruk gemaakt.

Jo heeft vorig jaar zijn 25-jarig jubileum bij S.O.K.O. herdacht. Hij was een fijn, innemend lid waar we altijd een beroep op konden doen om wedstrijden in goede banen te leiden.

We zullen Jo zeer zeker gaan missen.

Biljartvereniging S.O.K.O.

Klik op rouwkaart voor vergroting

Bogaard Jo vd SOKO 2

Bart van Hinthum

130514 041a jaarverg Hinthum Bart web

 27-06-1928     29-02-2016

Oud voorzitter Bart van Hinthum is op 29 februari op 87 jarige leeftijd overleden. Bart, vele jaren voorzitter van district Oss, was erevoorzitter van district Oss. Hij en Huub Stoltz, werden elk jaar geeerd met een gezellig en druk bezocht toernooi. Het van Hinthum Stoltz toernooi in Ravenstein was en is een begrip in district Oss en omgeving. Bart van Hinthum was reeds vanaf 1985, dus ruim 30 jaar, bondsridder voor zijn vele verdiensten voor district Oss maar zeer zeker ook op landelijk gebied. 

Voorzitter van 1968 tot 1972 en van 1979 tot 1996
Sedert 2011 was Bart de oudst levende ereklasser

Bart is donderdag in Uden gecremeerd.

Archief foto: Jaarvergadering 14 mei 2013

rechts bron: Encyclopedie van de ereklasse (Cees Sprangers)

Hinthum Bart van Mensenlinq 50802353 Hinthum Bart web

Hans Posthumus

 

Posthumus Hans w

Maandag bereikte ons het trieste bericht dat ons clublid en biljartvriend Hans Posthumus na een slopende ziekte rustig is ingeslapen.
Hans was een sterke persoonlijkheid, een echte sporter , iemand met humor en een grote gedrevenheid .
Hij was jaren actief binnen onze club in de C1  maar ook was hij zeer verdienstelijk als penningmeester en bestuurslid.

Wij zullen hem gaan missen.
Wij wensen Joke en familie veel sterkte om dit verdriet te verwerken.
Secr. B.V. Oud Grave
Harrie van Bommel.

Joep Lammers

 

Beste biljartvrienden,

Kort geleden bereikte ons het droevige bericht dat ons gewaardeerd lid Joep Lammers is overleden. Ongelooflijk en onbegrijpelijk hoe snel zoiets kan gaan. Onlangs was hij nog aanwezig bij de finale van de aan Hans Hooijberg opgedragen Kerkzicht trofee. Aan het genieten van een lekker flesje bier en altijd met een glaasje ernaast. Maar helaas is Joep niet meer.

Wij zullen Joep blijven herinneren aan zijn opzienbarende technische biljarthouding, zijn uitgekiende driebanders, zijn sigaretje bij het biljarten toen het nog mocht en zijn precisie bij het maken van een dunne carambole.

 

Joep Lammers 01

Niet loepzuiver maar Joepzuiver noemde wij dat. Joep was bereid om andere biljarters beter te maken en kon ook wel eens op een ingetogen manier boos worden als het even niet lukte. Joep, bedankt voor alles. Rust zacht.

Wij willen Jessie en Martijn en verdere familie en vrienden alle sterkte van de wereld toewensen om dit grote verlies te verwerken.

Namens de vereniging Kerkzicht
Wilfred Clement
Secretaris Biljartvereniging Kerkzicht

Namens het bestuur van district Oss wensen we de naaste familie en leden van BV Kerkzicht veel sterkte toe

 

 

Joep Lammers rouwkaart BV Kerkzicht Joep Lammers 02

René van Hinthum

RvH 1950 2015 v2 Hinthum Réne 141227 004 web

Ons bereikte het bericht dat op 4 november j.l., René van Hinthum is overleden. Niet alleen het district Oss verliest hiermee een prominent lid, heel biljartend Nederland mist nu een gewaardeerd speler en toegewijd instructeur. Al in 1985 werd René biljartinstructeur A en vanaf 1995, dus ook al weer 20 jaar geleden, was hij bondstrainer. Menig bekend biljarter heeft van René de fijne kneepjes geleerd. Wij zijn hem veel dank verschuldigd en het was dan ook volstrekt logisch dat hij onlangs tot KNBB bondsridder werd benoemd. Veel te jong heeft hij de strijd tegen zijn ziekte moeten opgeven. Wij wensen zijn vrouw Jolanda en verdere naasten sterkte met het verwerken van zijn heengaan.

Rechterfoto: René deelnemer KVO libre kader 2014/2015

Lees verder voor onder andere archieffoto's van René

 Corrie Noorman

150523 238w2 Corry

 

Corrie Noorman, lid van verdienste van district Oss en boegbeeld van biljartvereniging Touché is

op 13 augustus op 76 jarige leeftijd overleden.

Naast wedstrijdleidster en manusje van alles bij Touché was ze ook jarenlang verdienstelijk arbiter van het arbiterskorps.

De crematiedienst werd, onder grote belangstelling van onder andere veel collega arbiters, leden van BV Touché en bestuursleden, gehouden op dinsdag 18 augustus om in het Crematorium te Uden.

Namens het districtsbestuur en ongetwijfeld alle leden van district Oss: familie en leden van BV Touché van Corrie veel sterkte toe toegewenst met dit groot verlies.

Foto: tijdens het 75 jarig jubileum van district Oss op 23 mei

Mensenlinq overlijdensbericht

 

 

Persbericht

Corrie Noorman, arbiter van district Oss overleden

Op dinsdag 18 augustus j.l is in aanwezigheid van velen uit de de Osse biljartfamilie Corrie Noorman gecremeerd. Zij was, tot een noodlottige val 2 jaar geleden, op vele manieren actief en dienstbaar voor onze biljartsport.

Tijdens de afscheidsdienst memoreerde Jeannette Habraken, arbiter en lid van het districtsbestuur juist die dienstbaarheid. “Hoe vaak is er niet een beroep gedaan op Corrie, juist omdat ze nooit “nee” zei. En zo’n beroep dat was altijd op een laat, zo niet hèt laatste moment. Als wij – het districtsbestuur – weer eens in onze maag zaten met een toernooi, dan zeiden we “Touché” en we belden Corrie. En vervolgens was het hele toernooi weer in vertrouwde handen. Had de arbiters­coördinator weer een gat in zijn rooster: als het enigszins kon, was Corrie wel beschikbaar.”
Eén van de drijvende krachten van de Osse biljartsport is niet meer. Aanvankelijk als uitbater van Café de Noorman in Oss, later met haar schoonzoon spil van biljartvereniging Touché, altijd weer actief als wedstrijdleider, bestuurslid, arbiter, speler. Het moge duidelijk zijn: afgelopen 18 augustus was een droevige dag voor het hele district Oss. Het was leuk, dat Corrie afgelopen mei op het jubileumtoernooi van District Oss nog even kwam kijken. Alle biljarters zijn dank verschuldigd aan Corrie voor al die jaren die zij zich voor hen heeft ingezet. Zij zullen Corrie, die 76 jaar is geworden, niet vergeten.

Hans Hooijberg

Overlijdensbericht Hans Hooijberg Foto Hans Hooijberg

Voor een vergroting van de foto van Hans en het overlijdensbericht klikt u erop.

Het districtsbestuur wenst Mevrouw Mieke Hooijberg -Timmers, familie en de biljartmaatjes van BV Kerkzicht veel sterkte toe.

Update