Get Adobe Flash player

KNBB Nieuws

Nieuwsbrieven KNBB Carambole

Jaarvergadering KNBB Vereniging carambole
 
Jaap en Piet Bijna elf jaar lang, de maximale drie termijnen, was Jaap Labrujere voorzitter van de KNBB Vereniging Carambole.
Jaap trad aan op een moment dat er veel gedoe was binnen de KNBB, met grote financiële problemen.
Een kleine elf jaar later is zowel KVC als de KNBB financieel gezond, is sprake van een toenemend ‘wij’ gevoel, en zijn een aantal projecten met succes afgerond.
Hierin heeft Jaap Labrujere een uiterst belangrijk aandeel gehad! Geroemd werden op de ALV van KVC Jaap's grote inspanningen voor de biljartsport in het algemeen, en voor KVC in het bijzonder.
Voor al zijn verdiensten is Jaap op deze ALV, uit handen van KNBB-voorzitter Garmt Kolhorn, beloond met het Erelidmaatschap van de KNBB.
Enkele van de mooie woorden die er waren voor Jaap op de ALV kwamen van Garmt Kolhorn, die Jaap's wijze van voorzitterschap roemde: bevlogen, voor de troepen uit, en met een grote vernieuwingsdrang. Piet Verschure van KVC maakte de mooie vergelijking met de Schelde, waar Jaap werkzaam is geweest. Daar werden grote schepen gebouwd, en voor deze schepen was tijdig bijsturen cruciaal om ongelukken te voorkomen. Precis zoals Jaap dit ook altijd heeft gedaan als voorzitter van KVC!
Jaap Labrujere, die zichtbaar geemotioneerd was onder de vele loftuigingen, zal worden opgevolgd door Piet Verhaar.

Lees verder op de website van KNBB Carambole

Inschrijving PK landelijk is nu geopend

Het bestuur van de KNBB sectie Carambole, heeft gisteravond het nieuwe reglement voor het spelen en inschrijven van landelijke PK's goedgekeurd.

Klik op: http://www.knbb-pk.nl/aanmelden.php

Wat is er nieuw?

o.a:
-Geen 4, maar 6 voorwedstrijden in alle klassen
-Bandstoten-klein 1e klasse is niet meer
-Daarvoor nu Extra- en Overgangsklasse Bandstoten
-Afhankelijk van het aantal inschrijvingen:
---NK finales met 8 spelers over 2 dagen
---NK finales met 24 spelers over 3 dagen
-Deelnemen aan eigen- EN bovenliggende klasse toegestaan
-Verlaging caramboles voorronde
-Invoering beurtenlimiet voorronde
-Bindende en vaststaande speelschema's

Nooit meer:
-Je MOET in die klasse spelen want je moyenne is........
Vanaf nu:
-Je MAG kiezen voor deze en/of die in hetzelfde seizoen.

Wedstrijdzaken Commissies Topsport(WCT) en Kader/Libre/Band(WCK) spreken de verwachting uit dit reglement tot in lengte van jaren te kunnen blijven hanteren.
Meer keuzemogelijkheden, meer inschrijvingen, meer spelvreugde.
Veel grotere kans op plaatsing voor het NK in klassen waarvoor 50 of meer spelers hebben ingeschreven.

Reacties en vragen welkom!

Namens WCT en WCK
Alex ter Weele
Voorzitter.

 

 

 

 

Archief

----------------------------------------

Nederlands kampioenschap Biljart vijfkamp

Biljart vijfkamp 1


Het mooiste en belangrijkste kampioenschap van KNBB Carambole wordt van woensdag 28 maart tm zondag 1 april in Berlicum, nagenoeg in onze achtertuin, georganiseerd.
Voor de biljartliefhebbers, een prachtige gelegenheid de top van de Nationale biljarters van dichtbij te bewonderen. Tegelijkertijd, vanaf vrijdag, wordt om de mastertitel artistiek (kunststoten) gespeeld.

Alle informatie op de website van KNBB Carambole
De website van de organisatie stichting BEN:

Uitleg spelsoorten met Sam van Etten, Libre, Anker kader 47/2, Anker Kader 71/2, bandstoten en driebanden. Binnenkort de andere spelsoorten die op de vijfkamp te bewonderen zijn. Biljartdemo met Jop de Jong en Sam van Etten.


Het arbiterskorps wordt onder andere vertegenwoordigd, door arbiters uit ons eigen district, Peter Huvenaars en Henry Thijssen.

 .
 
 
Grand Dutch en artistiek naar Berlicum

Voor liefhebbers van topbiljarten in district Oss is er goed nieuws, de Grand Dutch en Artistiek verhuist van Haarlo naar voor district Oss, op steenworp afstand gelegen Berlicum. Afgelopen twee jaar waren hier ook de masters van het driebanden.

U kunt het volledige artikel hier lezen.

Nieuwe tijdperk van biljarten
Kozoom UMB

Voor biljartersliefhebbers die geen facebook account hebben, wil ik dit bericht niet onthouden:

Driebanden liefhebbers die regelmatig Kozoom bezoeken is er een interessante ontwikkeling. De UMB (wereldbiljartbond) en Kozoom (verzorgt wereldwijd live beelden via internet) garanderen meer worldcups en invitatie toernooien voor top driebanders.

Dit lijkt niet zo interessant voor de gewone districts biljarter maar publiciteit voor onze biljartsport is van enorm belang. Kijk maar eens naar het darten!

Verslag Frits Bakker (Kozoom): Nieuwe tijdperk van biljarten

 
Geen Driebandennieuws  en Seizoenspecial meer!

Driebanden nieuws 2

 

Coolegem Media heeft in de afgelopen 30 jaar getracht communicatie binnen de driebandenwereld te animeren. Wat ooit in 1987 begon met een stencil groeide uit tot een magazine, dat in eerste instantie iedere week verscheen, maar nadien om de veertien dagen verscheen. En met het digitale tijdperk ook nog eens actuele nieuwsberichten voor wie volledig op de hoogte wil zijn.

Daaraan komt onverwacht een einde, omdat initiatiefnemer en redacteur Hans Coolegem door een hartinfarct (met als gevolg zes by-passes) is uitgeschakeld. Zijn herstel vergt zes tot twaalf maanden, waardoor het onmogelijk is om zijn werk voort te zetten. Dit betekent ook dat er geen Seizoenspecial met het complete programma van de nationale driebandencompetitie meer verschijnt. De afgelopen 20 jaar was dat een vertrouwde gewoonte geworden.
Vanuit het Zorghotel, waar Hans Coolegem langdurig verblijft, dankt hij voor het vertrouwen dat hij in al die jaren voor zijn werk mocht ontvangen. En dat er na dertig jaar nog steeds abonnees in de administratie staan, die vanaf de eerste stencil Driebandennieuws hebben gelezen! Ook worden de adverteerders, die veelal jarenlang de uitgave hebben gesteund, hartelijk bedankt voor hun medewerking.

Biljart totaal houdt op met bestaan

Biljart Totaal

Biljart totaal houdt n.a.v gezondheidssituatie uitgever Hans Coolegem op met bestaan

Op 10 juni jl. werd biljartend Nederland opgeschrikt door de hartinfarct van Hans Coolegem, uitgever van het gerespecteerde tijdschrift Biljart Totaal.
Op zijn persoonlijke Facebook-pagina deelt Hans regelmatig de status van zijn gezondheid/herstel. En, op de Facebook-pagina van Biljart Totaal zijn vandaag de directe implicaties gedeeld voor het blad en de lezers.
KNBB Carambole kreeg een stuk toegestuurd van voormalig columnist van Biljart Totaal Ad Vermeulen, dat is geaccordeerd door Hans. Hierin gaat Ad kort in op de gezondheidssituatie van Hans, en geeft hij enkele suggesties + duiding rondom Biljart Totaal.

Lees verder op de website van KNBB Carambole

 
Bindend willen zijn in biljartend Nederland.
Jaap Labruere

Mooie terugblik en vooruitblik met Jaap Labrujere, elf jaar lang boegbeeld van KNBB Carambole.

Verslag op de website van KNBB Carambole

 

 

 

Communicatie voor verenigingen

Veel verenigingen worstelen met online / digitale communicatie. Ze hebben vaak niet de tijd om alles goed bij te houden. Of, zeker net zo vaak vinden ze het best moeilijk om alles goed bij te houden.

Vanuit deze uitgangspunten heeft Rolf Slotboom (KNBB Communicatie / woordvoerder) een stuk geschreven, om verenigingen zo te helpen met niet alleen betere, maar vooral ook simpelere communicatie. Uiteraard geld dit ook voor districtsbesturen. Lees dit artikel eens door en doe je voordeel ermee: 15 Eenvoudige vuistregels

Alle informatie over verenigingsondersteuning: https://www.knbb.nl/verenigingen/verenigingsondersteuning

Garmt Kolhorn nieuwe voorzitter KNBB

Kolhorn Garmt KNBB

Info De Biljartballen

Tijdens de Bondsraad op zaterdag 25 juni is Garmt Kolhorn benoemd tot voorzitter van de KNBB. De 64-jarige Kolhorn heeft veel bestuurlijke ervaring en volgt Marcel Ceulen op. De functie van secretaris wordt tijdelijk waargenomen door Paul Zwanenburg. Nog steeds is men op zoek naar een penningmeester.

Bondsraad in postieve stemming

Foto: www.debiljartballen.nl/ Ad Smout

Fusie KNBB en KVC van de baan

De voorgenomen fusie tussen de KNBB en de KNBB Vereniging Carambole (KVC) die ter stemming op de algemene ledenvergadering van KVC was aangeboden is niet aangenomen.

De benodigde tweederde meerderheid om de fusie goed te keuren werd niet behaald op de vandaag in Hagestein gehouden algemene Leden Vergadering.

lees verder . . . .

Nieuwsbrief KNBB Vereniging Carambole – april 2015

Aandacht voor District Oss in Biljart totaal en de Biljartballen

Biljartballen logo

De biljartballen editie juni/juli 2015 wordt woensdag 10 juni gedrukt en wordt in het weekeinde verspreid. De laatste krant van dit seizoen heeft veel aandacht voor de Simonis Biljartlakens Landsfinales

De link naar de website voor een digitale versie

Biljart Totaal logo

Het juni nummer van biljart totaal.

Zo staat op pagina 8 een artikel over het jubileumtoernooi met winnaar Jan Dunk en jeugdspeler en arbiter Dylan Biemans.

Biljart totaal de moeite waard het te lezen: klik hier voor de artikelen over district Oss

Op pagina 8 staan jubileumtoernooi winnaar Jan Dunk en Dylan Biemans. Op pagina 9 staat de kwaliteit van het Nederlands arbiterskorps beschreven. Een foto van een wel erg streng kijkende arbiter Henry Thijsssen. Pagina 10 een verslagje, helaas zonder foto, waar Peter Huvenaars wordt benoemd tot CEB arbiter.

Dan zijn we er nog niet want de foto's van de complete voorpagina en nagenoeg alle EK foto's van Brandenburg zijn van de hand van uw webmaster.

Biljart Totaal 2  
Biljart Totaal arbiters 01 Biljart Totaal arbiters 02

Voor de volledigheid:

Peter Huvenaars benoemd tot CEB Arbiter

Tijdens het EK Classics, het Europees kampioenschap voor teams, in Rosmalen zijn Peter Huvenaars en Jac van de Ven namens de CEB door voorzitter Jaap Labrujere benoemd tot CEB arbiter (Confédération Européenne de Billard)

 Peter slaagde in 1989 als districtsarbiter en werd in 1992 gewestelijk arbiter. In 2006 slaagde hij voor Nationaal arbiter en heeft zich vanaf die tijd opgewerkt tot de top 12 van Nederland.

De benoeming tot CEB arbiter kon daarmee niet uitblijven en werd op 10 mei een feit.

150510 022w

Update 20-02-2018 HTH