Get Adobe Flash player

PK jeugd

Jeugdbiljarters gehuldigd als sportkampioenen
190121 003 Landerd
De Sportkampioenen van de gemeente landerd 2018 zijn Bart van de Valk en Dylan Biemans. Beide zijn gehuldigd omdat ze afgelopen jaar op het Nederlands kampioenschap 3e klas libre jeugd in Uden, respectievelijk op 1e en 2e plaats eindigden.
De jongens spelen onder leiding van jeugdcoördinator Peter Huvenaars bij BC Zeeland
 
 
Nederlands kampioenschap 1e klas jeugd
 
NK jeugd 1e klas 2018
Op 22 en 23 december werd er in Zevenbergen bij JBV Amorti gestreden om het kampioenschap van Nederland 1e klas jeugd.
Onder de deelnemers Roche v Grinsven, lid van BC Zeeland.
Voor Roche zou dit zijn laatste optreden worden bij de jeugd, want volgend jaar zal hij bij de senioren zijn wedstrijden moeten gaan spelen.
Roche was als 4e geplaatst maar al snel werd duidelijk dat er voor hem geen podiumplaats inzat.  De concurrentie was deze keer te sterk voor hem. Hij wist geen enkele partij winnend af te sluiten en met een algemeen moyenne van 1.12 moest hij zijn laatste optreden op een NK afsluiten met een laatste plaats. Jammer maar zo is het spel.
Kampioen in Zevenbergen werd Twan Vriens van De Musketiers.
Twan was als 1e geplaatst en hij heeft het hele toernooi de hete adem van Naomi Struijk in zijn nek gevoeld.
In de 1e ronde hoefde Twan niet in actie te komen en in de 2e ronde was Naomi vrij.
Beide spelers wisten hun partij wel in winst om te zetten.
De 2 opvolgende partijen kwamen beide spelers ook tot winst zodat ze na 4 speelronden beiden op 6 punten stonden.
Zou ronde 5 scherprechter worden voor de twee kemphanen?
Twan gaat aan de slag in zijn partij tegen Sybren Hofma en weet deze partij niet in winst om te zetten. Hij blijft steken op 46 car.
Naomi weet haar partij tegen Sharon Radings ook niet in winst om te zetten maar zij weet de schade beperkt te houden. Ze sleept er nog 1 punt uit.
Ronde 6, 7 en 8 komen beide spelers ongehavend uit de strijd, zodat  het publiek zich op kan gaan maken voor een spannende finale.
Naomi aan kop met 13 punten, gevolgd door Twan met 12 punten.
Gelijkspel is voldoende voor de titel voor Naomi en Twan moet vol aan de bak om de titel veilig te stellen.
Al snel werd duidelijk dat Twan de beste papieren had. Beurt na beurt wist hij zijn voorsprong te vergroten en na 19 beurten had hij de felbegeerde titel in de pocket.
Naomi teleurgesteld maar toch bijzonder blij met haar 2e plek.
Sybren wist met 12 punten de derde plaats te bemachtigen en liet daarmee de rest van het veld behoorlijk ver achter zich.
De kampioen nam ook de kortste partij (55 car. uit 15 beurten) en de hoogste serie (18) van het toernooi voor zijn rekening.
 
De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 20 week 52 2018
 
Nederlands Jeugdkampioen uit Zeeland!
Bart v/d Valk, jeudlid van BC Zeeland, is er in Uden in geslaagd om Nederlands kampioen te worden van de 3e klas jeugd.

In een spannende finale won hij van Dylan Biemans, eveneens lid van BC Zeeland. Op de derde plaats eindigde Raymond Radings van BV S.V.W. uit Bergen op Zoom. De huldiging vond plaats door Piet Verschure, lid van het carambolebestuur.

Germenzeel had afgelopen weekeinde 6 en 7 oktober de organisatie in handen van de 3e klas jeugd. Onder de 12 deelnemers maar liefst 7 spelers van BC Zeeland.

Het toernooi is uitstekend verlopen; ook de belangstelling van het publiek was boven verwachting. Zo'n mooi aantal spelers en hun enthousiasme geven de biljartsport weer een mooie opsteker.

Lees verder in nieuwsbrief 9 week 41 2018

NK libre 3e kl jeugd podium Uden 2018 tekst web  foto: Jan Rosmulder, De Ballen

 

 
NK jeugd in het Brabants dagblad

Wie aan biljarten denkt, denkt al snel aan mannen op leeftijd met een keu in de hand. Zo gek is dat niet, aangezien het overgrote deel van de leden van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) al grijs bij de slapen is. Maar als het aan Joop Kampert ligt, komt daar verandering in.

De 75-jarige Udenaar en voorzitter van de Udense biljartvereniging Germenzeel zet zich samen met Peter Huvenaars (BC Zeeland) in om de sport ook onder jongeren aantrekkelijk te maken.
Samen haalden zij de Nederlandse jeugdkampioenschappen biljart naar het Udense wijkcentrum De Kom In. In het weekend van 6 en 7 oktober strijden twaalf talentvolle biljarters van negen tot veertien jaar om de nationale titel in het onderdeel libre.

Het artikel in het Brabants dagblad

NK jeugd 2018 1000x1500
Tekst Guus Peters
Foto Jeroen Appels/van Assendelft
 
Nederlands kampioenschap Jeugd 3e klas in Uden
Op zaterdag 6  en zondag 7 oktober heeft BV Germenzeel uit Uden de organisatie in handen van het nationaal kampioenschap 3e klas libre jeugd. Onder de deelnemers maar liefst 7 spelers van BC Zeeland uit Zeeland.
De moyennegrenzen van deze klasse “lopen” van 0.40 tot 0.80 en de deelnemers dienen 30 caramboles te maken met een beurtenlimiet van 50.
De uitnodiging met informatie
 
 
 
 
 
 
 
 
-------------------------------
 
 
NK 1e klas libre jeugd

Cedric Thiesen blijft 13-jarige Marius Kroonen nipt voor bij spannende strijd in Heukelum.
Mooie series en goed verzamelspel van jonge talenten in vrij spel

Bij Biljartvereniging De Pomerans te Heukelum werd afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap Libre klein 1e klasse bij de jeugd gespeeld.

De 9 supertalenten speelden partijen over een lengte van 50 caramboles.Kampioen van Nederland werd Cedric Thiesen van BV Inaborg uit Arcen.
Hij was weliswaar eerste geplaatst, maar wist het ook nog eens waar te maken door een gemiddelde van 2.41 te spelen en een persoonlijke serie van 22 te scoren.

NK 1e kl jeugd 18 02 2018 
De hoogste score kwam echter op naam van Naomi Struijk, spelend voor BC Reijersdam uit Kampen.
Zij scoorde een geweldige serie van 24 en was de enige die daarmee van de kampioen wist te winnen.
De 13-jarige Marius Kroonen van ABC ’t Töpke uit Borne liet zich als regerend kampioen ook duidelijk gelden in de kortste partij van het toernooi: hij tikte uit in slechts 13 beurten.
Roché v Grinsven nam namens BC Zeeland deel aan dit kampioenschap. Hij kon zich helaas niet mengen in de strijd om de podiumplaatsen.
Met 1 gewonnen partij moest Roché genoegen nemen met de 9e plaats. Toch een mooi kampioenschap gespeeld waar je zeker trots op mag zijn.
De einduitslag staat in nieuwsbrief 26 week 8 2018
Bart van de Valk gehuldigd
Bart vd Valk NK jeugd 1   Bart vd Valk NK jeugd 2
 
Op 4 februari werd in de Phoenix in Schaijk alle sport kampioenen van de gemeente Landerd gehuldigd.
Bart van de Valk, lid van BC Zeeland, was een van de kampioenen die in de bloemetjes werd gezet. Bart werd in 2017 derde op het Nederlands kampioenschap libre jeugd.
Burgemeester Bakermans en wethouder Maathuis reikten bloemen en medailles uit. Sportvrouw van het jaar was Melissa Platenburg van de handboogschutterij uit Zeeland en Sportteam van het jaar was het Menteam Hendriks. Een presentatie filmpje van de huldiging. Bart komt in de 3e minuut op.

Jeugdbiljarten
De toekomt van onze biljarten is het jeugdbiljarten. Pas sinds kort wordt er landelijk wat meer aandacht besteed aan de jeugd in de biljartsport. Het aantal jeugdleden slinkt elk jaar en slechts op enkele plekken in Nederland, zoals in Afferden, Hoorn en in Zeeland, is jeugd actief. Met dank aan jeugdcoördinator Peter Huvenaars, bezit district Oss bij BC Zeeland in Café zaal 't Oventje, een achttal actieve jeugdspelertjes.
 
Publiciteit voor biljarten in het bijzonder jeugdbiljarten is van levensbelang voor onze mooie biljartsport!!!
Op de website van KNBB-Carambole staat nu een uitgebreide nieuwsbrief van de sectie Carambole die geheel gewijd is aan jeugdbiljarten. Stefan Lenting, een vader met een biljartende zoon, heeft aan KNBB carambole een brief gestuurd om mogelijkheden te creëren om het biljarten voor de jeugd te stimuleren.
Voor alle biljartliefhebbers die jeugdbiljarten een warm hart toedragen is dit een zeer interresant artikel! Nieuwsbrief KVC Januari.
 
In onze naaste omgeving is ook interresse in de biljartsport. In april is er in Oss voor derde jaars middelbare school leerlingen, een Schoolsport Olympiade. De organisatie vindt het leuk als minder bekende sporten als biljarten zich hier willen presenteren. Dit staat tijdens de komende bestuursvergadering op de agenda. Hoewel men hierover positief geinterreseerd is, moet het nog worden besproken. Mocht het organisatorisch doorgang kunnen vinden, dan zult u hierover tzt meer vernemen.
 
NK jeugd zes jaar geleden in Zeeland
PICT0144 Email 1024x768

Nederlands kampioenschap 3e klas jeugd in 2012

Vandaag, exact zes jaar geleden organiseerde BC Zeeland in Café 't Oventje te Zeeland, het #KNBB Nederlands kampioenschap 3e klas jeugd.
De heren zullen er dit weekeinde waarschijnlijk niet aan denken, maar Michael Vink en Daan Glissenaar waren twee van de zes deelnemers. Michael werd de trotse kampioen!
Speciale gast was Raymund Swertz

Dit weekeinde spelen de heren Nederlands kampioenschap driebanden groot jeugd in Haarlo. Leuk om nog eens terug te kijken en zien hoe mooi jeugdbiljarten is.

Ter herinnering de fotoreportage 4 februari 2012
 
TV aandacht voor Dick Jaspers
Dick Jaspers NPO

Kort geleden was Dick Jaspers, naar aanleding van zijn wereldrecord en contract in Korea, bij omroep MAX. Dick vertelt in het interview dat het wereld wijd erg goed gaat met jeugdbiljarten maar vindt dat Nederland een "beetje" heeft stilgestaan en dat we niet goed hebben opgelet. We hebben nauwelijks accomodaties waar jeugd graag naar toegaat. Als de biljartbond meer jeugd enthousiast  krijgt, komt er vanzelf meer publiciteit en aandacht zodat er nog meer jeugd enthousiast wordt.

U kunt deze week de TV beelden nog terugkijken op: https://www.maxvandaag.nl/…/moet-biljarten-ee…/POW_03738579/ Video met Dick Jaspers vanaf minuut 20.35. Dutch TV

Met dank aan de Biljartballen

 
Nederlands kampioenschap 2e klas jeugd
Dylan Biemans 150117 014w

De Osse inbreng bestond uit Dylan Biemans van BC Zeeland. Amper 6 weken geleden speelde hij om het nationaal kampioenschap in de 3e klas en nu mocht hij aantreden in de 2e klas.
Op voorhand was hij al gewaarschuwd dat hij misschien wel geen enkele partij zou winnen, immers het spelniveau ligt hoger dan hij in de 3e klas gewend is.
Toch wist hij de laatste partij winnend af te sluiten en zodoende de laatste plaats over te dragen aan de lokale favoriet Maarten Mosch. Weer een ervaring rijker voor de jeugdspeler uit Zeeland

Archieffoto Dylan

 

Na de poulewedstrijden hebben de 1e en 2e van beide poules in een kruisfinale gestreden om de 1e plaats.
Uiteindelijk had Max Eggenkamp zijn zenuwen het best onder controle. Hij won eerst van Mike Fens in 25 beurten en in de finale won hij vervolgens van Sharon Radings, 40-38 in 32 beurten. Na 25 beurten 36-36 waarna het nog 7 beurten duurde totdat Max de partij uitmaakte.
Het toernooi-gemiddelde van 1,02 geeft ook aan dat er zeer goed gespeeld is, bijna iedereen hoger dan hun start-gemiddelde.
Na de prijsuitreiking door Benny Beek(KNBB) en Gerard Lenting (wedstrijdleider) ging iedereen tevreden weer naar huis.
Max bedankte namens de spelers de organisatie, arbiters en uitbaters van De Liefhebber voor de goede leiding en zorgen en graag de volgende finale ook weer in de Liefhebber.
De plaatselijke deelnemer, en speler van bv de liefhebber, eindigde op de 10e plaats met 1 gewonnen wedstrijd, maar wel met een gemiddelde van 0,97 wat 15% boven zijn startgemiddelde is.
 
De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 12 week 45 2017
 
De informatie op de website van BC De Liefhebber Warmenhuizen
 
Nederlands kampioenschap 3e klas jeugd
NK 3e klas jeugd Hoogeveen 2017 2 Bart van de Valk 2017 podium
 
Biljartvereniging L’Aquit uit Hoogeveen had op 7 en 8 oktober de jeugd over de vloer. Zij gingen daar spelen om het nationaal kampioenschap 3e klas libre jeugd.
Onder de deelnemers een forse delegatie van BC Zeeland. Maar liefst 5 spelers namen deel aan dit kampioenschap. Bart v/d Valk, Djami Theunisz en Thijs Meulepas waren ingedeeld in poule A en Dylan Biemans en Lukas Emons zaten in poule B
 
Sebas en Dennis gingen spelen om de 9e en 10e plaats en dit wist Sebas in zijn voordeel te beslissen met 30 -  28 in 67 beurten. Thijs Meulepas en Djami Theunisz speelden voor plek 7 en 8 en na 37 beurten had Djami de benodigde 30 caramboles op de tellijst staan. Thijs kwam tot 19 treffers.
Lukas mocht gaan spelen voor de 5e en 6e plaats. Zijn tegenstander was  Danick en die maakte in de 64e beurt zijn partij uit. Lukas scoorde 22 caramboles.
Hoogeveen kon zich op gaan maken voor de partijen die zicht gaven op het podium.
Dennis  Schrijver moest in de halve finale aantreden tegen Dylan Biemans. Beide spelers gaven elkaar
niet veel toe maar in de 34e beurt wist Dennis toch het verschil te maken; met 30 – 24 wist Dennis zich te verzekeren van een finaleplaats en mocht Dylan spelen voor plek 3 en 4. Bart v/d Valk kreeg als tegenstander Dante Dekkers. Ook Bart was niet bij machte om het Dante echt moeilijk te maken. In 38 beurten stond  er 30 – 17 op het scorebord in het voordeel van Dante en dus was de finalepartij bekend.
De clubgenoten Dylan en Bart gingen spelen voor plek 3 en 4
Het zag er in 1e instantie naar uit dat Dylan snel wegliep bij zijn tegenstander, maar Bart kwam sterk terug. Bij de stand 22 – 20 wist Bart een gaatje te slaan en dit kleine verschil zou hem uiteindelijk de 3e plaats opleveren.
In de 72e beurt maakte Bart zijn 30e carambole. Dylan moest in de nabeurt nog 4 caramboles en het lukte hem niet om die nog bij elkaar te spelen.

Dante Dekkers en Dennis Schrijver gingen rond de klok van vieren beginnen aan hun fiinalepartij. Beide spelers ongeslagen dus er werd vuurwerk verwacht tijdens deze laatste partij. Dennis nam het initiatief en stond aan het begin van de partij al snel op voorsprong. Toch zag hij deze voorsprong snel slinken door een mooie serie van Dante. Bij de stand 22 – 21 was er geen voorspelling te doen wie deze partij  zou gaan winnen. Maar Dennis viel stil en Dante zag zijn kans schoon en tikte zijn resterende puntjes in sneltreinvaart bij elkaar. Het werd 30 – 22 in 26 beurten dus de nieuwe Nederlands kampioen 3e klas is Dante Dekkers uit Waalwijk. Dante, proficiat met deze prachtige prestatie.
 
De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 08 week 41 2017
 
NK 3e klas Hoogeveen 2017
 

 

 

 

Waar Nordin van Gogh wél een plaats wist te bemachtigen op het Nationaal kampioenschap, lukte het Joey Bongers en Roy Robben niet om dit voor elkaar te krijgen.

Gezien de stand van de voorronden zou Joey een waardige afvaardiging zijn, maar de KNBB hanteert andere criteria.

Joey speelde tijdens de voorwedstrijden een beste partij van 13.33 en de hoogste serie van 97 werd door hem gemaakt. Toch was het niet voldoende voor plaatsing.

Roy wist met 4 punten, een hoogste serie van 23 en een algemeen moyenne van 3.27 de 5e plaats te bemachtigen.

De uitslag staat in nieuwsbrief 23