Get Adobe Flash player

District Oss 75 jaar

Afsluiting jubileumjaar met KVO Libre / kader

District Oss van de KNBB heeft tussen Kerst en Nieuwjaar haar jubileumjaar met het kampioenschap van Oss af gesloten. Op maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 december kwamen de beste libre en kader spelers van de regio tegen elkaar uit.

Dit toernooi stond open voor spelers, actief en/of woonachtig in het district en werd voor de derde keer georganiseerd op deze wijze, namelijk op interval.

Het districtsbestuur was bijzonder verheugd dat weer ruim voldoende spelers zich hebben aangemeld.
De spelers speelden op maandag en dinsdag in vier poules tegen elkaar, de beste 2 per poule gaan door en plaatsen zich bij de laatste acht, die op woensdag gaan uitmaken wie de kampioen wordt. Omstreeks 18.00 uur wordt deze gehuldigd. We maakten wederom graag gebruik van de gastvrijheid van de Berchplaets in Berghem, één van de weinige plaatsen in ons district met maar liefst zes biljarttafels.
De uitslag is gepubliceerd op www.knbb-oss.nl

Het uitgangspunt was een gezellig, aantrekkelijk en spannend toernooi te houden waarover nog lang gesproken wordt, zowel door de spelers als ook door de supporters en liefhebbers van de biljartsport.
Zij zijn op alle speeldagen vanaf 12:00 uur van harte welkom in de Sportstraat in Berghem.
De toegang is gratis.

Lees verder voor het volledige programma

Het jubileum toernooi district Oss

In het hoofdmenu staat een nieuwe knop "video film". Hier ziet u een impressie met de laatste stoten in de finale van het 5-ball maar ook het officiele deel van 23 mei.

P1230175w

P1230167w

District Oss heeft op 23 mei haar 75 jarig jubileum in gezellig sfeer gevierd. Voor alle spelers was 5-ball nieuw en dat was merkbaar in de opgewekte sfeer: op een speelse wijze werd het nieuwe biljartspel 5-ball gespeeld.

Het toernooi was geopend voor alle biljarters iedereen die woonachtig waren in het districts gebied. Jong en oud nam deel, leden van KBO, dames maar ook jeugdige spelers die het een extra speels tintje gaven.

Links op de foto kampioen Jan Dunk met de jongste deelnemer Dylan Biemans van BC Zeeland, die tijdens de finalewedstrijd als arbiter heeft gefunctioneerd.

Boven de prijsuitreiking aan Jan Dunk door wethouder Kees van Geffen van de gemeente Oss.

 Geslaagd jubileumtoernooi KNBB District Oss

Afgelopen zaterdag 23 mei vond in Berghem het five-ball biljarttoernooi plaats in het kader van het 75 jarig bestaan van de het georganiseerde biljart in de regio Oss.
Aan het toernooi namen dames en heren deel, senioren en junioren en ervaren en minder ervaren biljarters. De verschillen tussen de deelnemers waren echter veel kleiner dan op basis van hun “normale” biljartgemiddelde mocht worden verwacht. Het was inderdaad voor iedereen even wennen met dit nieuwe biljartspel op de kleine tafel. Middels twee voorronden waarin in poules van 4 spelers steeds één setje werd gespeeld, volgde er een aantal partijen om 3 setjes, waarin via het knock out systeem dat uiteindelijk een spannende partij tussen René van Maren en Jan Dunk.

Aan het eind van de middag kon Kees van Geffen, wethouder van de gemeente Oss, Jan Dunk als winnaar huldigen. Daaraan vooraf overhandigde Gijs van Rijn, namens de KNBB, een oorkonde aan de voorzitter van het jubilerende district.
In zijn huldigingstoespraak vertelde Kees van Geffen dat hij uit eigen ervaring wist hoe moeilijk het is om vrijwilligers te mobiliseren. Hij complimenteerde het districtsbestuur met het feit ze dit zo lang hadden volgehouden en het district qua omvang stabiel hebben weten te houden. Tijdens de laatste partijen van het toernooi was de Heer van Geffen al aanwezig en het viel hem op dat de sfeer heel anders was dan hij zich nog herinnerde van biljartwedstrijden ten tijde van zijn vader en opa.

Hij vond het een leuk om op zo'n originele manier een jubileum te vieren. Tot slot overhandigde hij één van de eerste five-ball toernooibekers in Nederland, misschien wel ter wereld, aan de winnaar van het toernooi. Daarna werd door de aanwezigen het glas geheven op een goede toekomst van biljartend Oss en omgeving.

Fotoserie District Oss 75 jaar 5-ball toernooi

Lees ook nieuwsbrief 39

Aandacht op website van KNBB-Carambole

poster 75jr KNBB oss 1200 px

                    KNBB Oss 75 jaar

District Oss is dit jaar vijfenzeventig jaar jong

Het bestuur van het district, dat zich uitstrekt van delen van de gemeente ’s-Hertogenbosch, via Oss, Landerd, Bernheze, Uden en Grave vindt alle aanleiding voor het vieren van een feestje. Maar het zal geen traditioneel feestje worden.

De viering moet in de ogen van het bestuur vooral gericht zijn op de toekomst, en niet zozeer draaien omtrent “die goeie oude tijd”.
Om die reden ziet het district Oss af van het organiseren van een traditionele receptie.

            Wat gaat er 23 mei dan wél gebeuren?

Middels posters die her en der in sociëteiten, speellokalen e.d. hebben gehangen, heeft men de aandacht willen vestigen op het jubileum van het district Oss en daaraan gekoppeld de introductie van het Five Ball toernooi.

De inschrijving voor het Five Ball toernooi is helaas gesloten maar eenieder die zich, om wat voor reden dan ook, niet heeft opgegeven, is toch van harte welkom om het district Oss te feliciteren met hun jubileum en om te komen kijken hoe de spelers het er vanaf gaan brengen.
Aan het eind van de zaterdagmiddag zal  de wethouder van sportzaken van de gemeente Oss
de kersverse kampioen Five Ball huldigen.

Na afloop zal dan het glas geheven worden op de kampioen én op de toekomst van het district Oss.
Het Five Ball toernooi begint op 23 mei om 12.00 uur en rond de klok van 17.00 uur is er de prijsuitreiking.
Dit alles vindt plaats in zalencentrum “De Merx”, Burg v Erpstraat 23 te Berghem.

                Iedereen is van harte welkom dus graag tot ziens op 23 mei

Lees verder . . .

Aandacht in de Pers:

Brabants Dagblad

Uden Nieuws

Veghel Nieuws

 District Oss viert jubileum met 5-ball

150117 005w

District Oss is dit jaar, vijfenzeventig jaar jong. Het bestuur van het district, dat zich uitstrekt van delen van de gemeente 's Hertogenbosch via Oss, Landerd, Bernheze, Uden tot aan Grave, vindt alle aanleiding voor het vieren van een feestje. Alleen al het feit dat het ledenaantal sinds een paar jaar stabiel blijft, is aandacht waard. Maar hoe dan?

De viering moet in de ogen van het bestuur vooral gericht zijn op de toekomst, en niet zozeer draaien omtrent “de goede oude tijd”. Om die reden ziet het District Oss af van het organiseren van een traditionele receptie.

Ook vindt het bestuur dat deze viering niet beperkt moet blijven tot de leden van de KNBB; ook vroegere leden en toekomstige leden, kortom alle biljarters zijn van harte welkom en mogen het feest meemaken.

Op zaterdag 23 mei organiseert het bestuur, gesteund door veel leden, een speels toernooi rondom het recent geïntroduceerde 5-ball. Dit spel heeft veel elementen waardoor jeugd zich voelt aangetrokken. Voor de geroutineerde carambolespeler is het nieuw. Kortom, we doen een keer iets aparts. Aan het eind van de zaterdagmiddag zullen we dan – toegegeven – met klein officieel jubileumtintje de winnaar huldigen: de eerste 5-ball kampioen van Oss, wellicht zelfs van Nederland. En dan zullen we ook samen een jubileumdrankje nuttigen op de toekomst.

Nu al wordt er gevochten om de setjes ballen die het district heeft aangeschaft en in bruikleen verstrekt om het spel uit te proberen. Ook zijn er al kritische geesten die gaten hebben geschoten in de voorlopige spelregels. 5-ball leeft al in Oss en dat belooft dus wat voor 23 mei.

Lees ook introductie 5-ball


HTH update 18-12-2015

 

 

Geslaagd jubileumtoernooi KNBB District Oss

 

Afgelopen zaterdag 23 mei vond in Berghem het five-ball biljarttoernooi plaats in het kader van het

75 jarig bestaan van de het georganiseerde biljart in de regio Oss.

Aan het toernooi namen dames en heren deel, senioren en junioren en ervaren en minder ervaren

biljarters. De verschillen tussen de deelnemers waren echter veel kleiner dan op basis van hun

“normale” biljartgemiddelde mocht worden verwacht. Het was inderdaad voor iedereen even

wennen met dit nieuwe biljartspel op de kleine tafel. Middels twee voorronden waarin in poules van

4 spelers steeds één setje werd gespeeld, volgde er een aantal partijen om 3 setjes, waarin via het

knock out systeem dat uiteindelijk een spannende partij tussen René van Maren en Jan Dunk. Aan

het eind van de middag kon Kees van Geffen, wethouder van de gemeente Oss, Jan Dunk als

winnaar huldigen. Daaraan vooraf overhandigde Gijs van Rijn, namens de KNBB, een oorkonde

aan de voorzitter van het jubilerende district.

In zijn huldigingstoespraak vertelde Kees van Geffen dat hij uit eigen ervaring wist hoe moeilijk het

is om vrijwilligers te mobiliseren. Hij complimenteerde het districtsbestuur met het feit ze dit zo

lang hadden volgehouden en het district qua omvang stabiel hebben weten te houden. Tijdens de

laatste partijen van het toernooi was de Heer van Geffen al aanwezig en het viel hem op dat de sfeer

heel anders was dan hij zich nog herinnerde van biljartwedstrijden ten tijde van zijn vader en opa.

Hij vond het een leuk om op zo'n originele manier een jubileum te vieren. Tot slot overhandigde hij

één van de eerste five-ball toernooibekers in Nederland, misschien wel ter wereld, aan de winnaar

van het toernooi. Daarna werd door de aanwezigen het glas geheven op een goede toekomst van

biljartend Oss en omgeving.