Get Adobe Flash player
Arbitrage Nieuws
 
Nieuwe arbiters 2018
180929 093a BM Zaterdag 29 september namen zeven cursisten, allen uit district Oss, deel aan het examen arbiter 1*.
Na jarenlang verstoken te zijn geweest van nieuwe arbiters, rekende het districtsbestuur erop dat er nieuwe arbiters op de arbiterslijst konden worden toegevoegd. Een uitgebreide werving resulteerde in maar liefst zeven belangstellenden.
Tijdens de kennismakingsavond op 18 juni werd het handboek arbitrage aan de kandidaten overhandigd en afspraken voor de cursus vastgelegd.
Van 13 augustus tot en met 24 september werd onder leiding van docent Henry Thijssen de theorie behandeld en met assistent Peter Huvenaars, beide ervaren CEB arbiters, de praktijk aan de tafel geoefend. De leergierigheid en enthousiasme van de cursisten zorgde ervoor dat elke week de verbeteringen meer zichtbaar werden.
 
Cursus Arbiter 1*

Zaterdag 29 september nemen maar liefst zeven cursisten, uit ons eigen district, deel aan het examen voor arbiter 1*.
Na jarenlang verstoken te zijn geweest van nieuwe districtsarbiters, hoopt het districtsbestuur weer een aantal nieuwe arbiters op de arbiterslijst te kunnen toevoegen.
Uiteraard hopen we voor alle kandidaten op een goed resultaat.

De opleiding was in handen van docent Henry Thijssen, geassisteerd door Peter Huvenaars. 

Cursisten ARB1 180903 034 web

Aandacht voor arbiter Henry Thijssen op de website van de KNBB

HT

Het komt niet zo vaak voor dat een arbiter in de schijnwerpers staat.

Nu staat op de website van de KNBB staat een lezenswaardig artikel over één van onze 2 internationale arbiters (CEB): Henry Thijssen.

In dat artikel komen inzichten en tips naar voren, gebaseerd op de ruime ervaring die Henry in de loop van heel veel jaar heeft opgedaan. Zeer de moeite waard.

N.B. Ongetwijfeld weet u dat Henry ook onze/uw webmaster is en heel veel jaar heeft deel uitgemaakt van het bestuur van district Oss.

Citaat “Het Ambacht van Goede Arbitrage"

Goede arbitrage is cruciaal voor een goed en eerlijk spelverloop bij biljarten, ongeacht hoogte van het spelniveau, en ongeacht de discipline. Nederland is in de gelukkige omstandigheid te beschikken over een aantal zeer goede arbiters. In deze artikelserie spreken we enkele van deze toparbiters en vragen we naar hun ervaringen.

Vandaag toparbiter, voormalig bestuurslid district Oss, gentleman en tevens biljartfotograaf Henry Thijssen. “

Lees verder op: https://www.knbb.nl/nieuws/het-ambacht-van-goede-arbitrage-1

Peter Huvenaars benoemd tot CEB Arbiter

Tijdens het EK Classics, het Europees kampioenschap voor teams, in Rosmalen zijn Peter Huvenaars en Jac van de Ven namens de CEB door voorzitter Jaap Labrujere benoemd tot CEB arbiter (Confédération Européenne de Billard)

Dit Europees kampioenschap Classics is van 8 tm 10 mei gespeeld. Kampioen werd het team uit Praag met Eddy Leppens, Marec Faus en Wolfgang Zenkner.

Een fotoreportage van dit kampioenschap met tevens foto's van de benoeming van Peter kunt u hier bekijken

 

 

150510 022w

Arbiters BC Zeeland

EK Arbiters Huvenaars Peter 141228 007w

Het EK in Brandenburg is een mooie gelegenheid om de arbiters van BC Zeeland eens in het zonnetje te zetten. Het Europees kampioenschap in Brandenburg Duitsland is voor de arbiters Peter Huvenaars en Henry Thijssen bijzonder geslaagd verlopen. Voor de tweede keer werden de heren door de CEB uitgenodigd. Peter en Henry beide lid van BC Zeeland arbitreren al geruime tijd en zijn niet meer weg te denken in het arbiterskorps.

In december 2014 werd Peter tijdens het kampioenschap van Oss Libre/Kader nog in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van zijn 25 jarig arbiters jubileum. Peter wilde als wedstrijdleider van de destijds nieuwe vereniging D'n Brouwer, later BC Zeeland wat meer leren over de spelregels en gaf zich op voor een cursus arbiter. In 1989 is Peter geslaagd als districtsarbiter en 1992 als gewestelijk arbiter. In 2006 slaagde Peter voor Nationaal arbiter en heeft zich inmiddels opgewerkt tot de top 12 van Nederland.

Voor Henry waren er vergelijkbare redenen om arbiter te worden. Al in 1981 slaagde de oud Volkelnaar, voor districts arbiter en een jaar later volgde het gewestelijk diploma. Op 14 mei 1995 slaagde Henry voor Nationaal arbiter, voor de rekenaars deze maand dus 20 jaar. Vanaf 2002 mag hij eervol de badge van CEB arbiter dragen. (Confédération Européenne de Billard) Saillant detailis dat Henry ook nagenoeg zijn gehele carriere tevens bestuurlid arbiterszaken is.

Het is bij BC Zeeland niet gebleven bij deze twee heren. Ook, oud clublid, Eric van Thiel was enthousiast van het arbitreren en slaagde in 1987, voor districtsarbiter. Inmiddels is hij niet meer in district Oss woonachtig en is jaren geleden overgestapt naar het driebanden met als opstap het van Wanrooy driebanden team in Heeswijk. Tot slot heeft de vereniging met Jeannette Habraken sedert 2009 zelfs een vrouwelijke arbiter.

De Nederlandse biljarters waren in Brandenburg eveneens succesvol. Van de 18 Europese titels gingen er vier naar Nederland. Jeugdspeler Sam van Etten werd kampioen in het libre grote tafel. Therese Klompenhouwer behaalde de titel driebanden groot bij de dames. Dick Jaspers en Raimond Burgman prolongeerden de titel van de landenteams driebanden groot en at last but not least won Raymund Swertz de finale van landgenoot Dave Christiani.

Informatie over Brandenburg

.