Get Adobe Flash player

Nationaal kampioenschap 1e klas bandstoten

NK 1e kl bandstoten 2015

Willy Rooijendijk (DOS ’71) en Gravenaar Theo Derksen (uitkomend voor Woezik) hebben op 13 maart de verre reis naar Winschoten gemaakt om daar te spelen voor het Nationaal Kampioenschap bandstoten klein 1e klas.

Beide spelers wisten helaas niet tot het podium te geraken.

Willy moest al meteen in de openingswedstrijd zijn meerdere erkennen in Tonny v/d Meerakker, maar wat scheelde het weinig. Slechts 2 caramboles kwam Willy tekort.

In de 2e ronde kwam hij met 49 car. veel tekort op zijn tegenstander Theo v/d Ven.

De 3e ronde werd ook verloren maar ook hier kwam hij dicht bij het einddoel van 100 te maken caramboles. Het werden er uiteindelijk 93
De 4e ronde kon het 1e punt worden begroet; remise tegen Bas Reedijk.
In de 5e ronde troffen de districtsgenoten elkaar en dit werd een afgetekende overwinning voor Willy (100 om 48 in 14 beurten).

Ronde 6 kon Willy wederom 2 punten bijschrijven op zijn conto en dit was ook meteen de beste partij van het toernooi.
Willy wist in slechts 7 beurten de 100 car bij elkaar te tikken wat hem het prachtige moyenne opleverde van 14.28 Ook de laatste ronde tegen Anton Slof kwam Willy 11 punten tekort voor de overwinning.

Maar aan de kop van het klassement was en bleef het bijzonder spannend.

Met twee spelers bovenaan op 10 matchpunten en een minimaal verschil in gemiddelde kreeg het Nederlands kampioenschap bandstoten eerste klasse klein een enerverend slot.

De koplopers hadden elkaar al in de 1e ronde getroffen en dat werd een 100 – 79 overwinning voor Cor in 25 beurten. Het zou tot de 6e ronde duren voordat de stand weer in evenwicht werd gebracht. Tonny v/d Meerakker maakte korte metten met Cor met de klinkende cijfers 100- 38 in 10 beurten.

In de laatste ronde bleven de twee leiders op koers door overwinningen op Theo van de Meerakker (100-88 in 22) en van Anton Slof op Willy Rooijendijk (100-89 in 16).

Cor van de Groep uit Bunschoten Spakenburg, die als laatste was geplaatst voor de finale, greep uiteindelijk de titel voor Anton Slof uit Ter Aar.

De uitslag staat in nieuwsbrief 27 - 2015

De uitslag op de knbb-carambole site

Publicaties van dit kampioenschap

Nationale voorwedstrijd 1e klas bandstoten

Rooyendijk-006w

Van vrijdag 23 januari tot en met zondag 25 januari hebben wij, biljart vereniging DOS'71, de Nationale Voorwedstrijden 1e Klassen Bandstoten mogen organiseren in ons clubhuis Herberg D'n Bekker in Heesch. Na alle voorbereidingen vonden wij het bijzonder sneu dat er in de laatste dagen voor het toernooi maar liefst 3 afmeldingen binnen kwamen. Uiteindelijk hebben we met slechts drie spelers op een tafel het toernooi moeten afwerken.

De eerste wedstrijd op vrijdag werd gespeeld tussen de twee deelnemers van DOS'71, Willy Rooyendijk en Tonnie van de Wetering.

Willy was in goede doen en won deze wedstrijd met 100 tegen 51 in slechts 13 beurten. In de tweede wedstrijd moest Tonnie het opnemen tegen Bert Vink van biljart vereniging Zomerzorg uit Tiel. Deze wedstrijd ging lang gelijk op maar uiteindelijk trok Tonnie van de Wetering aan het langste eind en won in 21 beurten met 100 tegen 92 caramboles. De derde en laatste partij van de avond werd door Willy Rooijendijk ruim gewonnen van Bert Vink, 100 tegen 34 in slechts 10 beurten. Hiermee leek Willy al een voorschot genomen te hebben op de overwinning.

Op de tweede dag was het als eerste de beurt aan Bert en Willy, deze wedstrijd was een prooi voor Willy die in 13 beurten won met 100 tegen 78. De tweede wedstrijd tussen Bert en Tonnie werd gewonnen door Bert met 100 tegen 63 in 16 beurten. In de laatste wedstrijd van de dag wist Tonnie Willy te verrassen en won met 100 tegen 49 in 13 beurten.

De laatste dag begon met een overwinning van Bert op Tonnie, in slechts 9 beurten wist Bert 100 caramboles te maken tegen 36 voor Tonnie. Dit bleek later de kortste partij van het toernooi te zijn met een moyenne van 11,11. De tweede partij tussen Tonnie en Willy werd een prooi voor Willy die in 18 beurten won met 100 tegen 69 caramboles. De laatste partij van het toernooi werd nog erg spannend maar uiteindelijk won Willy nipt van Bert met 100 tegen 96 in 20 beurten.

Het toernooi werd gewonnen door Willy Rooijendijk met 10 wedstrijd punten en een moyenne van 6,31. Tweede werd Bert Vink met 6 wedstrijd punten een een moyenne van 5,61. Als derde eindigde Tonnie van de Wetering met 4 wedstrijd punten en een moyenne van 4,65.
Al met al hebben we, ondanks de afzeggingen, een gezellig en sportief toernooi gehad. We danken de tellers en schrijvers en niet te vergeten onze kastelein, Jan van der Heijden, voor de goede catering en goede zorgen. Als laatste wensen wij Willy heel veel succes in de volgende ronde.