Get Adobe Flash player

PK Nationaal

Uitnodigingen en uitslagen

Alle Nederlandse kampioenschappen afgelast.

Vanwege de corona crisis is besloten dat alle Nederlandse kampioenschappen, en alle andere kampioenschappen onder auspiciën van KVC, dit seizoen niet meer doorgaan. Harold Megens, geplaatst voor het NK Overgangsklasse kader en Jeannette Habraken, geplaatst voor het NK Libre dames zullen dus niet meer in actie komen.

Het was heel bijzonder dat district Oss afvaardiging had in maar liefst twee Nationale finales zo kort na elkaar.
Harold 28 - 29 maart en Jeannette 3 - 5 april.  Desondanks Harold en Jeannette gefeliciteerd met jullie finaleplaatsen.

Harold Megens had zich geplaatst voor de overgangsklasse kader 38/2 . De uitnodiging en Het speelschema
Na het behalen van de gewestelijke titel in Den Bosch kon Jeannette Habraken van BC Zeeland proberen om haar medaille extra glans te geven met eventueel een nationale titel. Het ging hier om de dames libre interval (0.00 5.00) De uitnodiging en Het speelschema   

Nederlands kampioenschap extra klasse libre

Ven Theo vd 141227 002 web NK Extra klas libre 2019 Theo vd Ven 2

Theo van de Ven lid van KOT Ravenstein heeft een prachtige prestatie geleverd door de tweede plaats te behalen op het Nederlands kampioenschap extra klasse libre. Dit kampioenschap, georganiseerd door BV Almere werd voor het eerst gelijktijdig gespeeld met de overgangs- en top klasse.

De extra klasse werd gespeeld in twee poules van spelers. Theo behaalde de finale met 4 overwiningen uit vijf partijen en het prachtige moyenne van 25,87. Zijn tegenstander in de finale was de jeugdige Jordy Snijders van BV Maarland. Jordy won overtuigd ongeslagen poule winnaar, 1000 caramboles in slechts 15 beurten (66,66) Ook in de finale was Jordy een klasse apart: 200 in 6 beurten. Theo wist daar slechts 21 caramboles tegenover te stellen. Inclusief de poule wedstrijden mocht hij het mooie moyenne van 22,43 in de boeken schrijven. Theo van harte gefeliciteerd!

Alle informatie en verslag van KNBB Carambole

De website van BV Almere

 

NK Extra klas libre 2019 Theo vd Ven 3

 

 

 

Nationale voorwedstrijd Overgangsklasse libre

Tonnie vd Wetering 161230 071 web

Tonnie van de Wetering 8   18,08      86
Theo Derks                    6   14,73    125
Jeroen van Lith              4     7,44      87
Carlo van der Doelen     2     7,33   125
John Huizinga                0     6,25    144


Alle uitslagen

 

 

 

Op 18 en 19 oktober werd er bij Jong Geleerd in Volkel een nationale voorwedstrijd overgangsklasse libre gespeeld. Tonnie van de Wetering en John Huizinga zijn leden van de organiserende vereniging BV Jong Geleerd. Jeroen van Lith van Moira is het derde lid van district Oss. Verder namen deel Theo Derks van ABC 't Topke en Carlo van der Doelen BV de Hazelaar. Alle deelnemers speelden 4 partijen en een partij lengte van 250 caramboles.
Ongetwijfeld zullen de deelnemers deze partijen het liefst heel snel vergeten. Maar liefst drie spelers speelden maar liefst twee á drie niveaus te laag. Tonnie van de Wetering wist met degelijk spel toch een acceptabel niveau te halen. Uitgerekend John Huizinga de laatste in het rijtje wist de hoogste serie op zijn naam te schrijven.

Uitslagen Nationale voorwedstrijden

KVO 2016 Ven Theo vd 161228 100 web Willy Rooijendijk 190817 021web

Nationale voorwedstrijd libre extra klasse
Bij Biljart vereniging Jong Geleerd te Volkel zijn op 21, 22 en 25 september Nationale voorwedstrijden gespeeld. Alle deelnemers speelden 4 partijen.
Van de deelnemers uit ons district speelde Theo van de Ven het beste (6 pp 17,83) en wist in de eindrangschikking een 10e plek te behalen. Net niet genoeg voor een Nationale finale.  Bert Thoonen behaalde 5 punten en een moyenne van 13,90. Mark Robben mag proberen volgend seizoen zijn halve degradatie (9,47) ongedaan te maken. Alle uitslagen in Volkel
Nationale voorwedstrijd libre 1e klasse groot
In District het Strict is een Nationale Voorwedstrijd gespeeld voor de eerste klasse libre groot. Willy Rooijendijk van BV Jong Geleerd nam hieraan deel. Dat het libre spelletje op de match tafel echt heel lastig is blijkt uit de drie degradaties in de poule met Willy Rooijendijk. Willy behaalde een moyenne van 14,62. Alle uitslagen staan binnenkort in nieuwsbrief 10 week 41

- Uitslag Extra klasse poule H District Oss

- Uitslag Nationale voorwedstrijd 1e klas groot met Willy Rooijendijk

Nederlands kampioenschap 1e klas libre

Wilfred Clement 180310 051 web
Het Nederlands kampioenschap 1e klas libre werd van 5 tm 7 april in Hoogeveen gespeeld.
Voor het eerst dit seizoen hadden we bij de senioren een afgevaardigde van district Oss die op een Nederlands kampioenschap uitkomt.
Wilfred Clement behaalde achtereenvolgens het districts- en gewestelijk kampioenschap maar de nationale titel was iets te veel gevraagd. Het werd een 7e plaats voor Wilfred. De Nederlandse kampioen, Henny Mecklenveld won zijn laatste partij van Wilfred.

NK 3e klas bandstoten

Harrie Maas 160218 005 web 1500

Nederlands kampioenschap 3e klas bandstoten
Harrie Maas heeft afgelopen weekeinde van 20 tm 22 april op het kampioenschap van Nederland 3e klas bandstoten zich niet kunnen mengen in de strijd om de podiumplaatsen.

Harrie won vrijdag nog beide partijen maar verloor zaterdag en zondag verder alle partijen. Zijn resultaat was uiteindelijk een zesde plaats met vier matchpunten en een eindmoyenne van 1,92. Het is en blijft een eer om eens aan een Nederlands kampioenschap te mogen deelnemen.

Ongeslagen kampioen werd Adrie van Mechelen met een eindmoyenne van maar liefst 3,26. Tweede Jeffrey Cornelissen (voor velen bekend als nationaal arbiter) en derde Kees Oudt. Tussen de nummers vier en vijf zat een gat van maar liefst zes matchpunten.

Alle info op de website van KNBB Carambole

De eindstand 

NK 3e klas bandstoten
 
Nederlands kampioenschap overgangsklasse libre
 
KVO 2016 Wetering Tonnie vd 161228 050 web

Tonny v/d Wetering (DOS ’71) heeft heeft van 8 t/m 10 december in Ede deelgenomen aan het Nationaal kampioenschap overgangsklasse libre.
Tonny wist daar een fraaie 2e plek te behalen.
Het begin was in ieder geval niet best te noemen; tegen Frans Koolen werd het in 22 beurten 217 – 250 en ook de 2e partij tegen Hennie de Heus liep Tonny averij op. Hennie wist in 11 beurten de benodigde 250 caramboles te realiseren en Tonny bleef steken op 105.

Tegen Wilbert Gantvoort (de latere kampioen) werd overtuigend gewonnen. Slechts 3 beurten waren er nodig om Wilbert op de knieën te krijgen. Het werd 250 – 52.

 
In de 4e ronde was Sjeng Burhenne niet bij machte om het Tonny echt moeilijk te maken. Het werd een afgetekende 250 – 88 overwinning voor Tonny.
 
Nick Dudink wist in de 5e ronde in 4 beurten de opmars van de Brabander te stoppen. Tonny bleef met 53 treffers met lege handen achter.
In de 6e ronde wist Tonny opnieuw in 3 beurten de winst veilig te stellen. Nu was Joop Roelands de klos. Het werd 250 – 22.
In de laatste ronde werd het spannend. Joop en Wilbert op 8 punten en die speelden dus de finalepartij. Tonny, Sjeng, Henny en Nick  op 6 punten. Een fel gevecht dus voor de 2e plaats. Tonny doet wat hij moet doen en wint in (wederom 3 beurten) van Wim Ooteman. Tonny komt dus op 8 punten.
Sjeng Burhenne wint in 15 beurten  van Hennie de Heus en komt ook op 8 punten. Hennie zakt terug naar de voorlaatste positie.
Nick Dudink laat het in de partij tegen Frans Koolen ook liggen en verliest in 11 beurten met 250 – 120.
Mede door zijn prima algemeen moyenne van 27.52 weet Tonny zich op het podium te spelen. Een fraaie 2e plaats is zijn deel.

De finalepartij werd overduidelijk gewonnen door Wilbert; in 8 beurten wist hij zijn opponent te verslaan met de duidelijke cijfers 250 – 58. Zijn 1e plaats op de plaatsingslijst maakte hij dus dubbel en dwars waar. Alleen Tonny en Sjeng wisten de kampioen in totaal 4 punten te ontfutselen.
De kortste partij werd gespeeld door Tonny en Frans; beide spelers wiste hun partij in 3 beurten uit te maken.
Nick wist de hoogste serie van het toernooi te scoren. Het werden er 240. Knappe prestatie!!!
 
De uitslag staat in nieuwsbrief 17 week 50
 
Nederlands kampioenschap 2e klas driebanden
 
NK 2e klas 3B 2017 Geert van Lith

Geert van Lith, de districtskampioen 2e klas driebanden klein en regio midden Nederland,
heeft van 24 t/m 26 november in Akersloot deelgenomen aan de Nationale Finale van deze klasse.

Zou het hem lukken om de kroon op het werk te zetten en ook de nationale titel te veroveren?
Het leek er de 1e avond sterk op dat hij dat kunststukje zou gaan leveren.
Zijn 1e wedstrijd wist hij, zij het nipt, te winnen van Henri Nieuwenhuis en ook zijn 2e wedstrijd tegen Cees Roggeband leverde hem 2 punten op.

Na twee wedstrijden stond Geert fier aan kop.

 Helaas ging het de volgende dag helemaal de verkeerde kant op.
Tegen Ben Dudink kwam hij slechts tot 19 car en zijn 4e partij tegen Nico v Leeuwen kwam hij slechts 1 car. tekort om er nog een remise uit te slepen. Ook tegen Ron v Hummel in de 5e wedstrijd kwam hij helaas niet tot winst. De laatste dag zou dan nog enige verbetering brengen. Tegen Miel Brueren moest hij nog een nederlaag incasseren maar de laatste partij tegen Patrick Spannenburg wist hij gelukkig te winnen waardoor hij in de eindstand opklom naar de 6e plaats.

Miel Brueren uit het Limburgse Velden werd Nederlands kampioen.
Met slechts één verliespartij tegen de latere nummer twee Ben Dudink uit Blokker mocht hij zich zeer terecht kampioen van Nederland noemen. Dit NK werd georganiseerd door biljartverenging Aker 97 uit Akersloot.

Onder grote publieke belangstelling werd dit kampioenschap gehouden en ondanks het feit dat de latere kampioen vier punten voorsprong had op de nummer twee Dudink was het erg spannend in ronde zes en zeven. De latere kampioen moest in de laatste ronde afrekenen met de Ron van Hummel uit Duiven die uiteindelijk de derde plaats voor zich opeiste en dat deed de latere kampioen bekwaam door deze partij in 45 beurten te winnen.

De uitslag staat in nieuwsbrief 15 week 48

Alle informatie op de KNBB Carambole Pagina

 

Nationale voorwedstrijd extra klas driebanden

Zwiers 140426 010w

Op 13, 14 en 15 september is de nationale voorwedstrijd extra klasse driebanden klein in D'n Iemhof te Oss gespeeld met de volgende spelers: Riny Zwiers, Johan Zwiers, Jac Janssen, Will Janssen, Herold Slettenaar en Charles Mekels. Deze voorwedstrijd verliep tereurstellend voor alle spelers want niemand behaalde de moyenne grens van 1,000. Charles Mekes won dit toernooi maar Will Janssen stal de show met een serie van 14! Vier spelers degraderen. Alleen vader en zoon Zwiers mogen komend jaar hun halve degradatie proberen weg te werken de andere zien we terug in de hoofdklasse.

De uitslag extra klasse driebanden

Ruud van Loosbroek Nederlands kampioen

Ruud van Loosbroek 161228 026

Ruud heeft het voor elkaar, na de de districts- en gewestelijke titel nu ook Nederlands kampioen 2e klas bandstoten
Dat ging niet zonder slag of stoot. In de vijfde en zesde ronde verloor Ruud.
In de 7e en slot ronde wist hij met nipt verschil (75 - 74) in een bloedstollende partij van Cor de Ree te winnen. De belangrijkste tegenstander was Wim Zijderveld waarvan Ruud reeds in de eerste ronde won. Ruud van harte gefeliciteerd namens het district!!!

1 Ruud van Loosbroek 10 pnt 3,61
2 Wim Zijderveld 10 pnt 3,08
3 Wil de Rooij 8 pnt 2,90
Met dit moyenne is Ruud gepromoveerd naar de 1e klas

Ruud van Loosbroek IMG 5183

Volop spanning dus. In de woorden van wedstrijdleider Chris Bonte: "Gezien de stand en de gemiddeldes waren er met nog één wedstrijd te gaan nog 4 titelkandidaten overgebleven. Mooier kun je het als wedstrijdleider niet krijgen! De spanning loopt bij de spelers wel op, maar de onderlinge sfeer is uitstekend."
Dat waren zijn woorden voor de laatste speelronde - en dit laatste ronde zou het aleen nog maar spannender worden! Bonte: "Het was tot aan laatste moment spannend. Wim Zijderveld wou al juichen, maar helaas voor hem miste Cor de Ree zijn laatste carambole op een haar. Hierdoor kreeg Ruud van Loosbroek alsnog de kans, en maakte zijn laatste 3 caramboles. Voor Ruud betekent deze overwinning 3x = scheepsrecht. Dit was namelijk zijn derde NK 2e klasse bandstoten in de afgelopen vier jaar, en hij is de terechte winnaar."
Namens de KNBB, complementen aan de organisatie, en felicitaties aan kampioen Ruud van Loosbroek!

Het verslag op de website KNBB Carambole

Tekst: Rolf Slotboom/Chris Bonte

De einduitslag

 

NK 1e klas driebanden

Rene van Maren DSC02585 web

René van Maren (Touché) heeft van 13 t/m 15 januari in Akersloot gestreden om de Nationale titel driebanden klein 1e klas.
Met 6 matchpunten, een algemeen moyenne van 0.763 en een beste partij van 1.578 ( de beste partij van het toernooi) wist Rene beslag te leggen op de 6e plaats.

In de 1e ronde was Jos Houtman een maatje te groot; met 30 – 22 in 51 beurten bleef René met lege handen achter.
De 2e wedstrijd tegen Rene Snijders werd met overmacht gewonnen (30 – 13 in 26 beurten.

In de 3e ronde wist Jan Bart Slagt met 30 – 29 nipt het verschil te maken. Wederom geen punten voor René. Ook de 4e ronde tegen Edwin Tahapary kon hij niet tot winst komen; in 36 beurten stond er 30 – 20 op het bord ten gunste van Edwin.

Tegen Stephan van den Hooff liet Rene zien dat hij echt wel kan driebanden. In slechts 19 beurten werd Stephan met 30 – 10 weggespeeld. Meteen de beste partij van het hele toernooi.

In de 6e ronde komt Rene weer tot winst. Nu is hij in 30 beurten te sterk voor Martin Twigt (30 – 18).
Helaas moet hij toestaan dat in de laatste ronde Herman Belt er met de winst vandoor gaat. Met wederom slechts 1 carambole verschil blijft Rene weer met lege handen staan.

Toch mag je tevreden zijn als je op een nationaal kampioenschap terecht komt en er een 6e plaats weet te behalen. Kampioen in Akersloot werd Stephan van den Hooff. Evenals runner up Jan Bart Slagt moest hij 2 nederlagen incasseren; in de 4e ronde tegen Jos Houtman en in de 5e ronde tegen Rene v Maren.

Jan Bart ging in de 1e ronde onderuit tegen Stephan en ook in de 5e ronde kon hij niet winnen van Martin Twigt. Beide spelers maakten in de daaropvolgende beurten geen fouten meer en zodoende kwamen ze allebei op 10 punten. Het moyenne van Stephan (0.788) gaf de doorslag ten nadele van Jan Bart (0.747). Een nipte overwinning maar wel goed voor de nationale titel. De uitslag staat in nieuwsbrief 21 week 3

Nationale finale ankerkader 38/2 1ste klas

NK 38 2 Harold Megens Biljartvereniging De Vriendenkring uit Bergharen had van 11 t/m 13 november de organisatie in handen van de nationale finale ankerkader 38/2 1e klas.
Onder de deelnemers twee leden van het district Oss. Harold Megens, uitkomend voor BV De Hazelaar en Tonnie v/d Wetering uitkomend voor KOT. Tonnie wist een 5e plaats te behalen. Hij begon deze finale met een verliespartij tegen Jan de Bruin (250-101 in 8 beurten).
In zijn 2e partij kwam hij tegenover Harold te staan en zij wisten elkaar in evenwicht te houden. Na 12 beurten was er een gelijke stand.

In de 3e ronde was er een nipte overwinning op Timo Peters; in 10 beurten had Tonnie de benodigde 250 caramboles en Timo kwam tot 248
In de 4e ronde wederom een gelijkspel, na 18 beurten wederom geen winnaar of verliezer.

In de 5e ronde stond hij tegenover de latere kampioen Jim v/d Starre. Slechts 11 caramboles kwam Tonnie tekort voor de winst.
Ronde 6 en 7 werden beide door Tonnie in winst omgezet en kwam hij uit op 8 punten een algemeen moyenne van 18.48. Harold zette zijn 1e partij tegen Wim Ooteman om in winst (250-107 in 17 beurten).
Zoals eerder vermeld speelde hij gelijk tegen districtsgenoot Tonnie v/d Wetering Jim v/d Starre legde hoogstwaarschijnlijk het fundament voor zijn kampioenschap in  deze partij. In 9 beurten bleef hij Harold de baas met de cijfers 250-135
De 4e en de 5e ronde werden door Harold ook in winst omgezet, maar de 6e ronde leed hij een gevoelige nederlaag tegen invaller Rob Kok. In 10 beurten bleef Harold steken op 78  caramboles. Jim v/d Starre kon nu definitief afstand nemen van Harold als hij zijn partij
tegen Jan de Bruin weet te winnen. Het verschil was niet heel groot te noemen maar Jim weet van Jan te winnen en neemt daarmee ook de leiding in het klassement.
De laatste partij tegen Jan de Bruin wordt ook door Harold gewonnen maar ook Jim wint van titelkandidaat Rob Kok, meteen de kortste partij van het toernooi met de hoogste serie, en met deze overwinning wordt Jim de  kampioen van Nederland ankerkader 38/2 1e klas. De uitslag staat in nieuwsbrief 13 week 46 2016

Nederlands kampioenschap Anker kader 38/2 1e klas

Wetering Tonnie 131227 008w

Tonny van de Wetering en Harold Megens hebben op 8 en 9 oktober bij de Hazelaar te Rosmalen een keurig resultaat behaald.

Beide plaatsten zich voor het Nederlands kampioenschap. Tonny won degelijk alle partijen met een moyenne van 21,27 hoogste serie 105. Wat Harold de eerste dag niet lukte, ging hem de tweede dag een stuk beter af en won twee partijen. Harold behaalde wel het hoogste gemiddelde met 24,57 hoogste serie 165 en mag hierdoor ook naar het NK op 11 tm 13 november in het Gelderse Bergharen.

Lees verder . . . .

 

Nederlands kampioenschap extra klasse libre

Ven Theo vd Extra kl libre 2016

Kampioen in extra klasse libre in De Harmonie in Winschoten

STEFAN VERLAAN BLIJFT OVEREIND IN BOEIEND SLOT

WINSCHOTEN – De titel op het Nederlands kampioenschap extra klasse libre ging na een enerverende slotfase naar Stefan Verlaan uit Deventer. Vier spelers sloten het toernooi, georganiseerd door De Harmonie in Winschoten, af met een marge van één matchpunt. Met het beste gemiddelde (23.37) en de hoogste serie (de mximale 225) greep Verlaan de titel door een schitterende slotpartij, voor Patrick van Barneveld uit Oud Beyerland en Theo van der Ven uit Ravenstein.

 

De laatste ronde moest beslissen over de drie plaatsen op het podium. Stefan Verlaan had het beste voor het laatst bewaard en versloeg Hans Berendsen in die laatste sessie dankzij een slotserie van 225 met 225-91 in twee beurten.

Berendsen uit Zeddam, die zelfs nog titelkansen had, duikelde daardoor van het podium. Patrick van Barneveld klom naar de tweede plaats door winst in de laatste ronde op Jan Westerbeek met 225-57 in 8, Theo van der Ven greep het brons door een overwinning op Adri Kruijer in een partij die pas op de eindstreep werd beslist met 225-220 in 8 beurten.

Theo van der Ven, Patrick van Barneveld, Stefan Verlaan en Adri Kruijer waren de eerste leiders. Verlaan struikelde al in de tweede ronde door verlies tegen Martin Kruk in slechts vier beurten (225-4). Hans Berendsen hield het langst stand, maar maakte in de vierde ronde ook een misstap: 225-191 tegen Martin Kruk in 8 beurten.

Adri Kruijer was in een sterk gevecht in de vijfde ronde te sterk voor Stefan Verlaan (225-47 in 4), waardoor de strijd bovenaan spannend bleef tot in de laatste ronde.
Het toernooigemiddelde was 15.55.

De eindstand:
1 Stefan Verlaan 10-23.37-225
2 Patrick van Barneveld 10-22.56-172
3 Theo van der Ven 9-19.23-76
4 Hans Berendsen 9-19.01-74
5 Martin Kruk 8-19.16-67
6 Adri Kruijer 8-13.62-90
7 Jan Westerbeek 2-8.02-87
8 Frank de Bruijn 0-8.98-119.
Tekst: Frits Bakker
Foto podium (Alex ter Weele).

De uitnodiging Nationaal kampioenschap extra klasse libre.
De eindstand stand op KNBB PK en op de website van de organiserende vereniging.

Ven Theo vd 141227 002 web

Theo van de Ven van KOT Ravenstein is met een moyenne van 23,19 als eerste geplaatst voor de Nationale finale die van 14 tm 16 oktober in Winschoten wordt gespeeld. Tegelijkertijd wordt het Nederlands kampioenschap ereklasse libre groot gespeeld. 

De uitnodiging Nationaal kampioenschap extra klasse libre

De actuele stand

 

 

 

 

Nationale voorwedstrijden Anker kader 38/2 1e klas

 

Tonny van de Wetering en Harold Megens hebben op 8 en 9 oktober bij de Hazelaar te Rosmalen een keurig resultaat behaald.

Beide plaatsten zich voor het Nederlands kampioenschap. Tonny won degelijk alle partijen met een moyenne van 21,27 hoogste serie 105. Wat Harold de eerste dag niet lukte, ging hem de tweede dag een stuk beter af en won twee partijen. Harold behaalde wel het hoogste gemiddelde met 24,57 hoogste serie 165 en mag hierdoor ook naar het NK op 11 tm 13 november in het Gelderse Bergharen

Nationale voorwedstrijden extra klasse libre

  Op 16 tm 18 september zijn voorwedstrijden extra klasse libre gespeeld (11,00 – 20,00) In Volkel bij Jong geleerd speelden slechts vier deelnemers voor een plek in de finale. Helaas konden Peter van Beljouw en Mark Robben de ondergrens niet halen maar mogen dat volgend jaar nog eens proberen.
Jeroen van Lith bleef met 14,57 moyenne keurig in de klasse. Walco van de Ven woonachtig in Uden maar uitkomend voor de Hazelaar Rosmalen won alle partijen en promoveerde naar de overgangsklasse libre.
Wat in eigen district niet lukte, lukte in het naburige district Nijmegen wel. Theo van de Ven van KOT Ravenstein wist met 9 matchpunten, een moyenne van 23,19 en een hoogste serie van 222 zich te plaatsen voor de Nationale finale. Wim Vissers haalde de grens van 11 niet en degradeert.

NK 2e klas bandstoten

NK 2e kl band 2016 Henk Schamp  Schamp Henk 141227 002web

Henk Schamp heeft afgelopen weekeinde 20 tm 22 mei in Oestgeest, voor het Nederlands kampioenschap 2e klas bandstoten gespeeld. Henk is hierbij op de 7e plaats geeindigd. Een verslag en de uitslag, De publicatie en uitslag

Wim Pelders Kampioen van Nederland Bandstoten-klein 2e klasse seizoen 2015-2016

Oegstgeest, 20-22 mei 2016. Dit weekend was de fraaie locatie van het Biljartcentrum Oegstgeest het decor van de strijd om de nationale titel in het bandstoten 2e klasse (moyennegrenzen 2,30 – 3,50). Vrijdagavond werden de spelers verwelkomd en ook onderling aan elkaar voorgesteld. Daarna werd een groepsfoto gemaakt en kon de strijd beginnen.

De blikvangers van de eerste ronde waren Wim Pelders (in 17 beurten) en Willie Siemens (in 23 beurten) die hiermee hun kandidatuur stelden. Zij hielden dit in de tweede ronde met goede partijen vast en voegde de ongeslagen John Titselaar zich bij hun. Overdijk bleef met 1 punt tekort tegen Siemens op nul punten en D. de Jong hield aansluiting door winst op Surin Doekhie.

De zaterdag begon met vuurwerk: hoge series (Siemens 25, Titselaar 22 en Overdijk 20) en een kortste partijen van 13 beurten van Siemens. Hierna werd dankbaar van de aangeboden lunch gebruik gemaakt om weer krachten te verzamelen voor het vervolg. Dit werd goed opgevat door Doekhie die met een partij in 13 beurten met een serie van 29 Siemens van de matchpunten beroofde. Met respectievelijk 8, 8 en 6 mp ging de strijd verder tussen Pelders, Titselaar en Siemens. Na een bitterballenpauze bracht de vijfde ronde meteen al de confrontatie Titselaar-Siemens en Overdijk-Pelders. Na deze partijen waren de kandidaten voor de titel bekend, t.w.: Pelders 10 mp, Siemens en Titselaar met 8 mp. Een gezellig samenzijn met een drankje en snackjes vormde de afsluiting van deze dag.

Gelet op de stand beloofde de zondag nog een spannende dag te worden. Pelders bevestigde zijn eerste plaats door winst tegen Titselaar en Siemens hield zijn kans in stand door op de stand 59-69 tegen Kramer met een serie van 16 te finishen. Overdijk behield zijn kans op een podiumplek door winst op Doekhie in 18 beurten en Schamp en De Jong kwamen remise overeen in 23 beurten. Het betekende dat de ontknoping nu in de partij Pelders (12 mp) –Siemens (10 mp) moest gebeuren waarbij Siemens wel een moyennevoordeel had (4,04 -3,71).

Titselaar stelde zijn derde plek op het podium veilig door zijn beste partij van 14 beurten ten koste van De Jong die nu zesde werd. Overdijk bleef vierde door zijn winst op Kramer die op de laatste plek bleef. Doekhi werd nu vijfde door een mooie winstpartij op Schamp die nu zevende bleef. In de finalepartij ging Pelders door in zijn degelijke stijl (niet hoog maar wel regelmatig) en was Siemens niet bij machte dit goed te maken. Winst met zijn kortste partij van veertien beurten en de titel voor Wim Pelders.

Na verwerking van de uitslagen was het Piet Verhaar die namens de KNBB Wim Pelders tot Kampioen van Nederland huldigde en samen met wedstrijdleider ook de resultaten van de deelnemers belichtte en een fraaie standaard mocht overhandigen. Namens de organiserende vereniging BCO De beste keus feliciteerden voorzitter Ben Duivenvoorde en wedstrijdleider Co Zwetsloot de finalisten met hun behaalde plek en had voor ieder een aandenken in de vorm van een ingelijste groepsfoto en een “napraatwijn”. Voor de winnaars van de hoogste serie (S. Doekhie met 29) en kortste partij, (W. Siemens met 13 beurten – met steunpartij 15 beurten) was er nog een extra “prestatiewijn”. Uiteraard was er een woord van dank aan het arbitragecorps, de bediening en de fraaie accommodatie en het goede materiaal van het Biljartcentrum Oegstgeest alsmede de talrijk meegekomen supporters. Ook Pelders die namens de spelers de organisatie bedankte onderstreepte dit en betrok daar ook de inzet van de leden en wedstrijdleider van BCO bij.

Namens de KNBB reikte Piet Verhaar de oorkonde uit voor de organisatie van dit NK uit aan de voorzitter van vereniging BCO. Terugkijkend betekende dit weer een goed geslaagd evenement spelers en de club en wordt weer vol vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet gezien.

verslag Paul Brekelmans

NK 3e klas driebanden groot

Dibbets Ray 141211 003 web

Ray Dibbets heeft van 26 tm 28 februari voor het Nederlands kampioenschap 3e klas driebanden groot gespeeld.

Ray heeft de tweede en laatste partij gewonnen en hiermee op de 7e plaats geeindigd. Kampioen werd Jaap vd Berg als enige met 12 mp. De nummers twee tm vijf hadden allemaal 8 machtpunten.

lees verder . . . .

 

 

NK hoofdklasse driebanden

Janssen Jac 151212 005web

Jac Janssen (TOP) heeft afgelopen weekeinde 19 tm 21 februari in Schiedam om het Nederlands kampioenschap hoofdklasse driebanden gespeeld. Jac is hierbij op de 5e plaats geeindigd. Jac is met vier winstpartijen hierbij op de 5e plaats geeindigd. Ook de nummers drie en vier hadden vier winstpartijen maar een beduidend hoger algemeen moyenne

De uitslag

 

 

NK Topklasse libre

Megens Harold 160214 006 BM

Harold Megens heeft van 12 tm 14 februari deelgenomen aan de hoogste klasse libre op de kleine tafel. In het hoge Groningse noorden te Winschoten, wist Harold niet waar te maken waar hij voor kwam.


Harold had een aanvangs moyenne van ruim 50 en geplaatst op de 3e plek. Slechts de laatste partij werd een overwinning geboekt. Een ervaring rijker en toch bij de beste acht van Nederland een kampioenschap hebben mogen spelen.

Fotoserie topklasse libre

Prijsuitreiking ereklasse band en topklasse

Titanenstrijd: Nabuurs verslaat van Stevendaal

WINSCHOTEN – Wat een geweldige ontknoping gaf het Nederlands kampioenschap topklasse libre zondagmiddag te zien in De Harmonie in Winschoten. Twee spelers hadden elkaar geen millimeter toegegeven voor ze de finale ingingen: Sven Nabuurs van Moira uit Beuningen en Robert van Stevendaal uit het Zeeuws Vogelwaarde. En wat een fantastische demonstratie van klasse ging er aan die laatste, beslissende partij vooraf.

Robert van Stevendaal speelde in die ronde in één beurt remise tegen Maarten Broers uit Doesburg, waardoor zowel hij als zijn tegenstander met twee matchpunten werden beloond. De Zeeuw handhaafde zich daardoor aan kop met een gemiddelde van honderd precies. Svan Nabuurs, die in die zesde speelronde in drie beurten won van Tonny van de Meerakker.

En toen ging het er dus om wie de langste adem had: Robert van Stevendaal, de ijskoude Zeeuw die tot dan toe tegen alle stress bestand was geweest, of de Gelderlander, de topfavoriet vooraf, als eerste geplaatst voor het kampioenschap.De finale had een warming-up van precies één beurt: toen, in de tweede, stokte de productie van Robert van Stevendaal op 96 en kreeg Sven Nabuurs de drie ballen in de perfecte positie: hij had nog 263 caramboles te gaan voor de winst en raffelde de serie in een mooi tempo af: 350-96 dus in twee beurten.Tom van Meerakker beklom daarna als derde het podium, nadat hij in de laatste partij tegen zijn rivaal Maarten Broers in één beurt was gefinisht: 350-4.

Verslag: Frits Bakker KNBB

De uitslag staat in nieuwsbrief 27 week 8

.


 

 

Nationaal kampioenschap 1e klas Bandstoten

Willy Rooyendijk van BV DOS'71 speelt in het weekeinde van 13 tm 15 maart het Nationaal kampioenschap 1e klas bandstoten. Het kampioenschap wordt in het hoge noorden in Winschoten gespeeld.

Lees verder . . . .