Get Adobe Flash player
Nederlands kampioenschap 2e klas bandstoten
Janssen Jac 151212 014 web

Het kampioenschap van Nederland bandstoten klein 2e klas werdgespeeld van 14 t/m 16 juni  inCafé de Ram teRoosendaal.Jac  Janssen was vierde geplaatst met 3,34 maar kon dit in de nationale finale niet waarmaken. Met twee gewonnen partijen en slechts 2,31 eindmoyenne, behaalde hij een 8e plaats

De eindstand

De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 42 week 25 2019

 

 

 

 

 
Gewestelijke finale 2e klas bandstoten 2019
GW 2e kl band 2019 web
Jac Janssen Gewestelijke kampioen 2e klasse bandstoten 2018-2019

Van 12 t/m 14 april 2019 is de gewestelijke finale 2 klas bandstoten gespeeld bij café Kerkzicht.
Namens district Oss traden Jac Janssen en Jan-Hein Clement aan. Meteen de eerste ronde werden er al fantastische partijen gespeeld.  Jac Janssen en Jan-Hein Clement speelden de eerste ronde tegen elkaar en Jan-Hein won de partij met een gemiddelde van 3,26. Geert Janssen won zijn eerste partij van Ad Verbruggen met een gemiddelde van 4,16. Piet Leermakers won van Rene Ketels met een gemiddelde van 5,35! De toon was gezet. Op vrijdagavond stond Jan-Hein Clement op nummer 1 met een hoogste serie van 25 gevolgd door Henk Bulte. Beiden hadden alle twee de wedstrijden gewonnen. Op zaterdag wist Jan-Hein nog één wedstrijd te winnen. Geert Janssen wist niet alleen de wedstrijd te winnen van Jan-Hein Clement maar pakte ook nog de hoogste serie af met 26. Jac Janssen wist 2 wedstrijden te winnen en speelde gelijk tegen Geert Janssen. Rene Ketels wist zich op de zaterdag goed te herpakken door alle drie de partijen te winnen. Hij was zaterdagavond de lijstaanvoerder gevolgd door Jac Janssen. Op zondag wist Marco Jansen toch nog een partij te winnen tegen Ad Verbruggen. Beiden hadden nu één partij gewonnen. Toen werd het nog spannend tot de laatste ronde. Rene Ketels stond op 10 punten en Jac Janssen op 9. Op de derde plaats stond Piet Leermakers. Hij won zijn partij van Jan-Hein Clement en kwam hiermee op 10 wedstrijdpunten. Rene Ketels had genoeg aan 1 punt, maar Jac Janssen speelde een fantastische finale partij en maakte in 16 beurten 75 caramboles. Een gemiddelde van 4,68! Een terechte kampioen!
Namens Biljartvereniging Kerkzicht Nuland wensen wij Jac Janssen heel veel succes toe met de finale van het Nederlands kampioenschap 2e klasse bandstoten! Deze wordt gehouden van 14 t/m 16 juni 2019 in Roosendaal bij café De Ram.
 
Biljartvereniging Kerkzicht bedankt ook nog alle deelnemers voor hun sportieve bijdrage. Ook de arbiters bedanken we voor hun geweldige inzet.
Verslag: Biljartvereniging Kerkzicht Nuland
De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 35 week 15
 
Gewestelijke finale bandstoten 2e klas
190323 231 BM2
Dit weekeinde van 12 tm 14 april wordt bij BV Kerkzicht in Nuland de gewestelijke finale 2e klas bandstoten gespeeld.
Elke biljarter hoopt ooit eens een gewestelijke finale te mogen spelen. Jan-Hein Clement presteert het dit seizoen maar liefst twee gewestelijke finales te spelen en nota bene slechts één weekend na elkaar. Vorige week werd Jan-Hein 4e in de hoogdklasse libre.
Dit weekeinde rekent hij in zijn eigen clublokaal op tenminste een podiumplaats en wellicht meer!
Jac Janssen (TOP Oss) is de tweede vertegenwoordiger van ons district. Beide heren hebben onder andere concurentie van Piet Leermakers van de Hazelaar die met een uitgestelde promotie (3,82) als eerste is geplaatst. Ook Geert Janssen is een ervaren speler waar rekening mee gehouden moet worden.
Uitnodiging GW 2e klas bandstoten
 
Districtsfinale 2e klas bandstoten 2019
DF 2e kl band 2019 web
 
De familie Clement grossiert in titels.
Was het Wilfred Clement die op 16 februari in Uden de districtstitel 1e klas libre in de wacht wist te slepen en op 17 maart ook de gewestelijke titel in Volkel wist te veroveren, nu was het de beurt aan broer Jan Hein om een titel op te halen.
Het ging hier om de districtstitel in de 2e klas bandstoten dat gespeeld werd in het eigen clubhuis café kerkzicht in Nuland.
Toch ging de titelstrijd niet zonder slag of stoot.
Jac Janssen van TOP wist na 6 omlopen evenveel punten vergaard te hebben als Jan Hein, maar het algemeen moyenne van de kampioen was met 3.02 beduidend hoger dan de 2.62 die Jac kon overleggen.
Jac wist wel de kortste partij van het toernooi te noteren. In 16 beurten stonden er de benodigde 75 caramboles op het scorebord.
De hoogste serie van het toernooi kwamen uit de keu van de kampioen. Met een serie van 30 produceerde hij in één beurt bijna de helft van de partij.
Jan Hein en Jac gaan nu deelnemen aan de gewestelijke finale en die wordt wederom gespeeld in het clubhuis van de kampioen en dat is dus Kerkzicht in Nuland.
 
De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 32 week 12 2019
 
Gewestelijke finale 2e klas bandstoten 2018
Cor van Uden 180310 014 web

Erwin van den Hoogen van biljartvereniging Kaketoe ’80 uit Nijmegen is er in Ottersum in geslaagd om ongeslagen regiokampioen 2e klas bandstoten te worden.
Het verschil met zijn naaste belager bedroeg maar liefst 4 punten.
De Osse inbreng bestond uit de kampioen van het district Cor v Uden en hij werd vergezeld door Antwan v/d Hurk.
Cor wist een fraaie 2e plaats te behalen met 10 punten en met een hoogste serie van 34 bleef hij iedereen de baas.

Antwan v/d Hurk behaalde een 5e plaats met 6 punten.
De nr 3 van het klassement, John Zeelen, mocht het genoegen smaken om de beste partij van het toernooi te spelen; in slechts 8 beurten wist hij de benodigde 75 caramboles te maken. Dit komt neer op een moyenne van 9.37

 
Dit mag een bijzonder knappe prestatie genoemd worden.
Ook het algemeen moyenne van John was het beste van de hele groep; met 3.43 bleef hij zijn medestrijders voor in de rangschikking.
Erwin gaat zich nu richten op het nationaal kampioenschap en dat wordt gespeeld van 11 t/m 13 mei in café Heijdeman, Smalmaatstraat 55 te Losser.
De uitslag staat in nieuwsbrief 32 week 14 2018
 
Gewestelijke finale 2e klas bandstoten 2018
180310 326 web

Van vrijdag 6 t/m zondag 8 april wordt er in Ottersum gestreden om het regiokampioenschap 2e klas bandstoten.
Uiteraard ontbreekt de Osse inbreng ook niet.
Cor v Uden (De Brug) is als districtskampioen afgevaardigd en hij gaat samen met de nr 2 van het district Antwan v /d Hurk (Kerkzicht) proberen om de regiotitel mee naar het district Oss te nemen.
Antwan is met een moyenne van 3.68 als eerste geplaatst en hij heeft een uitgestelde promotie naar de 1e klas weten te behalen tijdens eerdere wedstrijden in deze klasse.
Cor staat keurig 2e met een moyenne van 3.28

Alle info incl deelnemerslijst staat in nieuwsbrief 31 week 13

 
Districtsfinale 2e klas bandstoten 2018

180310 322 web

Op 8 t/m 10 maart zijn bij Biljartvereniging Kerkzicht te Nuland de finale 2e klas bandstoten gespeeld met 9 deelnemers.
Na 4 ronden gespeeld te hebben bleek dat het erg spannend zou worden tussen
Cor van Uden en Antwan v.d. Hurk die tot dan alle partijen hadden gewonnen.

In ronde 5 moesten beide spelers tegen elkaar wat een spannende partij is geworden. In het begin ging Cor hard van start en na 6 beurten had hij een voorsprong van 11 caramboles op Antwan, echter 7 beurten verder was het geheel omgedraaid en had Antwan een voorsprong van 12 caramboles.

Antwan maakte de partij uit in 21 beurten en Cor maakte in de nabeurt de nog resterende 7 caramboles zodat beide heren met een gelijkspel genoegen moesten nemen.Dit jaar uit de 3e klas gepromoveerde Wilfred Clement weerde zich ook kranig en bezette na de 5e ronde (verloren van Cor van Uden) met 8 wedstrijdpunten de 3e plaats.

Tot de laatste ronde hadden Cor en Antwan nog alle wedstrijden gewonnen, echter door een beter gemiddelde had Antwan de leiding.Uit de laatste partij Cor van Uden tegen Wim Vissers en Antwan v.d. Hurk tegen Carel Hurkmans moest uiteindelijk de winnaar komen.
Wim, geveld door de griep was geen partij voor Cor en deze maakte de partij uit in 18 beurten. Op de andere tafel was na een snelle start van Antwan  61 tegen 42 voor Carel leek dit ook een gelopen zaak, maar niets is minder waar. Antwan maakte de partij uit in 26 beurten en door een goede inloopfase van Carel maakte deze de resterende 6 caramboles in de nabeurt.
Hierdoor is Cor van Uden terecht de winnaar geworden van deze finale met 11 punten en met 1 punt achter zich Antwan v.d. Hurk. Goede 3e is Wilfred Clement met 8 wedstrijdpunten.
De korste partij gespeeld door Antwan v.d. Hurk met 15 beurten. Hoogste serie ook door Antwan met 33 caramboles.
Cor en Antwan spelen in Ottersum in district Nijmegen op 30-31 maart en 1 april voor het regio kampioenschap. De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 29 week 11

Uitgebreid fotoverslag

NK 2e klas bandstoten 2017

Ruud van Loosbroek Nederlands kampioen

Ruud van Loosbroek 161228 026

Ruud heeft het voor elkaar, na de de districts- en gewestelijke titel nu ook Nederlands kampioen 2e klas bandstoten
Dat ging niet zonder slag of stoot. In de vijfde en zesde ronde verloor Ruud.
In de 7e en slot ronde wist hij met nipt verschil (75 - 74) in een bloedstollende partij van Cor de Ree te winnen. De belangrijkste tegenstander was Wim Zijderveld waarvan Ruud reeds in de eerste ronde won.            *** Ruud van harte gefeliciteerd ***

1 Ruud van Loosbroek 10 pnt 3,61
2 Wim Zijderveld 10 pnt 3,08
3 Wil de Rooij 8 pnt 2,90
Met dit moyenne is Ruud gepromoveerd naar de 1e klas

De uitslag

 

Ruud van Loosbroek IMG 5183

Volop spanning dus. In de woorden van wedstrijdleider Chris Bonte: "Gezien de stand en de gemiddeldes waren er met nog één wedstrijd te gaan nog 4 titelkandidaten overgebleven. Mooier kun je het als wedstrijdleider niet krijgen! De spanning loopt bij de spelers wel op, maar de onderlinge sfeer is uitstekend."
Dat waren zijn woorden voor de laatste speelronde - en dit laatste ronde zou het aleen nog maar spannender worden! Bonte: "Het was tot aan laatste moment spannend. Wim Zijderveld wou al juichen, maar helaas voor hem miste Cor de Ree zijn laatste carambole op een haar. Hierdoor kreeg Ruud van Loosbroek alsnog de kans, en maakte zijn laatste 3 caramboles. Voor Ruud betekent deze overwinning 3x = scheepsrecht. Dit was namelijk zijn derde NK 2e klasse bandstoten in de afgelopen vier jaar, en hij is de terechte winnaar."
Namens de KNBB, complementen aan de organisatie, en felicitaties aan kampioen Ruud van Loosbroek!

Het verslag op de website KNBB Carambole

Tekst: Rolf Slotboom/Chris Bonte

De einduitslag

 

NK 2e klas bandstoten

Na het behalen van het districtskampioenschap in zijn eigen speellokaal Kerkzicht in Nuland en het behalen van het regiokampioenschap in Arnhem, gaat Ruud van Loosbroek nu proberen om ook de nationale titel binnen te slepen.
In Nuland behaalde Ruud een algemeen moyenne van 3.10 en in Arnhem werd dat moyenne opgeschroefd naar 3.22.
Gaat hij in Leusden dit moyenne wellicht nog scherper stellen?
Op 21 mei zullen wij hier een antwoord op krijgen want dan is het de finaledag van het nationaal kampioenschap 2e klas bandstoten.
Deze finale wordt gespeeld van 19 t/m 21 mei en de organisatie berust bij biljartvereniging BV ’75.
Het adres is Bavoortseweg 17b in Leusden.
Wie gaan er deelnemen aan dit nationaal kampioenschap?

De uitnodiging

Ruud van Loosbroek 161228 034

Regiofinale 2e klas bandstoten

Ruud van Loosbroek 161228 036 2

Ruud van Loosbroek heeft zijn naam als bandspeler wederom eer aangedaan.
De organiserende vereniging S&O PTT uit Arnhem zag Ruud als 1e geplaatste binnenkomen met een moyenne van 3.10 en zagen hem weer naar buiten wandelen met de kampioensmedaille om de nek en met een moyenne van 3.22

Vorig jaar moest hij de regiotitel nog laten aan districtsgenoot Henk Schamp; Ruud werd toen 3e. Hij was toen wel in het bezit van de districtstitel en nu maakte hij dus de dubbelslag.

 

Van meet af aan was hij vooraan in het klassement te vinden en deze positie zou hij ook niet meer af staan.

Nico Mortier (als 8e geplaatst) wist het Ruud nog moeilijk te maken; ook Nico wist tot 12 punten te geraken maar zijn moyenne was beduidend lager dan dat van de kampioen.
Cuykenaar John Zeelen werd met 10 punten netjes derde.
De beste partij kwam uit de keu van Theo Sanders van Ons Tehuis. Hij wist de 75 caramboles in 15 beurten te realiseren en ook de hoogste serie van 34 nam hij voor zijn rekening.
Theo v Dinther (SOKO) werd 6e met 4 punten en een algemeen moyenne van 2.49

Ruud heeft zich met dit kampioenschap geplaatst voor de nationale finale en die wordt gespeeld van 19 t/m 21 mei in Leusden.

De uitslag staat in nieuwsbrief 32 week 14 2017

Districtsfinale 2e klas bandstoten

Ruud Loosbroek DF 2e kl band 2017 web DF 2e kl band 2017 spelers web

Biljartvereniging Kerkzicht uit Nuland had afgelopen week de organisatie in handen van de districtsfinale 2e klas bandstoten. Onder de deelnemers twee leden van de eigen vereniging te weten Ruud v Loosbroek en Antwan v/d Hurk. Ruud toch de favoriet en die favorietenrol wist hij ook waar te maken.

Toch wist ook Theo v Dinther van SOKO zich goed staande te houden. Zo goed zelfs dat aan het eind van 3 dagen biljarten zowel Ruud als Theo op 10 punten stonden. Het algemeen moyenne wat Ruud kon overleggen was met 3.10 beduidend beter dan de 2.98 van Theo.
Beide spelers waren dus aan elkaar gewaagd en Peter v Beljouw van Jong Geleerd kwam net te kort en moest met 8 punten genoegen nemen met de 3e plaats.

Op plaatsen 4 t/m 6 stonden spelers met 4 punten en Wim Vissers sloot de rij met 2 matchpunten.
Kortste partij kwam op naam van Ruud met 75 car uit 14 beurten wat een fraai moyenne opleverde van 5.35 De hoogste serie van 20 kwam op naam van Theo en Wim.

Ruud gaat zich nu richten op de regiofinale en die wordt gespeeld van 31 maart t/m 2 april in het district Veluwezoom.

De uitslag staat in nieuwsbrief 28 week 10 2017

-------------------------------------------

 

 

Resultaten

2018   Cor van Erp DF 1e nieuwsbrief 29 week 11

2017   Ruud van Loosbroek Nederlands Kampioen

2017   Ruud van Loosbroek RF 1e Nieuwsbrief 32 week 14

2017   Ruud van Loosbroek DF 1e Nieuwsbrief 28 week 10

 

2016   Henk Schamp NK 7e

2016   Henk Schamp RF 1e Nieuwsbrief 35 week 16

2016   Ruud van Loosbroek DF 1e

2015   Ruud van Loosbroek NK 6e

2015   Ruud van Loosbroek DF 1e Nieuwsbrief 26 2015