Get Adobe Flash player

NK 2e klas bandstoten

Ruud van Loosbroek Nederlands kampioen

Ruud van Loosbroek 161228 026

Ruud heeft het voor elkaar, na de de districts- en gewestelijke titel nu ook Nederlands kampioen 2e klas bandstoten
Dat ging niet zonder slag of stoot. In de vijfde en zesde ronde verloor Ruud.
In de 7e en slot ronde wist hij met nipt verschil (75 - 74) in een bloedstollende partij van Cor de Ree te winnen. De belangrijkste tegenstander was Wim Zijderveld waarvan Ruud reeds in de eerste ronde won.            *** Ruud van harte gefeliciteerd ***

1 Ruud van Loosbroek 10 pnt 3,61
2 Wim Zijderveld 10 pnt 3,08
3 Wil de Rooij 8 pnt 2,90
Met dit moyenne is Ruud gepromoveerd naar de 1e klas

De uitslag

 

Ruud van Loosbroek IMG 5183

Volop spanning dus. In de woorden van wedstrijdleider Chris Bonte: "Gezien de stand en de gemiddeldes waren er met nog één wedstrijd te gaan nog 4 titelkandidaten overgebleven. Mooier kun je het als wedstrijdleider niet krijgen! De spanning loopt bij de spelers wel op, maar de onderlinge sfeer is uitstekend."
Dat waren zijn woorden voor de laatste speelronde - en dit laatste ronde zou het aleen nog maar spannender worden! Bonte: "Het was tot aan laatste moment spannend. Wim Zijderveld wou al juichen, maar helaas voor hem miste Cor de Ree zijn laatste carambole op een haar. Hierdoor kreeg Ruud van Loosbroek alsnog de kans, en maakte zijn laatste 3 caramboles. Voor Ruud betekent deze overwinning 3x = scheepsrecht. Dit was namelijk zijn derde NK 2e klasse bandstoten in de afgelopen vier jaar, en hij is de terechte winnaar."
Namens de KNBB, complementen aan de organisatie, en felicitaties aan kampioen Ruud van Loosbroek!

Het verslag op de website KNBB Carambole

Tekst: Rolf Slotboom/Chris Bonte

De einduitslag

 

NK 2e klas bandstoten

Na het behalen van het districtskampioenschap in zijn eigen speellokaal Kerkzicht in Nuland en het behalen van het regiokampioenschap in Arnhem, gaat Ruud van Loosbroek nu proberen om ook de nationale titel binnen te slepen.
In Nuland behaalde Ruud een algemeen moyenne van 3.10 en in Arnhem werd dat moyenne opgeschroefd naar 3.22.
Gaat hij in Leusden dit moyenne wellicht nog scherper stellen?
Op 21 mei zullen wij hier een antwoord op krijgen want dan is het de finaledag van het nationaal kampioenschap 2e klas bandstoten.
Deze finale wordt gespeeld van 19 t/m 21 mei en de organisatie berust bij biljartvereniging BV ’75.
Het adres is Bavoortseweg 17b in Leusden.
Wie gaan er deelnemen aan dit nationaal kampioenschap?

De uitnodiging

Ruud van Loosbroek 161228 034

Regiofinale 2e klas bandstoten

Ruud van Loosbroek 161228 036 2

Ruud van Loosbroek heeft zijn naam als bandspeler wederom eer aangedaan.
De organiserende vereniging S&O PTT uit Arnhem zag Ruud als 1e geplaatste binnenkomen met een moyenne van 3.10 en zagen hem weer naar buiten wandelen met de kampioensmedaille om de nek en met een moyenne van 3.22

Vorig jaar moest hij de regiotitel nog laten aan districtsgenoot Henk Schamp; Ruud werd toen 3e. Hij was toen wel in het bezit van de districtstitel en nu maakte hij dus de dubbelslag.

 

Van meet af aan was hij vooraan in het klassement te vinden en deze positie zou hij ook niet meer af staan.

Nico Mortier (als 8e geplaatst) wist het Ruud nog moeilijk te maken; ook Nico wist tot 12 punten te geraken maar zijn moyenne was beduidend lager dan dat van de kampioen.
Cuykenaar John Zeelen werd met 10 punten netjes derde.
De beste partij kwam uit de keu van Theo Sanders van Ons Tehuis. Hij wist de 75 caramboles in 15 beurten te realiseren en ook de hoogste serie van 34 nam hij voor zijn rekening.
Theo v Dinther (SOKO) werd 6e met 4 punten en een algemeen moyenne van 2.49

Ruud heeft zich met dit kampioenschap geplaatst voor de nationale finale en die wordt gespeeld van 19 t/m 21 mei in Leusden.

De uitslag staat in nieuwsbrief 32 week 14 2017

Districtsfinale 2e klas bandstoten

Ruud Loosbroek DF 2e kl band 2017 web DF 2e kl band 2017 spelers web

Biljartvereniging Kerkzicht uit Nuland had afgelopen week de organisatie in handen van de districtsfinale 2e klas bandstoten. Onder de deelnemers twee leden van de eigen vereniging te weten Ruud v Loosbroek en Antwan v/d Hurk. Ruud toch de favoriet en die favorietenrol wist hij ook waar te maken.

Toch wist ook Theo v Dinther van SOKO zich goed staande te houden. Zo goed zelfs dat aan het eind van 3 dagen biljarten zowel Ruud als Theo op 10 punten stonden. Het algemeen moyenne wat Ruud kon overleggen was met 3.10 beduidend beter dan de 2.98 van Theo.
Beide spelers waren dus aan elkaar gewaagd en Peter v Beljouw van Jong Geleerd kwam net te kort en moest met 8 punten genoegen nemen met de 3e plaats.

Op plaatsen 4 t/m 6 stonden spelers met 4 punten en Wim Vissers sloot de rij met 2 matchpunten.
Kortste partij kwam op naam van Ruud met 75 car uit 14 beurten wat een fraai moyenne opleverde van 5.35 De hoogste serie van 20 kwam op naam van Theo en Wim.

Ruud gaat zich nu richten op de regiofinale en die wordt gespeeld van 31 maart t/m 2 april in het district Veluwezoom.

De uitslag staat in nieuwsbrief 28 week 10 2017

-------------------------------------------

Seizoen 2015 - 2016

Nationale finale 2e klas bandstoten

NK 2e kl band 2016 Henk Schamp  Schamp Henk 141227 002web

Henk Schamp heeft afgelopen weekeinde 20 tm 22 mei in Oestgeest, voor het Nederlands kampioenschap 2e klas bandstoten gespeeld. Henk is hierbij op de 7e plaats geeindigd.

Een verslag en de uitslag

De publicatie en uitslag

 

Wim Pelders Kampioen van Nederland Bandstoten-klein 2e klasse seizoen 2015-2016

 

Oegstgeest, 20-22 mei 2016. Dit weekend was de fraaie locatie van het Biljartcentrum Oegstgeest het decor van de strijd om de nationale titel in het bandstoten 2e klasse (moyennegrenzen 2,30 – 3,50). Vrijdagavond werden de spelers verwelkomd en ook onderling aan elkaar voorgesteld. Daarna werd een groepsfoto gemaakt en kon de strijd beginnen.

De blikvangers van de eerste ronde waren Wim Pelders (in 17 beurten) en Willie Siemens (in 23 beurten) die hiermee hun kandidatuur stelden. Zij hielden dit in de tweede ronde met goede partijen vast en voegde de ongeslagen John Titselaar zich bij hun. Overdijk bleef met 1 punt tekort tegen Siemens op nul punten en D. de Jong hield aansluiting door winst op Surin Doekhie.

De zaterdag begon met vuurwerk: hoge series (Siemens 25, Titselaar 22 en Overdijk 20) en een kortste partijen van 13 beurten van Siemens. Hierna werd dankbaar van de aangeboden lunch gebruik gemaakt om weer krachten te verzamelen voor het vervolg. Dit werd goed opgevat door Doekhie die met een partij in 13 beurten met een serie van 29 Siemens van de matchpunten beroofde. Met respectievelijk 8, 8 en 6 mp ging de strijd verder tussen Pelders, Titselaar en Siemens. Na een bitterballenpauze bracht de vijfde ronde meteen al de confrontatie Titselaar-Siemens en Overdijk-Pelders. Na deze partijen waren de kandidaten voor de titel bekend, t.w.: Pelders 10 mp, Siemens en Titselaar met 8 mp. Een gezellig samenzijn met een drankje en snackjes vormde de afsluiting van deze dag.

Gelet op de stand beloofde de zondag nog een spannende dag te worden. Pelders bevestigde zijn eerste plaats door winst tegen Titselaar en Siemens hield zijn kans in stand door op de stand 59-69 tegen Kramer met een serie van 16 te finishen. Overdijk behield zijn kans op een podiumplek door winst op Doekhie in 18 beurten en Schamp en De Jong kwamen remise overeen in 23 beurten. Het betekende dat de ontknoping nu in de partij Pelders (12 mp) –Siemens (10 mp) moest gebeuren waarbij Siemens wel een moyennevoordeel had (4,04 -3,71).

Titselaar stelde zijn derde plek op het podium veilig door zijn beste partij van 14 beurten ten koste van De Jong die nu zesde werd. Overdijk bleef vierde door zijn winst op Kramer die op de laatste plek bleef. Doekhi werd nu vijfde door een mooie winstpartij op Schamp die nu zevende bleef. In de finalepartij ging Pelders door in zijn degelijke stijl (niet hoog maar wel regelmatig) en was Siemens niet bij machte dit goed te maken. Winst met zijn kortste partij van veertien beurten en de titel voor Wim Pelders.

Na verwerking van de uitslagen was het Piet Verhaar die namens de KNBB Wim Pelders tot Kampioen van Nederland huldigde en samen met wedstrijdleider ook de resultaten van de deelnemers belichtte en een fraaie standaard mocht overhandigen. Namens de organiserende vereniging BCO De beste keus feliciteerden voorzitter Ben Duivenvoorde en wedstrijdleider Co Zwetsloot de finalisten met hun behaalde plek en had voor ieder een aandenken in de vorm van een ingelijste groepsfoto en een “napraatwijn”. Voor de winnaars van de hoogste serie (S. Doekhie met 29) en kortste partij, (W. Siemens met 13 beurten – met steunpartij 15 beurten) was er nog een extra “prestatiewijn”. Uiteraard was er een woord van dank aan het arbitragecorps, de bediening en de fraaie accommodatie en het goede materiaal van het Biljartcentrum Oegstgeest alsmede de talrijk meegekomen supporters. Ook Pelders die namens de spelers de organisatie bedankte onderstreepte dit en betrok daar ook de inzet van de leden en wedstrijdleider van BCO bij.

Namens de KNBB reikte Piet Verhaar de oorkonde uit voor de organisatie van dit NK uit aan de voorzitter van vereniging BCO. Terugkijkend betekende dit weer een goed geslaagd evenement spelers en de club en wordt weer vol vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet gezien.

verslag Paul Brekelmans

Regiofinale 2e klas bandstoten

Schamp Henk 141227 001web

Ruud van Loosbroek (Kerkzicht) en Henk Schamp (KOT) hebben van 15 t/m 17 april deelgenomen aan de Regiofinale 2e klas bandstoten. Dit kampioenschap werd gespeeld bij ’t Ivoor in Boxtel.

Ruud was als districtskampioen geplaatst voor dit kampioenschap en Henk werd als reserve toegevoegd.
Niet de gedoodverfde favoriet Ruud v Loosbroek maar Henk Schamp mocht aan het einde van de laatste dag het eremetaal om de schouders hangen.


De uitslag

Met een algemeen moyenne van 2.66 speelde hij wel niet de beste partijen, maar op finales tellen de punten en met 12 punten bleef Henk de concurrentie een stap voor.
Ruud wist met 8 punten en een algemeen moyenne de 3e plaats voor zich op te eisen; zijn hoogste serie was 17. Henk speelde zijn beste partij uit in 20 beurten en zijn hoogste serie was 18.
Leo Hastenberg had 13 beurten nodig om de kortste partij in de boeken te krijgen en Marco Janssen scoorde met 31 treffers de hoogste serie.
De uitslag staat in nieuwsbrief 35 week 16

Districts finale 2e klas bandstoten

DF 2e kl band 2016 2web

DF 2e kl band 2016 3a

Ruud van Loosbroek kampioen 2e klas band

 

Thuisspeler en favoriet Ruud van Loosbroek heeft de districtsfinale 2e klasse bandstoten gewonnen. Bij Kerkzicht in Nuland won Ruud, maar hij had het lastiger dan verwacht. Henk Schamp had met 8 mp evenveel winstpunten dan Ruud maar een iets lager moyenne. De nrs drie en vier, Carel Hurkmans en Peter van Beljouw hadden elk 6 machtpunten.


Ruud prolongeerde zijn titel en mag wederom naar de regiofinale. Deze finale is van 15 tm 17 april in district Betuwe Veenendaal.


Foto rechts: de arbiters van deze districtsfinale

DF 2e kl band 2016 1web

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Seizoen 2014 / 2015

NK 2e klas bandstoten

Loosbroek Ruud a

Ruud van Loosbroek heeft in het weekeinde van 15 tm 17 mei in Roosendaal om het Nederlands kampioenschap 2e klas bandstoten gespeeld. 

Tijdens dit Nationaal kampioenschap lukte het Ruud niet het gemiddelde te halen wat hij bij het gewestelijk kampioenschap had behaald. Dat moyenne halen lukte maar één speler in het gezelschap. Ruud had geen goede start en behaalde pas in de 3e ronde zijn eerste overwinning. Daarna haalde hij ook in de 5e en laatste ronde nog een overwinning en kwam met 6 matchpunten op de 6e plaats.
Zijn eindmoyenne kwam met 3,01 net boven de drie uit en zijn hoogste serie 18.

Nederlands kampioen in Roosendaal werd Rick van de Enden uit Dinteloord. Hij bleef 0,05 boven de nummer twee Jan Brueren uit Venlo die ook 12 punten behaalde. Derde werd Sjaak Steltenpool uit Andijk. Hij had met 3,49 het hoogste moyenne maar slechts 8 punten.

De eindstand

 

Verslag KNBB

RICK VAN DEN ENDEN NAAR TITEL IN BANDSTOTEN

ROOSENDAAL – Rick van den Enden uit Dinteloord is in eigen streek nationaal kampioen bandstoten tweede klasse klein geworden. De Brabander versloeg in Café De Ram in Roosendaal zijn concurrenten in een bijna foutloze race. Alleen Sjaak Steltenpool slaagde erin de latere kampioen in de vijfde ronde te verslaan.

Rick van den Enden en Jan van de Werff uit Den Haag hielden elkaar een heel toernooi in balans. Ze voerden samen het veld van acht finalisten aan tot in de vijfde ronde, toen Van den Enden van Steltenpool verloor (75-39 in zestien beurten) en Van de Werff alleen aan kop kwam.

De rangorde werd één ronde later weer hersteld, toen Rick van den Enden de tijdelijke koploper versloeg met 75-52 in 21 beurten. De twee leiders, met gelijke matchpunten en een minimaal verschil in moyenne, kwamen met nog één ronde te gaan op tien matchpunten.

Ze maakten in de laatste ronde geen fout meer: Van den Enden versloeg Edwin Tieman met 75-45 in 19, Van de Werff, die zijn gemiddelde iets omhoog moest brengen om nog een kans op de titel te hebben, won in dezelfde beurten van Sjaak Steltenpool met 75-62.

Het verschil in gemiddelde bleef daardoor staan, zodat Van den Enden op het hoogste podium kwam met 3.30 gemiddeld tegen 3.25 voor zijn concurrent.

Sjaak Steltenpool was de derde man op het podium. Albert Kuik uit Beilen, die maar één wedstrijd won, speelde in die partij wel de beste wedstrijd van het toernooi. Hij won van Surin Doekhie met 75-36 in 12 beurten. De hoogste serie kwam met 21 op naam van Jan van de Werff.

De eindstand:

1 Rick van den Enden 12-3.30-16
2 Jan van de Werff 12-3.25-21
3 Sjaak Steltenpool 8-3.49-20
4 Edwin Tieman 8-3.42-19
5 Jan Brueren 7-2.98-15
6 Ruud van Loosbroek 6-3.01-18
7 Albert Kuik 2-2.94-15
8 Surin Doekhie 1-2.52-18.
Toernooimoyenne: 3.11
Hoogste partijmoyenne: 6.25
Hoogste serie: 21.
Tekst: Frits Bakker.

Nationale finale 2e klas bandstoten

Ruud van Loosbroek speelte in het weekeinde van 15 tm 17 mei in Roosendaal het Nederlands kampioenschap 2e klas bandstoten.

Ruud, lid van BV Kerkzicht uit Nuland was met 3,41 als zesde geplaatst

De uitnodiging

Districtsfinale 2e klas Bandstoten

Loosbroek Ruud van

Ruud v Loosbroek (Kerkzicht) heeft op eigen lakens de districtsfinale 2e klas bandstoten gewonnen.
In totaal 6 spelers hadden zich voor deze finale gekwalificeerd en Ruud was heer en meester op deze finale.

Met 10 matchpunten bleef hij Theo v Dinther (SOKO) een straatlengte voor en de rest van het veld kon alleen maar toekijken hoe Ruud met overmacht de titel greep.

Met een particulier moyenne van 4.41 zette hij ook de beste partij van het toernooi neer en ook de hoogste serie van 19 schreef hij op zijn naam.

De Regiofinale van deze klasse wordt gespeeld van 10 t/m 12 april in het district Betuwe-Veenendaal en het district Oss heeft in de persoon van Ruud een waardige afvaardiging.

De uitslag staat in nieuwsbrief 26 2015