Get Adobe Flash player

Nederlands kampioenschap 3e klas bandstoten

Harrie Maas 160218 005 web 1500

Nederlands kampioenschap 3e klas bandstoten
Harrie Maas heeft afgelopen weekeinde van 20 tm 22 april op het kampioenschap van Nederland 3e klas bandstoten zich niet kunnen mengen in de strijd om de podiumplaatsen.

Harrie won vrijdag nog beide partijen maar verloor zaterdag en zondag verder alle partijen. Zijn resultaat was uiteindelijk een zesde plaats met vier matchpunten en een eindmoyenne van 1,92. Het is en blijft een eer om eens aan een Nederlands kampioenschap te mogen deelnemen.

Ongeslagen kampioen werd Adrie van Mechelen met een eindmoyenne van maar liefst 3,26. Tweede Jeffrey Cornelissen (voor velen bekend als nationaal arbiter) en derde Kees Oudt. Tussen de nummers vier en vijf zat een gat van maar liefst zes matchpunten.

Alle info op de website van KNBB Carambole

De eindstand 

NK 3e klas bandstoten
 
 
Regiofinale 3e klas band
Jansen Jac dec 2014

Jac Janssen (districtskampioen) en Harrie Maas gingen namens hun vereniging het district Oss vertegenwoordigen op de regiofinale 3e klas bandstoten. Beide spelers hadden al een sterke indruk gemaakt op de districtsfinale dus de verwachtingen waren hoog gespannen.
Beide spelers hebben die verwachtingen ook meer dan waar gemaakt.
Jac had al een promotie op zak en ook nu weer liet hij zien dat hij de beste was.
Maar Harrie Maas heeft het hem tot op de laatste wedstrijddag moeilijk gemaakt.  
Toch wist Jac met slechts 1 punt het verschil te maken tussen kampioen worden en eindigen als 2e.
Met een algemeen moyenne van 2.49 bleef hij zijn tegenstanders ver voor. Theo Scholten, die als 3e eindigde, wist met 2.33 nog enigszins in het spoor te blijven maar kon slechts 7 wedstrijdpunten overleggen.
De kortste partij werd gespeeld door Toon Michielse van De Luchtschippers. Hij raffelde zijn partij in 11 beurten uit. Mooie prestatie Toon.

De hoogste serie van 21 werd gemaakt door de kampioen himself. Omdat Jac verhinderd is om deel te nemen aan de nationale finale gaat Harrie Maas daar aan deelnemen.
Deze finale wordt gespeeld van 20 t/m 22 april bij BCC in Biddinghuizen.
De uitslag staat in nieuwsbrief 30 week 12 2018
 
Districtsfinale 3e klas band
DF 3e kl band 2018 Jac Janssen DF 3e kl band
Germenzeel uit Uden had de organisatie in handen van de districtsfinale 3e klas bandstoten. Helaas voor de organisatie moesten ze uitwijken naar een andere locatie.De storm had ook zijn sporen nagelaten in Uden. Het dak van wijkcentrum Kom In was er afgewaaid en zodoende konden de biljarters daar hun wedstrijden niet spelen. Reddende engel was Johnny v/d Camp van café De Herberg uit Megen.

Samen met zijn vrouw Ineke zorgde hij dat er toch gebiljart kon worden. Namens de organisatie en de spelers hartelijk dank voor dit mooie gebaar. En toen werd er in Megen gebiljart.

Van meet af aan was duidelijk dat er slechts één favoriet was; Jaq Janssen van TOP was aan de tafel heer en meester. De een na de ander moest er aan geloven maar op de laatste dag kwam er toch een kleine smet op het blazoen van Jac. Hij verloor een partij en toen werd het opeens weer spannend aan de kop van het klassement. Bij het ingaan van de laatste ronde stond Jac aan kop met 10 punten, gevolgd door Guus Reys, eveneens met 10 punten en Harrie Maas met 9 punten zat te azen op nog een verliespartij van Jac. Immers als hij zijn partij zou winnen, dan zou hij kampioen zijn. Zover zou het echter niet komen.

In een directe confrontatie werd Guus netjes aan de kant geschoven. Harrie Maas deed wat hij moest doen en wist zijn partij ook te winnen. Door deze winstpartij kwam hij uit op de 2e plek wat hem samen met Jac recht geeft op deelname aan de regiofinale. Jac wist met zijn laatste partij een promotie af te dwingen naar de 2e klas.

Harrie Maas en Hans v Erp mochten het genoegen smaken om hun partij in 17 beurten te beëindigen (kortste partij van het toernooi) en de hoogste serie werd gemaakt door wederom Harrie Maas en ook Frits v Beljouw kwam tot eenzelfde score van 19 treffers.
Jac en Harrie gaan deelnemen aan de regiofinale en die wordt gespeeld van 16 t/m 18 maart in het district Den Bosch. Gastheer is dan De Hazelaar in Rosmalen.

De uitslag staat in  nieuwsbrief 22 week 04 2018
Foto's Coby Kampert.

 

 

 

 

Archief

-------------------------------------------

Regio finale 3e klas bandstoten 2016 - 2017

Hans van Erp regio fin 3e kl band 2017 web

Hans van Erp 161227 151 web

Biljartvereniging ’t Ivoor uit Boxtel had van 10 t/m 12 maart de organisatie in handen van de Regiofinale 3e klas bandstoten.
De organisatie had alles prima voor elkaar en niets stond de biljarters in de weg om er 3 dagen vol tegen aan te gaan.
Het district Oss werd vertegenwoordigd door districtskampioen Peter v Rossum (Touché) en Hans v Erp (BC Zeeland) die op de districtsfinale de 2e plaats in beslag nam.
Maar al snel werd duidelijk dat er in Boxtel niet veel te halen viel. De als nr 2 geplaatste Jan Berentsen liet al meteen in de 1e ronde merken dat hij voor slechts één doel naar Boxtel was gekomen… het binnenhalen van de regiotitel.
Niet één speler was bij machte om het hem echt moeilijk te maken en aan het eind van 3 dagen biljarten stonden er 14 matchpunten achter de naam van Jan Berentsen.
Met een beste partijmoyenne van 3.66 en een hoogste serie van 18 haalde hij alles binnen wat er maar binnen te halen was. Een terechte kampioen op eenzame hoogte.

De “Osse” inbreng kwam van Peter v Rossum en Hans v Erp.
Peter begon met 2 verliespartijen tegen resp. Jan Berentsen (31-55 in 15 beurten) en Johan v Noord (35-55 in 21 beurten).
In de 3e ronde was er herstel; Tegen Peter v Erp speelde hij gelijk in 22 beurten.
Ook de 4e ronde tegen Toon Michielse (55-44 in 26) en de 5e ronde tegen Jan Duynhoven (55-46 in 31) leverden Peter 4 matchpunten op.
Tegen Robert Bardoel ging het in de 6e ronde weer mis. Met 34-55 moest hij in Robert zijn meerdere erkennen.
De laatste partij moest Peter tegen districtsgenoot Hans v Erp. In de districtsfinale wist hij nog van Hans te winnen maar nu wist Hans de 2 punten binnen te hengelen.
het werd een afgetekende overwinning voor Hans met 55-32 in 17 beurten.

Hans wist dus zijn laatste partij te winnen, maar ook de 1e partij wist hij in winst om te zetten. Tegen Jan Duynhoven wist hij in 27 beurten het karwei te klaren.
Zijn 2e partij van de vrijdag tegen Toon Michielse ging verloren en ook op de zaterdag wist hij geen enkele partij winnend af te sluiten.

De zondag begon Hans zijn partij tegen Peter v Erp (zijn het misschien broers van….).
In slechts 22 beurten was Hans aan zijn benodigde 55 caramboles en de laatste partij moest hij dus tegen Peter v Rossum.
Dit werd ook zijn beste partij; met een particulier moyenne van 3.23 sloot Hans dit kampioenschap af met een fraaie 4e plaats.
Peter kwam uit op de 6e positie.
Al met al een perfect georganiseerd toernooi met een waardige kampioen en onderling bijzonder veel sportiviteit en gezelligheid.
Bedankt BV ’t Ivoor namens alle spelers.
Jan gaat nu deelnemen aan de Nationale Finale die gespeeld wordt van 21 t/m 23 april in Beverwijk.

De uitslag staat in nieuwsbrief 29 week 11 2017  - De uitslag

 

 

 

 

 

 

Uitslagen

2018 NK Harrie Maas 6e

2018 RF Jac Janssen Kampioen Harrie Maas 2e    Nieuwsbrief 30 week 12

2018 DF Jac Janssen    Nieuwsbrief 22 week 04

2017 RF Hans van Erp 4e Peter van Rossum 6e    Nieuwsbrief 29 week 11

2017 DF Peter van Rossum    Nieuwsbrief 24 week 06

2016 RF Wilfred Clement 2e    Nieuwsbrief 31 week 12

2016 DF Wilfred Clement    Nieuwsbrief 27 week 08