Get Adobe Flash player
Districtsfinale 3e klas bandstoten
DF 3e kl band 2018 Jac Janssen DF 3e kl band
Germenzeel uit Uden had de organisatie in handen van de districtsfinale 3e klas bandstoten. Helaas voor de organisatie moesten ze uitwijken naar een andere locatie.De storm had ook zijn sporen nagelaten in Uden. Het dak van wijkcentrum Kom In was er afgewaaid en zodoende konden de biljarters daar hun wedstrijden niet spelen. Reddende engel was Johnny v/d Camp van café De Herberg uit Megen.

Samen met zijn vrouw Ineke zorgde hij dat er toch gebiljart kon worden. Namens de organisatie en de spelers hartelijk dank voor dit mooie gebaar. En toen werd er in Megen gebiljart.

Van meet af aan was duidelijk dat er slechts één favoriet was; Jaq Janssen van TOP was aan de tafel heer en meester. De een na de ander moest er aan geloven maar op de laatste dag kwam er toch een kleine smet op het blazoen van Jac. Hij verloor een partij en toen werd het opeens weer spannend aan de kop van het klassement. Bij het ingaan van de laatste ronde stond Jac aan kop met 10 punten, gevolgd door Guus Reys, eveneens met 10 punten en Harrie Maas met 9 punten zat te azen op nog een verliespartij van Jac. Immers als hij zijn partij zou winnen, dan zou hij kampioen zijn. Zover zou het echter niet komen.

In een directe confrontatie werd Guus netjes aan de kant geschoven. Harrie Maas deed wat hij moest doen en wist zijn partij ook te winnen. Door deze winstpartij kwam hij uit op de 2e plek wat hem samen met Jac recht geeft op deelname aan de regiofinale. Jac wist met zijn laatste partij een promotie af te dwingen naar de 2e klas.

Harrie Maas en Hans v Erp mochten het genoegen smaken om hun partij in 17 beurten te beëindigen (kortste partij van het toernooi) en de hoogste serie werd gemaakt door wederom Harrie Maas en ook Frits v Beljouw kwam tot eenzelfde score van 19 treffers.
Jac en Harrie gaan deelnemen aan de regiofinale en die wordt gespeeld van 16 t/m 18 maart in het district Den Bosch. Gastheer is dan De Hazelaar in Rosmalen.

De uitslag staat in  nieuwsbrief 22 week 04 2018
Foto's Coby Kampert.

 

 

 

 

Archief

-------------------------------------------

Regio finale 3e klas bandstoten 2016 - 2017

Hans van Erp regio fin 3e kl band 2017 web

Hans van Erp 161227 151 web

Biljartvereniging ’t Ivoor uit Boxtel had van 10 t/m 12 maart de organisatie in handen van de Regiofinale 3e klas bandstoten.
De organisatie had alles prima voor elkaar en niets stond de biljarters in de weg om er 3 dagen vol tegen aan te gaan.
Het district Oss werd vertegenwoordigd door districtskampioen Peter v Rossum (Touché) en Hans v Erp (BC Zeeland) die op de districtsfinale de 2e plaats in beslag nam.
Maar al snel werd duidelijk dat er in Boxtel niet veel te halen viel. De als nr 2 geplaatste Jan Berentsen liet al meteen in de 1e ronde merken dat hij voor slechts één doel naar Boxtel was gekomen… het binnenhalen van de regiotitel.
Niet één speler was bij machte om het hem echt moeilijk te maken en aan het eind van 3 dagen biljarten stonden er 14 matchpunten achter de naam van Jan Berentsen.
Met een beste partijmoyenne van 3.66 en een hoogste serie van 18 haalde hij alles binnen wat er maar binnen te halen was. Een terechte kampioen op eenzame hoogte.

De “Osse” inbreng kwam van Peter v Rossum en Hans v Erp.
Peter begon met 2 verliespartijen tegen resp. Jan Berentsen (31-55 in 15 beurten) en Johan v Noord (35-55 in 21 beurten).
In de 3e ronde was er herstel; Tegen Peter v Erp speelde hij gelijk in 22 beurten.
Ook de 4e ronde tegen Toon Michielse (55-44 in 26) en de 5e ronde tegen Jan Duynhoven (55-46 in 31) leverden Peter 4 matchpunten op.
Tegen Robert Bardoel ging het in de 6e ronde weer mis. Met 34-55 moest hij in Robert zijn meerdere erkennen.
De laatste partij moest Peter tegen districtsgenoot Hans v Erp. In de districtsfinale wist hij nog van Hans te winnen maar nu wist Hans de 2 punten binnen te hengelen.
het werd een afgetekende overwinning voor Hans met 55-32 in 17 beurten.

Hans wist dus zijn laatste partij te winnen, maar ook de 1e partij wist hij in winst om te zetten. Tegen Jan Duynhoven wist hij in 27 beurten het karwei te klaren.
Zijn 2e partij van de vrijdag tegen Toon Michielse ging verloren en ook op de zaterdag wist hij geen enkele partij winnend af te sluiten.

De zondag begon Hans zijn partij tegen Peter v Erp (zijn het misschien broers van….).
In slechts 22 beurten was Hans aan zijn benodigde 55 caramboles en de laatste partij moest hij dus tegen Peter v Rossum.
Dit werd ook zijn beste partij; met een particulier moyenne van 3.23 sloot Hans dit kampioenschap af met een fraaie 4e plaats.
Peter kwam uit op de 6e positie.
Al met al een perfect georganiseerd toernooi met een waardige kampioen en onderling bijzonder veel sportiviteit en gezelligheid.
Bedankt BV ’t Ivoor namens alle spelers.
Jan gaat nu deelnemen aan de Nationale Finale die gespeeld wordt van 21 t/m 23 april in Beverwijk.

De uitslag staat in nieuwsbrief 29 week 11 2017  - De uitslag

Districtsfinale 3e klas band

DF 3e kl band 2017 web

Van 9 t/m 11 februari werd in café ’t Berghje in Oss de districtsfinale 3e klas bandstoten gespeeld. De organisatie was in handen van Touché en zij hadden een sterke afvaardiging voor dit kampioenschap. Geert v Lith, Peter v Rossum en Harrie Maas moesten het gaan doen voor hun club.
Toch konden zij rekenen op bijzonder veel tegenstand.
Op vrijdagavond, er waren toen 4 ronden gespeeld, stonden er 2 man aan kop die een klein gaatje hadden geslagen met de rest van het deelnemersveld.

 

Rossum Peter DF 3 band web

Hans v Erp stond aan kop met 6 punten en een moyenne van 1.95, direct gevolgd door Peter v Rossum. Peter had ook 6 punten maar zijn moyenne was 1.91 Beide spelers hadden zich in de 1e ronde verslikt in hun tegenstander. Hans kwam 1 carambole tekort tegen zijn clubgenoot Gerard Bouten en ook Peter ging onderuit tegen clubgenoot Harrie Maas; hier was het verschil 17 caramboles.

Op zaterdag waren er nog 3 ronden te gaan. Zowel Peter als Hans wisten nog 2 partijen winnend af te sluiten en dus kon het publiek zich op gaan maken voor de finale. Touché versus BC Zeeland.
Halfweg de partij zag het ernaar uit dat de titel mee naar Zeeland ging. Maar met een fraaie serie van 17 werd aan het eind van de partij alles weer rechtgezet en Peter ging onverdroten voort. In de 25e beurt werd de laatste carambole van dit toernooi gemaakt door Peter en deze carambole leverde hem de districtstitel op.

De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door Hans; hij maakte 55 car. in 17 beurten. De hoogste serie van 17 moest Hans delen met de kampioen.
Peter gaat van 10 t/m 12 maart deelnemen aan de regiofinale die gespeeld wordt in ’s-Hertogenbosch waar wij hem uiteraard veel succes toewensen.

De uitslag staat in nieuwsbrief 24 week 6 2017

 

 

---------------------------

seizoen 2015 - 2016

Regiofinale 3e klas bandstoten

BC D’n Brouwer uit Mariaheide mocht de Regiofinale 3e klas bandstoten organiseren en onder de deelnemers 3 afgevaardigden van het district Oss waartoe D’n Brouwer behoort.
Toch wist een ongenaakbare Eric Eickhoff (DVS) de titel in de wacht te slepen.
Eric deed dit vol overtuiging. Alle partijen werden in winst omgezet en Wilfred Clement (Kerkzicht) bleef met 10 punten op eerbiedige afstand.
Zijn kortste partij, tevens de beste partij van het toernooi, speelde hij uit in 19 beurten wat hem een moyenne van 2.89 opleverde.
John Sanders (Ons Tehuis) werd met 9 punten 3e in de eindrangschikking.
Toon Michielse (De Luchtschippers) scoorde met 14 treffers de hoogste serie van het toernooi.
Harrie Maas (Touché) greep net naast een podiumplaats en Henk v Tilburg (Germenzeel) werd helaas laatste.  Eric gaat nu op voor het Nationaal Kampioenschap en dat wordst gespeeld van 22 t/m 24 april in Venlo.
De uitslag staat in nieuwsbrief 31 week 12

RF 3e klas band 2016 Wilfred Clement

RF 3e klas band 2016

 Districtsfinale 3e klas bandstoten

Wilfred Clement is in Ravenstein districtskampioen 3e klas bandstoten geworden.
Op de laatste dag was nog niet duidelijk wie er met de hoogste eer ging strijken. Harrie Maas was nog volop in de race en ook Henk v Tilburg en Wilfred Clement hadden nog volop kans.
Die kansen zagen Harrie en Henk in rook opgaan toen Wilfred in bijkans verloren positie tegen Hans v Erp ijzersterk terugkwam en zijn partij zelfs wist te winnen.
Harrie en Henk moesten allebei hun partij winnen om nog enigszins kans te maken op een plaats in de regiofinale.

Beide spelers winnen en zodoende kwam Henk op gelijke hoogte met Wilfred, alleen het moyenne van Wilfred was beter zodat de kampioensmedaille naar de speler van Kerkzicht ging.
De kortste partij werd gespeeld door Hans v Erp; slechts 12 beurten had hij nodig om Hennie v Vught het nakijken te geven en in deze partij scoorde hij ook de hoogste serie van 18
Wilfred en Henk gaan het district Oss vertegenwoordigen op de Regiofinale en die wordt gespeeld van 18 t/m 20 maart bij BC D'n Brouwer in Mariaheide.

De uitslag staat in nieuwsbrief 27 week 8

Fotoserie van de districtsfinale

 
160218 134 BM 160218 139 BM