Get Adobe Flash player
Regiofinale 5e klas bandstoten
Bakel Miranda 140208 007web 2 RF 5e klas band SOKO 2018
Helene Rust van BV De Hazelaar uit Rosmalen toonde zich de sterkste op de Regiofinale bandstoten klein 5e klas.
Dit toernooi werd georganiseerd door SOKO en die kregen een zéér spannend verloop van dit toernooi te zien.
Bij het ingaan van de laatste ronde waren er nog 5 kanshebbers voor de titel, waaronder districtsgenoten districts kampioen Miranda van Bakel en Peter Coret van Oud Grave. Peter wist zijn laatste partij helaas niet te winnen waardoor hij aansluiting met de kop verloor. Miranda had net zoveel punten als de kampioen maar met haar moyenne belandde ze net naast het podium.
De overige deelnemers kwamen allen uit op 10 punten en door haar moyenne van 1.31 bleef zij de overige titelkandidaten dus voor in het klassement.
De kortste partij werd gespeeld door de kampioene maar zij moest dit delen met Peter Coret. Beiden kwamen uit op een moyenne van 2.14 wat inhoudt dat zij hun partij uitmaakten in 14 beurten. Klasse prestatie.
De hoogste serie van 11 werd gemaakt door runner up Jo Heesakkers van BV De Hazelaar.
Helene gaat nu verder voor het nationaal kampioenschap en dat wordt gespeeld van 2 t/m 4 maart in Bergen op Zoom.

De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 23 week 05 2018
 
Districtsfinale 5e klas bandstoten
 
DF 5e kl band 2017 Miranda van Bakel DF 5 band

Biljartvereniging Kerkzicht uit Nuland had net voor kerst de organisatie in handen van de districtsfinale 5e klas bandstoten.
Zeven heren en één dame gingen voor de titel. Het zou lang spannend blijven in Nuland maar hoe iedereen ook zijn best deed, Miranda zou zich niet meer de kaas van het brood laten eten.
Na alle gespeelde wedstrijden stond zijn met 12 punten bovenaan de ranglijst, gevolgd door Peter Coret die het met 1 punt minder moest doen.
Goede derde werd Richard Heurkens die met 10 punten beslag wist te leggen op de 3e plaats.
Zowel Miranda als Peter wisten hun partij uit te maken in 17 beurten wat de kortste partij opleverde van het toernooi.
Piet Tilders mocht de hoogste serie van 10 achter zijn naam zetten.
De Regiofinale, waar Miranda en Peter aan gaan deelnemen, wordt gespeeld in ons eigen district.
SOKO gaat deze finale organiseren van 26 t/m 28 januari. De uitslagen vindt u in nieuwsbrief 19 week 1 van 2018

Fotoreportage van de prijsuitreiking (Foto's Wilfred Clement)

 

-------------------------------------------------------------------

Archief 2015 - 2016

NK 5e klas bandstoten

Peter van Orsouw Woezik web

Biljartvereniging De Klaampe uit Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft de organisatie in handen van het nationaal kampioenschap 5e klas bandstoten. Deze finale wordt gespeeld van 3 t/m 5 maart in De Klaampe, Beeklaan 1 te Westerhaar-Vriesenvensewijk.

District Oss zou vertegenwoordigd worden door Peter van Orsouw van Touché uit Oss. Peter was met een moyenne van 1.25 als 4e geplaatst. Helaas is aan het district niet doorgegeven dat Peter zich heeft afgemeld. Hij staat ook nog op de uitnodiging.

De uitslag op de website van KNBB Carambole: 5e klas bandstoten

 

 

 

Regofinale 5e klas bandstoten

Peter van Orsouw RF 5e kl band

Peter van Orsouw (Touché) is op 22 januari Regiokampioen 5e klas bandstoten geworden. Dit kampioenschap behaalde hij in zaal Verploegen in Woezik.
Als we de eindstand bekijken kunnen we alleen maar zeggen dat het een bijzonder spannend toernooi is geweest. Toch kon alleen Kees v Alfen aansluiting behouden met de kampioen. Ook Kees wist 10 punten te vergaren maar zijn moyenne van 1.11 was niet genoeg om Peter van de troon te stoten.
Kees wist wel de kortste partij (30 car. uit 17 beurten) en de hoogste serie (11) op zijn naam te schrijven.
Henk Goettsch (BC D’n Brouwer) viel net buiten de prijzen; met 8 punten en een algemeen moyenne van 1.42 was een 4e plaats zijn deel.
Peter gaat zich nu opmaken voor het spelen van het nationaal kampioenschap.
Deze nationale finale wordt gespeeld in Westerhaar van 3 t/m 5 maart.

De uitslag op website KNBB Carambole gewest midden Ned

De uitslag vindt u in nieuwsbrief 22 week 4

Districts finale 5e klas bandstoten

Henk Goettsch DF band

Biljartvereniging Kerkzicht uit Nuland had van 15 t/m 17 december de organisatie in handen van de districtsfinale 5e klas bandstoten.
Kampioen van het district werd Henk Goettsch van BC D’n Brouwer.
En hij deed dit met overtuiging.

Hierdoor heeft Henk een unieke trilogie behaald, in één seizoen maar liefst drie finales winnen. Te weten deze finale maar ook de 4e klas libe en 3e klas driebanden.

Of we dit kunnen nagaan is me niet bekend maar vermoedelijk is Henk de eerste die dit gepresteerd heeft.

Henk wist al zijn partijen in winst om te zetten en met een algemeen moyenne van 1.288 scoorde hij ook het beste van al zijn medebiljarters.
Ook de kortste partij van het toernooi werd door de kampioen gemaakt.     
Slechts 15 beurten had Henk nodig om tot de benodigde 30 caramboles te komen.

Alleen de hoogste serie van het toernooi kwam niet op naam van de kampioen; die eer moest hij laten aan Peter v Orsouw. Die maakte er maar liefst 13 op rij. Klasse!!

 

.

Seizoen 2015 - 2016

---------------------------------------------------

Gewestelijke finale 5e klas bandstoten

Derkxs Antoon Band 5e kl

Van 29 t/m 31 januari werd in Tiel gestreden om het gewestelijk kampioenschap 5e klas bandstoten.
Onder de deelnemers districtskampioen Antoon Derckx (BC Uden) en Marco v Zetten (Oud Grave).
Beide spelers hebben een prima toernooi gespeeld en dat resulteerde in podiumplaatsen voor beide spelers. Toch ging de titel naar Gert Groeneveld (Hertog v Gelre)
Antoon werd 2e en Marco 3e , maar wat waren de verschillen klein.
De top 3 wist 10 matchpunten bij elkaar te spelen en dan gaat het moyenne een doorslaggevende rol spelen. Gert wist met 1.23 de titel naar zich toe te trekken en met 13 treffers scoorde hij ook de hoogste serie van het toernooi.

Antoon kwam met 1.11 op de 2e plek en die mocht het genoegen smaken om met een moyenne van 2.30 de beste partij van het toernooi te spelen. Marco maakte met 1.03 het podium compleet in Tiel.
Gert gaat nu spelen voor het Nationaal kampioenschap en dat wordt gespeeld van 11 t/m 13 maart in Huizen. 

De uitslag staat in nieuwsbrief 25 week 6

Districtskampioen 5e klas bandstoten

DF 5e klasse band 2015 2016 web 2 DF 5e klasse band 2015 2016 web

Van 19 t/m 21 november 2015 is er gestreden om het persoonlijk kampioenschap 5e klas bandstoten bij Kerkzicht in Nuland. 
Bij aanvang van de laatste ronde hadden Maarten van Zuijlen, Gerrie van de Venne, Marco van Zetten en Antoon Derckx alle vier 8 punten. Maarten van Zuijlen verloor zijn partij tegen Ad van Nistelrooij. De laatste 2 partijen speelde Gerie van de Venne tegenMarco van Zetten en Martien Spanjers tegen Antoon Derckx. Marco van Zetten won zijn partij  in 26 beurten. Bij de andere partij werd het nog erg spannend. Martien Spanjers kwam sterk terug. Antoon Derckx maakte het in de 30ste beurt uit. Martien Spanjers moest in de nastoot nog 3 caramboles maken maar miste de opstoot. Marco van Zetten en Antoon Derckx hadden beide 10 partijpunten. Met een gemiddelde van 0,98 werd Antoon Derckx districtskampioen 5e klas bandstoten.

 

------------------------------------------------------------------

Seizoen 2014/2015

Gewestelijke finale 5e klas bandstoten

GW 5e kl band w

Biljartcentrum Uden had van 30 januari t/m 1 februari de organisatie in handen van de gewestelijke finale 5e klas bandstoten. Van de 8 deelnemers waren er maar liefst 3 van het vrouwelijke geslacht. En ze hebben zich bijzonder kranig geweerd. Belinda Jonker, opgeroepen als reserve, wist zelfs het podium te bereiken.

Maar de strijd voor het kampioenschap ging tussen Frans Knuiman en Tonnie Coert.

Frans ging de laatste ronde in met 2 punten voorsprong op Tonnie. Een gelijkspel zou voldoende zijn voor Frans om de titel veilig te stellen. Bij winst van Tonnie zou hij de titel grijpen omdat zijn moyenne beter was.

En zoals zo vaak gebeurd, gebeurde nu ook in Uden. Tonnie bleek over de sterkste zenuwen te beschikken en klopte Frans in de finalepartij. Zoals eerder gezegd, ging Tonnie Frans op moyenne voorbij in de eindrangschikking.
De beste partij van het toernooi werd gespeeld door invalster Belinda Jonker.
Zij had slechts 15 beurten nodig voor 30 treffers.
De hoogste serie was voor Frans Knuiman en Miranda v Bakel. Beiden scoorden 0 caramboles.
Frans gaat door naar de Nationale Finale die gespeeld word van 6 t/m 8 maart in Maasdam.

De uitslag staat in Nieuwsbrief 22

Districtsfinale 5e klas bandstoten

DF 5e kl band 2015 gr DF 5e kl band Steenbergen

Van  2 t/m 4 januari is er in De Meent in Nuland gespeeld voor de District finale 5e klas bandstoten en dit werd georganiseerd door biljartvereniging Kerkzicht.

Zondag 4 januari moeten er nog 2 ronden worden gespeeld.
Jeanet Steenbergen had vrijdag en zaterdag zeer goed gespeeld en begon zondag met een voorsprong  van 4 punten. Één gelijk spel en zij zou kampioen zijn.
Zij verloor echter haar eerste partij. Het werd dus nog spannend tot de laatste partij.
De laatste ronde mocht Jeanet aantreden tegen Miranda van Bakel en Bert v  Berkum kwam tegenover Marco van Zetten te staan. Jeanet verloor haar partij van Miranda en de partij tussen  Bert en Marco was nog bezig.
Mocht Marco de partij winnen dan zou hij op basis van zijn gemiddelde nog kampioen kunnen worden. Marco verloor echter nipt zijn partij waardoor Jeanet  alsnog kampioen werd.

De eerste drie plaatsen waren voor de vrouwen.
De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door Miranda; in 13 beurten produceerde zij haar 30 caramboles wat een moyenne opleverde van 2.30.
Bert v Berkum kwam in de boeken met de hoogste serie van 12.
Jeanet en Miranda gaan het District Oss vertegenwoordigen op de Regiofinale en die wordt gespeeld in het eigen district en wel bij BC Uden op 30 en 31 januari en 1 februari.
Dames, gefeliciteerd met dit behaalde resultaat en veel succes in Uden!

De uitslag staat in nieuwsbrief 18 - 2015