Get Adobe Flash player

Nederlands kampioenschap 2e klas driebanden groot

Janssen Jac 151212 012 web Jac Janssen NK 2e kl 3B gr web

Jac janssen (TOP) heeft van 24 t/m 26 maart deelgenomen aan de nationale finale driebanden groot 2e klas en heeft daar een fraaie 3e plaats weten te bemachtigen.

Jac opende met een zege op Martijn Roefs (de latere kampioen). Voor zijn benodigde 25 caramboles had Jac 30 beurten nodig.
Zijn 2e partij tegen Willie Siemens ging helaas verloren met 25-17 in 37 beurten.
In de 3e ronde wist Jac zich weer te herpakken en nu werd René Berg in 48 beurten verslagen met de cijfers 25-22. Ook tegen Fred Leusink wist hij 2 punten aan zijn totaal toe te voegen met de cijfers 25 – 20 in 38 beurten. Tegen Christian Steenbakkers werden wederom 2 punten behaald en Jac was dus nog volop in de race voor de titel.
Maar in de 6e ronde ging het mis; tegen Tekin Akyol bleef hij na 40 omlopen steken op 17 caramboles en in de laatste partij moest hij de punten delen met Arno Klaassen. Toch een bijzonder knappe prestatie van Jac.   

De titelstrijd werd een rechtstreeks duel tussen Martijn Roefs en Christian Steenbakkers
Roefs was na de zesde sessie koploper met tien punten. Hij verloor alleen in de openingsronde met 23-25 nipt van Jac Janssen. Steenbakkers beschikte na twee nederlagen over acht punten maar had een beter algemeen moyenne. Martijn Roefs zou dus minimaal remise moeten behalen in de afsluitende onderlinge confrontatie. De speler van vereniging NAS ging met drie caramboles goed van acquit. Hij had steeds een lichte voorsprong maar Christian Steenbakkers nam na een serie van vijf in beurt zeventien de koppositie over middels 16-18. Twee pogingen later realiseerde Roefs een reeks van zes en werd de spanning alleen maar groter.

In omloop twintig arriveerde Martijn Roefs op één treffer van de finish. Hij miste en deed dat ook bij de volgende poging. Steenbakkers zag zijn kans schoon en kreeg bij 24-24 één matchbal. De biljarter van vereniging Karper '83 uit Mierlo-Hout scoorde niet waarna Roefs in beurt 22 het beslissende vijfentwintigste punt wel maakte. Daarmee had hij de Nederlandse titel binnen al produceerde Steenbakkers in de nastoot ook zijn ontbrekende carambole: 25-25 (22). De runner-up kreeg met 0.838 het beste algemeen moyenne en ook de kortste partij van 1.785 op zijn naam.

De uitslag staat in nieuwsbrief 31 week 13 2017