Get Adobe Flash player
Regio finale driebanden groot 3e klas

Het Wapen van Eerschot trad op als gastheer voor de driebandenspelers.
En wel specifiek voor die spelers die daar hun regiofinale driebanden groot 3e klas gingen spelen.
Het district Oss werd vertegenwoordigd door Jos v Leur van Touché en Mari Bloemers van VDO.

Mari wist met 6 punten de 5e plaats voor zich op te eisen. Hij bleef wel op grote afstand van het podium.
Het podium was voor de “toppers” van deze klasse.

 

 

Leur Jos van 151212 001web
 Peter Visser werd met 10 punten derde en de 1e en 2e plaats werd een gelijkspel qua matchpunten.
Hier wist Jos v Leur met 0.623 het verschil te maken tussen kampioen worden en 2e worden.
Peter Verhoeven moest met 0.498 de titel dus laten aan Jos v Leur.
Jos wist ook als enige een partij boven de 1.000 te spelen; het werd 1.111. Meteen ook de beste partij van het toernooi.
Ook de hoogste serie belandde bij de kampioen. Met 6 treffers pakte hij ook deze “prijs”
De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 21 week 3 2018

 

 

Archief 2016 - 2017

----------------------------------------------

Regiofinale 3e klas driebanden groot

Vergunst Eddy 141011 008w

Het Wapen van Eerschot had van 6 t/m 8 januari de driebanders over de vloer. Zij speelden daar voor het Regiokampioenschap 3e klas 3 banden groot. Onder de deelnemers Eddy Vergunst van BV Uden.

Eddy wist een fraaie 6e plaats te behalen in een zeer sterk deelnemersveld. Tommy van Vo van Rembrandt wist, zij het op moyenne, de winst te pakken. Theo Hendriks van BV De Hazelaar wist ook 10 matchpunten te behalen, maar moest het dus op moyenne afleggen.

 

 

Toon Michielse (De Luchtschippers) werd met 8 punten 3e en wist Peter Verhoeven en Jan Damen op moyenne achter zich te houden. De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door Theo Hendriks.

In 27 beurten was zijn partij ten einde. De hoogste serie van 5 werd door 3 spelers gemaakt; Tommy, Toon en Jan waren daarvoor verantwoordelijk. Tommy gaat nu deelnemen aan de nationale Finale en die worsdt gespeeld van 17 t/m 19 februari in Alkmaar.

De uitslag staat in nieuwsbrief 20 week 2

Districtsfinale 3e klas driebanden groot

Eddy Vergunst DF 3e kl 3B gr 2016 web

 Met de afmelding van Jan Dunk (Ons Café), bleven er slechts 4 deelnemers over die gingen strijden voor het districtskampioenschap 3e klas 3-banden groot.
Dit kampioenschap werd gehouden in Uden en de organisatie was in handen van BV Uden.
Het leek echter meer op een competitiewedstrijd dan op een districtsfinale.
Eddy Vergunst en André Derckx kwamen uit voor Bv Uden en Ronald de Groot en Wiel Pelzer verdedigden de kleuren van BC Zeeland.
Maar als snel was duidelijk dat er maar 2 spelers aanspraak mochten maken op de titel. Zowel Eddy als Ronald waren te sterk voor de andere twee deelnemers en het publiek moest tot de laatste wedstrijd wachten vooraleer de kampioen bekend was.

De laatste partij ging Ronald in met 2 punten voorsprong op Eddy. Winst of gelijkspel was dus al voldoende voor de winst. Maar Eddy liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn en wist Ronald in de laatste en beslissende partij op de knieën te krijgen. Beide spelers op 10 punten maar het moyenne van Eddy (0.415) is beter dan wat Ronald kan overleggen (0.374).


Met 0.510 speelt Eddy ook de beste partij van het toernooi, maar Ronald mag dan weer het genoegen smaken om de hoogste serie van 7 te laten noteren.
Al met al een mooi kampioenschasp en Eddy mag nu door naar de regiofinale en die wordt gespeeld van 6 t/m 8 januari in het district Den Bosch.

De uitslag staat in nieuwsbrief 17 week 50

------------------------------------------------------

Seizoen 2015 - 2016

Nationale finale 3e klas driebanden groot

NK 2e kl 3B gr Ray Dibbets 2

Ray Dibbets speelt komend weekeinde van 26 tm 28 februari voor het Nederlands kampioenschamp 3e klas driebanden groot

Ray Dibbets (’t Dorstige Hert) is met een bijzonder sterke reeks bezig.
Wist hij in december al (als reserve opgeroepen) het nationaal kampioenschap 2e klas 3-banden klein op zijn naam te schrijven, nu heeft hij ook laten zien dat hij op de matchtafel prima uit de voeten kan.
in staat is.


De uitslag

Gewestelijke finale 3e klas driebanden groot

Dibbets Ray 141211 003 web Ray Dibbets (’t Dorstige Hert) is met een bijzonder sterke reeks bezig.
Wist hij in december al (als reserve opgeroepen) het nationaal kampioenschap 2e klas 3-banden klein op zijn naam te schrijven, nu heeft hij ook laten zien dat hij op de matchtafel prima uit de voeten kan.
In januari werd in Uden gestreden om het Regiokampioenschap 3-banden groot 3e klas en ook daar was Ray van de partij, samen met Eddie Vergunst (de districtskampioen) en Jo v/d Hanenberg van de organiserende vereniging BC Uden.
Ook nu liet Ray weer zien dat hij tot grootse dingen in staat is.

Op de matchtafel ongeslagen kampioen worden is beslist geen kleinigheid, maar Ray flikte dat kunstje.

Met 14 matchpunten, een algemeen moyenne van 0.476, een beste partij van 0.833 ( de beste van het toernooi) en een hoogste serie van 5 maken van Ray een kampioen waar ze op het Nationaal kampioenschap nog veel plezier aan gaan beleven.
Jo v/d Hanenberg werd 4e  met 6 punten, een algemeen moyenne van 0.428, een beste partij van 0.769 en een hoogste serie van 6 (de hoogste serie van het toernooi).
Eddie Vergunst was met 2 punten hekkesluiter. Hij wist een algemeen moyenne van 0.347 in de boeken te krijgen, met een beste partij van 0.540 en een hoogste serie van 5.

De uitslag staat in nieuwsbrief 25 week 6

 

 

 

 

 

 

Districtsfinale 3e klas driebanden groot

 

BC Uden had de organisatie in handen van de districtsfinale 3e klas driebanden groot. Het zou een spannende finale worden met de nodige kanshebbers voor de titel.

Ray Dibbets wist met 10 punten het kampioenschap veilig te stellen. Ondanks het feit dat er 3 kapers op de kust waren die hem met 8 punten zéér dicht op de huid zaten, hield hij het hoofd koel en won zijn partijen op de cruciale momenten.
De kortste partij wist Ray ook op zijn naam te schrijven en de hoogste serie van 5 werd gemaakt door Geert v Lith.