Get Adobe Flash player

Regio finale 1e klas libre

Hans van Erp 171229 015 web

Biljartvereniging Kaketoe ’80 uit Nijmegen mocht als organisator optreden voor de Regiofinale 1e klas libre.
Het district Oss werd vertegenwoordigd door Rien v Gaal en districtskampioen Hans v Erp.
Kampioen in Nijmegen werd Ad Verbruggen van KOT uit Veghel.

Het zou een finale worden met een verrassend verloop.
In de 1e ronde 4 spelers met 2 punten maar in de 2e ronde bleven er nog 2 over. John Zeelen en Joop Hessing hadden nog de maximale score te pakken.
John stond met zijn moyenne zelfs nog boven de promotiegrens.
In de 3e ronde werden er al rake klappen uitgedeeld. Zowel John als Joop verliezen hun partij  en na het opmaken van de stand staan er plots 5 spelers op 4 punten met nog steeds John Zeelen als lijstaanvoerder.

In de 4e ronde gaat John wederom een verliespartij incasseren en zakt terug naar de 4e positie in het klassement. Joop Hessing speelt in deze ronde de beste partij van het hele toernooi.
In slechts 8 beurten is hij Fouad Hasbani de baas en klimt op naar de 1e plaats.
Ad Verbruggen gaat zich mengen in de strijd en klimt, na zijn overwinning op Rien v Gaal, op naar de 3e plaats.
In de 5e ronde vallen er wederom veel “slachtoffers” die nog zicht hadden op de titel.
Ad verliest van Wim Lubbers en Joop blijft, ondanks zijn verliespartij tegen Hans v Erp met 6 punten nog lijstaanvoerder maar daar moet wel het moyenne voor aan te pas komen.
Maar liefst 5 spelers op 6 punten met nog 2 ronden te spelen.
In de 6e ronde speelt Frans Lauret een gewonnen wedstrijd tegen Fouad. Met de stand 120 – 94 op het scorebord mag Fouad aanleggen voor de nabeurt. Iedereen kijkt gespannen toe en wat niet voor mogelijk werd gehouden gebeurde. Ondanks de spanning weet Fouad gelijk te maken en meteen de titelaspiraties weggenomen bij Frans.
Ad Verbruggen gaat tegen Hans v Erp voortvarend van start en komt niet éénmaal in de problemen. Ook Ad kan 2 punten toevoegen aan zijn totaal en kan zich op gaan maken voor de finale.
Joop Hessing verliest van John Zeelen en dus komt de kampioen uit de partij Zeelen Verbruggen.
Rond de klok van vieren beginnen beide spelers aan hun laatste partij.
Ad gaat verder zoals hij de laatste 4 partijen gespeeld heeft. Alles ruim houden en weinig aan de tegenstander gunnen.
Na 16 beurten is het gedaan in Nijmegen en kunnen de handen op elkaar voor Ad Verbruggen. Een terechte kampioen.
De kortste partij werd gespeeld door Joop Hessing; in 8 beurten 120 caramboles maken is een knappe prestatie.
De hoogste serie kwam uit de keu van zijn clubgenoot Wim Lubbers. Hij wist er 57 op rij te maken.

De uitslag staat in nieuwsbrief 24 week 6 2018

Regiofinale 1e klas libre

Van vrijdag 2 februari tm zondag 4 februari werd in distrcit Nijmegen, Café Kaketoe aan de Hatertseweg 166 te Nijmegen, gespeeld om het regio kampioenschap 1e klas libre.
Het district Oss werd vertegenwoordigd door districtskampioen Hans van Erp en Rien van Gaal beide uitkomend voor BC Zeeland. De uitnodiging

De deelnemers
1 J.W. Hessing (Joop) De Snelpost Veluwezoom
2 F. Hasbani (Fouad) BV 't Ivoor 's-Hertogenbosch
3 J. Zeelen (John) Ons Genoegen Cuyk Nijmegen
4 F. Lauret (Frans) Moira Nijmegen
5 A.J.M. Verbruggen (Ad) Krijt Op Tijd 's-Hertogenbosch
6 M.H. van Gaal (Rien) Zeeland Bc Oss
7 J.M.A. van Erp (Hans) Zeeland Bc Oss
8 W.J. Lubbers (Willem) De Snelpost Veluwezoom
R E.J.N. Schouten (Eef) Moira Nijmegen

 
 
Districtsfinale 1e klas libre
DF 1e kl libre 180106 511web Hans van Erp 171229 024 web
Germenzeel had afgelopen week de organisatie in handen van de districtsfinale 1e klas libre. Het zou een ongemeen spannende finale worden met een ietwat verrassende winnaar. Theo Kuijpers en Rien v Gaal waren de gedoodverfde favorieten en beide spelers hebben tot het laatst meegedaan voor de titel. Maar Hans v Erp wist zich van meet af aan bovenaan in het klassement staande te houden en met de zaterdag nog voor de boeg bezette hij, tot zijn eigen verbazing, de 1e plek.

Dus moest er nog 2 keer gewonnen worden. Theo Kuijpers was de 1e hindernis op zaterdag en met een overtuigende 120 – 93 in 21 beurten werd deze hindernis genomen. Theo moest in de laatste partij afrekenen met Rien v Gaal om nog zicht te behouden op de titel. Maar ook deze partij ging voor Theo verloren. Andre Gras kon nog voorbij Rien v Gaal komen maar dan moest er gewonnen worden van Hans. Zover liet die het echter niet komen. Bij een stand van 38 – 44 in het voordeel van Hans begint hij aan een serie en die stopte met 63 caramboles. Andre wist zich nog terug te vechten naar 86 caramboles maar toen was de koek echt op.

Met slechts een verloren partij, notabene tegen zijn eigen clubgenoot, wist Hans met 14 punten de concurrentie op gepaste afstand te houden. De kortste partij kwam op naam van Andre Gras; in slechts 7 beurten wist hij de benodigde 120 caramboles bij elkaar te tikken . Zowel Hans als Rien gaan door naar de Regiofinale en die wordt gespeeld van 2 t/m 4 februari bij De Kaketoe in Nijmegen.

De volledige uitslag vindt u in nieuwsbrief 20 week 02 2018

Foto's 1e klas libre (Coby Kampert) Actie foto Henry Thijssen

 

 

 -----------------------------------------------------

 Archief 2016 - 2017

Regiofinale 1e klas libre

Joey Bongers 161227 160 web

Van 3 tm 5 februari werd in Rosmalen de regiofinale 1e klas libre gespeeld. Het district Oss werd vertegenwoordigd door Joey Bongers en Rien v Gaal, beiden lid van BC Zeeland.

Joey Bongers heeft op de regiofinale 1e klasse libre van 3 tm 5 februari, in de Hazelaar te Rosmalen een eervolle 2e plaats behaald. Kampioen werd Marco Knoops die slechts een verliespartij hoefde te incasseren. Van de 2e tm 5e plaats hadden alle spelers 8 matchpunten. Hiervan had Joey verreweg het beste moyenne 6,47. Op de 6e plaats eindigde Rien van Gaal met 6 punten en 5,18 gemiddelde.

 

 

Voor Joey was het zijn laatste optreden in de 1e klas want hij had al een uitgestelde promotie naar de hoofdklasse in de pocket.
Toch was het niet Joey die er met de hoofdprijs van doorging. Die eer was weggelegd voor Marco Knoops van Snelpost.
Marco ging alleen in de 1e ronde onderuit tegen Erwin van den Hoogen en nadien was er niemand meer die hem nog kon stoppen.

 

Met 12 punten bleef hij de nrs. 2 t/m 5 vier punten voor dus men mag wel spreken van een terechte kampioen. De 2e plaats was voor Joey Bongers die met 67 treffers wel de hoogste serie van het toernooi wist te maken.

Erwin van den Hoogen, die dus de kampioen 2 punten wist te ontfutselen, werd 3e.
Nico Meerveld, tot aan de 4e ronde mede koploper, moest genoegen nemen met de 4e plaats.
Nico speelde de kortste partij van het toernooi; in slechts 9 beurten had hij zijn totaal van 120 caramboles op het scorebord staan. De uitslag staat in nieuwsbrief 24 week 6 2007

 

Districts finale 1e klas libre

170114 015w2

Een fotoreportage: DF 1e klas libre Germenzeel 2017

Joey Bongers 170114 013w Van donderdag 12 t/m zaterdag 14 januari werd de districtsfinale 1e klas libre gespeeld. De organisatie was in handen van Germenzeel.
Onder de spelers oud jeugdlid Joey Bongers van BC Zeeland. Augustus 2016 speelde hij zijn 1e competitiewedstrijd voor BC Zeeland en uiteraard schreef hij zich ook in voor de voorwedstrijden 2e klas libre PK.
Met een dusdanig resultaat dat hij direct promoveerde naar de 1e klas en ook hier was er eigenlijk geen houden aan. Nadat hij zijn voorwedstrijden goed had gespeeld kwam hij als 1e geplaatste op de districtsfinale terecht.

Meteen zijn 1e partij ging hij helemaal los. Harrie Maas was zijn tegenstander en kon alleen maar bewonderend toekijken. In slechts 4 beurten was het pleit beslecht. Met in de 1e beurt 1 carambole, volgde in de 2e beurt een serie van 35, gevolgd door een serie van 65 in de 3e beurt, om het vervolgens in de 4e beurt af te maken met een serie van 19. Uitzonderlijke klasse!!!

 

 

 

Gaandeweg zijn partijen werd het iets minder, maar hij wist er toch nog een partij van 20.00 uit te persen.
Zijn laatste partij moest hij tegen clubgenoot Rien v Gaal. Bij winst zou Rien ook op 10 punten komen, maar het kampioenschap was voor Joey toen al een feit. Met een algemeen moyenne van 8.20 bleef hij de concurrentie héél ver voor. De concentratie was er bij Joey dus niet echt meer en Rien wist dus op gelijke hoogte te komen. Ook Theo Kuijpers wist zijn laatste partij te winnen en kwam ook op 10 punten maar moest op moyenne Rien voor zich dulden.
De beste partij (120 in 4 beurten) en de hoogste serie (68) waren voor de kampioen.
Joey heeft wederom een promotie te pakken en gaat volgend jaar naar de hoofdklasse.
Maar eerst gaat hij spelen voor de Regiotitel, samen met clubgenoot Rien v Gaal, en dat gaat gebeuren van 3 t/m 5 februari in sportfoyer “De Hazelaar”  in Rosmalen.

De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 31 wek 3

 

 

-------------------------------------------------------

Seizoen 2015 - 2016

Gewestelijke finale 1e klas libre

Jan Hein Clement en districtskampioen Henk Vughts hebben afgelopen week deelgenomen aan de gewestelijke finale 1e klas libre.
Henk was met 11.11 als 1e geplaatst, dus er werd wat van hem verwacht.
Deze verwachting heeft hij helaas niet waar kunnen maken. Met slechts 1 gewonnen partij en een algemeen moyenne van 5.13 sloot hij deze finale op de 8e plaats af.

Jan Hein deed het beduidend beter. Met 8 punten wist hij zich verzekerd van de 3e plaats, maar helemaal tevreden was hij daar ook niet mee.

Foto serie GW 1e kl Libre

Clement Jan Hein 160116 011w

Daarmee doelde hij op de resultaten geboekt op de districtsfinale. Daar scoorde hij een algemeen moyenne van 7.14 (nu “slechts” 6.32) en een beste partij van 20.00 ( nu 8.00). Maar trotse kampioen was Edwin Tahapary. De laatste partij moest hij tegen Chris Fasseur. Beide spelers op 10 punten, dus winst betekent automatisch de titel.

Edwin begon sterk aan zijn laatste partij en is ook geen seconde echt in de problemen gekomen. Chris kon geen vuist maken tegen het spel van Edwin en moest lijdzaam toezien hoe het gat steeds groter werd. Uiteindelijk was daar de bevrijdende laatste carambole en kon café D’n Dijk zich op gaan maken voor de huldiging van de kampioen.
De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door Chris die in 4 beurten de 120 caramboles wist te maken en hij tekende ook voor de hoogste serie van 63

De uitslag staat in nieuwsbrief 26 week 7

Districtsfinale 1e klas libre

160116 202w 160116 219w2

De districtsfinale 1e klas libre werd gespeeld in Volkel van donderdag 14 t/m zaterdag 16 januari.
Jong Geleerd had de organisatie in handen en zagen hoe Henk Vughts met machtsvertoon de titel binnenhaalde.
Met de maximale score van 10 punten, een prachtig moyenne van 11.11 (goed voor een promotie), een particulier moyenne van 24.00 (het hoogste van het toernooi) en de hoogste serie van het toernooi van 83 maakten van Henk een kampioen waar niemand omheen kon.
Henk heeft dus zijn dubbele promotie te pakken naar de klasse waar hij zelf vindt ook thuis te horen nl de extra klasse.

Toch waren de andere spelers ook niet te beroerd om te laten zien dat ze wel degelijk konden biljarten.
Jan Hein Clement, de nr 2 in de eindrangschikking, bleef weliswaar ver achter qua partijpunten maar scoorde toch een beste partij van 20.00.
Ook Marc Hermsen wist een goede partij te spelen. Met een moyenne van 10.00 was hij de 3e speler die een moyenne wist te realiseren van 10.00 of meer.

Al met al een mooi kampioenschap en nu maar hopen dat Henk deze vorm vast kan houden op het regiokampioenschap. Dat wordt gespeeld in zijn eigen clublokaal, café D’n Dijk in Ravenstein en dan heeft KOT de organisatie in handen.
Speeldata van dit Regiokampioenschap zijn 12, 13 en 14 februari.

Foto-reportage districtsfinale 1e klas libre

De uitslag staat in nieuwsbrief 22 week 3 2016

 

-----------------------------------------------------------------------------

Seizoen 2014 - 2015

Districtsfinale 1e klas libre

Clement Jan Hein w

Jong Geleerd uit Volkel had van 22 t/m 24 januari de organisatie in handen van de 1e klas libre.
In een sterk deelnemersveld wist Jan_Hein Clement in de laatste ronde definitief afstand te nemen van zijn naaste rivaal Theo v Dinther.
Theo speelde zijn laatste partij tegen Mario v/d Sanden en wist deze partij ook te winnen.

Het was dus zaak voor Jan-Hein om zijn partij tegen Theo Kuijpers winnend af te sluiten om ook op 8 punten te komen en het kampioenschap veilig te stellen.
Vrij snel in de partij had Jan-Hein een dusdanige voorsprong opgebouwd die hij ook niet meer uit handen gaf. In 17 beurten was hij aan de benodigde 120 caramboles en kon 2 belangrijke punten bijschrijven. Het algemeen moyenne van Jan-Hein (6.08) was ruim één punt meer dan Theo (4.97) kon overleggen.

Ook de kortste partij (120 uit 15 beurten) en de hoogste serie van 50 kwamen op naam van de kampioen.
Jan-Hein gaat ons district vertegenwoordigen op de Regiofinale en die wordt gespeeld van 20 t/m 22 februari in het district Veluwezoom

 

De districtsfinale 1e klas libre werd gespeeld in Volkel van donderdag 14 t/m zaterdag 16 januari.

Jong Geleerd had de organisatie in handen en zagen hoe Henk Vughts met machtsvertoon de titel binnenhaalde.
Met de maximale score van 10 punten, een prachtig moyenne van 11.11 (goed voor een promotie), een particulier moyenne van 24.00 (het hoogste van het toernooi) en de hoogste serie van het toernooi van 83 maakten van Henk een kampioen waar niemand omheen kon.
Henk heeft dus zijn promotie te pakken naar de klasse waar hij ook thuishoort nl de hoofdklasse.
Toch waren de andere spelers ook niet te beroerd om te laten zien dat ze wel degelijk konden biljarten.
Jan Hein Clement, de nr 2 in de eindrangschikking, bleef weliswaar ver achter qua partijpunten maar scoorde toch een beste partij van 20.00.
Ook Marc Hermsen wist een goede partij te spelen. Met een moyenne van 10.00 was hij de 3
e speler die een moyenne wist te realiseren van 10.00 of meer.

Al met al een mooi kampioenschap en nu maar hopen dat Henk deze vorm vast kan houden op het Regiokampioenschap.
Dat wordt gespeeld in zijn eigen clublokaal, café D’n Dijk in Ravenstein en dan heeft KOT de organisatie in handen.

Speeldata van dit Regiokampioenschap zijn 12, 13 en 14 februari.

Wij wensen Henk veel succes!!!