Get Adobe Flash player
Nederlands kampioenschap 2e klas libre
Twan Jansen 151127 002 web 2 NK 2e kl libre spelers

Het district Veen-en Rijnstreek had dit jaar de organisatie in handen van de nationale finale 2e klas libre.
Biljartvereniging Jacobswoude uit Woubrugge mocht dit toernooi organiseren en zij kregen een m oi toernooi voorgeschoteld met een spannend slot.
Ronde 1 kende 4 winnaars waaronder Twan Janssen van Jong Geleerd uit Volkel.
Ronde 2 kende wederom 4 winnaars maar nu waren de verliezers van de 1e ronde de winnaars van de 2e ronde.
De stand was dan ook dat alle spelers op 2 punten stonden, alleen het moyenne gaf de doorslag wie er bovenaan stond.
Frans Verjans was een van die verliezers uit de 2e ronde maar dat maakte hij in de volgende wedstrijden meer dan goed.
Ook Martin Sturm kwam in de 2e ronde niet tot winst, maar ook hij herstelde zich gaandeweg het toernooi.

Bij het ingaan van de laatste ronde stond Frans op 10 punten, gevolgd door Martin Sturm met 8 punten en Henny Beijersbergen stond op 7 punten.
Voor Frans kon er niets meer mis gaan. Zijn moyenne was beduidend beter dan dat van Martin dus er mocht verloren worden. Bij verlies van Martin zou Henny doorschuiven naar de 2e positie. Martin wist in de slotronde nog 2 punten te pakken van Frans en kwam dus ook op 10 punten. Hiermee verzekerde hij zich van de 2e positie. Henny wist zijn partij tegen Vincent Postma ook te winnen maar met 9 punten moest hij genoegen nemen met het brons.

Onze districtsgenoot Twan Janssen begon goed aan zijn toernooi. In de openingswedstrijd werd er in 26 beurten gewonnen van Rob Schram. Maar in de 2e ronde werd er verloren van Dennis v Eldik met 90 – 77 in 20 beurten.
Ook in de 3e ronde kwam Twan niet tot winst al scheelde het maar weinig. Martin Sturm was in 25 beurten “onze” Twan de baas. Het werd 90 – 88
Vincent Postma moest er in de 4e ronde aan geloven. Dit was meteen de beste partij die Twan in Woubrugge op de tafel legde. In 23 beurten stond er 90 – 59 op het scorebord voor de Brabander.

Ronde 5 werd in 25 beurten een gelijkspel tegen Henny Beijersbergen en in ronde 6 had hij niks in te brengen tegen de latere kampioen Frans Verjans. Het werd een duidelijke 90 – 40 in 22 beurten voor Frans.
Misschien waren er nog 2 puntjes weggelegd in de laatste ronde, maar ook dat ging niet gebeuren. In 18 beurten was het gedaan voor Twan wat betreft zijn nationale kampioenschap.
Het werd 90 – 60 voor Jan Jurriens die met deze overwinning op 6 punten kwam. Ook Dennis en Vincent wisten 6 punten te behalen, maar moesten het afleggen op moyenne.
Twan kwam uit op een 7e positie met 5 punten en een algemeen moyenne van 3.36.

Mooie prestatie Twan!!

De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door Henny Beijersbergen; in 12 beurten had hij zijn 90 punten bij elkaar gespeeld. Dennis v Eldik scoorde met 31 caramboles de hoogste serie van het toernooi.

Verslag Hans van Erp
Foto's met dank aan de Biljartballen, Jan Rosmulder en Ad Smout en Bart van Driel

Het verslag en volledige uitslag staat op de website van district Oss en in de nieuwsbrief week 23 week 5 2018

 
Regiofinale 2e klas libre

Twan Jansen RF 2e kl libre 001 web Twan Jansen RF 2e kl libre 002 web

Twan Janssen slaat dubbelslag. Na het behalen van de districtstitel 2e klas libre te Zeeland wist hij ook beslag te leggen op de Regiotitel in Arnhem.

Van 15 t/m 17 december had WCK uit Arnhem de organisatie in handen van de regiofinale 2e klas libre.
Twan Janssen, afgevaardigd als districtskampioen, werd vergezeld door Gerard Bouten, die op districtsniveau 2e werd.
Beide spelers hebben zich in Arnhem prima van hun taak gekweten. Zo goed zelfs dat ze bij het ingaan van de laatste dag op de plaatsen 1 en 2 stonden.
Twan bovenaan met 9 punten uit 5 wedstrijden en Gerard had 6 matchpunten verzameld.
 
Beide heren begonnen aan de laatste dag met verliespartijen. Twan verloor zijn partij tegen Louis van den Dries en ook Gerard kwam niet tot winst in zijn partij tegen Paul Koks. Het verschil was minimaal. Bij een stand van 89 – 80 in het voordeel van Gerard laat hij een maakbare bal liggen; Koks profiteert optimaal en Gerard blijft met lege handen achter.
 
De finalepartij ging tussen de districtgenoten. Gerard wist zijn partij te winnen en nu was het afwachten wat er op de andere tafel gebeurde.

Bij winst van Gerard v/d Wijst zou hij op 10 punten komen en de titel pakken. Maar Jo v Alebeek wint zijn partij en komt ook op 9 punten. Gelukkig voor Twan was zijn algemeen moyenne beter dan dat van Jo en zodoende kwam er aan 3 dagen biljarten een kampioen uit tevoorschijn die het zéér zeker niet cadeau heeft gekregen.
De beste partij van het toernooi werd gespeeld door Paul Koks; in twaalf beurten had hij de 90 caramboles bij elkaar getikt. De kampioen nam de hoogste serie voor zijn rekening met 34 treffers op rij.
Twan kan zich nu op gaan maken voor de Nationale finale. Deze wordt gespeeld van 26 t/m 28 januari in Woubrugge. 

De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 18 week 51 2017

Districtsfinale 2e klas libre
 
171118 012w spelers 171118 010w2 Twan Janssen
Van 16 t/m 18 november werd in café ’t Oventje in Zeeland de districtsfinale 2e klas libre gespeeld.
Helaas maar met 7 man vanwege een afzegging. Maar dat zou de spanning er niet minder om maken. Bij het ingaan van de laatste dag stond Twan
Janssen aan kop gevolgd door Gerard Bouten en Bas v Kessel.
Bas v Kessel wist op de zaterdag niet meer het niveau te halen van de andere speeldagen en moest  genoegen nemen met de 3e plaats. Gerard Bouten wist door 2 overwinningen Bas v Kessel te verdringen van de 2e plaats. Met 10 punten had hij nog zicht op de titel.
Twan Janssen (met nog 1 partij te spelen op 9 punten) moest zijn laatste partij tegen Peter Nederkoorn winnen of gelijk spelen om de titel veilig te stellen. Dat zag er niet naar uit. Peter wist al snel een voorsprong van meer dan 20 punten te realiseren. Maar Twan knokte zich terug en toen gaven de twee kemphanen elkaar zéér weinig toe. Peter had aan het einde verreweg de beste papieren om de partij naar zich toe te trekken. Maar een  trekstoot die niet raak was, gaf Twan de kans om te partij uit te maken. Peter moest het laatste punt, goed voor remise, maken via de aquitstoot. Helaas was die mis waardoor Twan met 11 punten alsnog Gerard het nakijken gaf.
Twan scoorde met 6.00 de kortste partij en Theo Kuijpers wist met 31 car. de hoogste serie van het  toernooi te maken. Al met al een mooi slot van een mooi biljartweekend.
De uitslag staat in nieuwsbrief 14 week 47 2017
 
 
-------------------------------------------------

DF 2e klas libre 2016 - 2017

bas van Kessel deelnemers 2de klas libre 2016 2017

Zaterdag 12 november heeft Bas van Kessel zich de sterkste getoond van de 8 deelnemers aan de finale 2de klas libre die door BV Germenzeel werd georganiseerd. In de loop van 3 spannende dagen werd aan het eind duidelijk dat Bas met 10 partijpunten te sterk was voor de anderen, ook voor de kampioen van vorig jaar, Twan Janssen die als tweede eindigde. Joop Kampert huldigde aan het eind van het toernooi de winnaar en wenste hem succes bij de regiofinale, die zal plaatsvinden op 9-10 en 11 december in het gewest Betuwe Veenendaal, vereniging Carambole in Beesd. De volledige uitslag vindt u HIER.

-------------------------------------------------------

Seizoen 2015 - 2016

Districtsfinale 2e klas libre bij BC Zeeland

Jansen Twan 151127 016 web Twan Janssen heeft in Zeeland de districtsfinale 2e klas libre op zijn naam geschreven.
Thuisspelers Gerard Bouten en Ruud Willems moesten genoegen nemen met de 4e en 6e plaats.
Na de 1e wedstrijddag zag het er echter niet naar uit dat Twan zo hoog zou eindigen. Hij moest op donderdagavond genoegen nemen met de laatste plaats.
Heel anders was het gesteld met de thuisspelers Gerard Bouten en Ruud Willems.
Beide spelers waren bovenaan in het klassement te vinden, met een uitzonderlijke prestatie van Ruud Willems. Zijn partij tegen Hennie v Vught begon hij met een “poedel”. In de 2e beurt tikte hij de hoogste serie van het toernooi bij elkaar en dat waren er maar liefst 46.
Na nog enkele punten bij elkaar gespeeld te hebben, maakte hij in de negende beurt wederom een knappe serie; met 31 treffers maakte hij een eind aan de ongelijke strijd.

DF2ekl Libre 2015 web 151127 002 web

De vrijdag ging het allemaal gelijk op. Iedereen kon zich nog kanshebber noemen voor de zege.

De zaterdag zou dan de beslissing moeten brengen en ook nu werd het bijzonder spannend. Waar de concurrentie nu steken liet vallen, hield Twan het hoofd koel en wist zijn partijen in winst om te zetten.
Ook de laatste partij wist hij te winnen en op de andere tafel ging titelkandidaat Bart de Haas onderuit. De nieuwe districtskampioen was bekend. Leuke bijkomstigheid was het feit dat enkele kilometers verderop vader Tonnie Janssen de titel Udens kampioen bandstoten in de wacht wist te slepen.
Groot feest dus in huize Janssen. Twan gaat van 8 t/m 10 januari verder bekeren in de Regiofinale die gespeeld wordt in het district Den Bosch.

Foto's van de Biljartballen Libre 2e klas BC Zeeland

De uitslag staat in nieuwsbrief 15

----------------------------------------------------------------------------------

Seizoen 2014 - 2015

Gewest 2e klas Libre

Ruud Willems heeft een fraaie 3e plaats weten te bereiken op de gewestelijke finale 3e klas libre. Maar.... er had meer in gezeten!!

Bij het ingaan van de laatste speeldag stond Ruud met 8 punten op een gedeelde 1e plaats. Hij moest nog spelen tegen Jan v Schijndel, die eveneens 8 punten had, en Herman Schiks.

Maar het kruit was reeds verschoten bij zijn eerdere partijen. Hij kwam beide partijen niet echt op gang en miste ogenschijnlijk gemakkelijke ballen. De tegenstanders wisten daar wel raad mee.

RF 2ekl libre 2015

Zowel Herman als Jan wisten hun partij tegen Ruud vrij eenvoudig te winnen. Helaas voor Ruud maar een volgende keer meer geluk zullen we maar zeggen.

Bij BV ‘t Ottertje in Ottersum kwam, ondanks de goede sfeer en verzorging, Jan Vink (BVVink) niet echt op gang. Hij won wel veel partijen, maar niet met een geweldig gemiddelde. Dankzij het onvolprezen AV-systeem was zijn laatste partij een echte finale: als Jan won was hij nummer 1, zijn tegenstander had aan een gelijkspel voldoende. Met een serie van 17 vanaf acquit legde Jan gelijk de druk bij zijn tegenstander. Die bleek daar niet tegen bestand en werd vervolgens in 12 beurten met 90 tegen 38 van de tafel geveegd. En dat was nog niet zijn beste partij; die speelde hij in slechts 10 beurten uit. De hoogste serie van het toernooi werd met 38 treffers gemaakt door Anton Lopulalan.
Gefeliciteerd Jan, je hebt met de ‘gouden’ plak de felbegeerde plaats in het NK verdiend. Daarvoor hoeven jij en je supporters niet zo ver te reizen: het is van 27 februari tot 1 maart in Lelystad.

Districtsfinale 2e klas libre

Bart de Haas (Germenzeel) heeft in Volkel beslag gelegd op de districtstitel 2e klas libre.
Ook hier zat het venijn weer in de staart.
Bart begon ietwat ongelukkig aan dit kampioen-schap.
Zijn 1e partij tegen Ruud Willems (BC Zeeland) werd nipt verloren met 90-86.  Dit was ook meteen zijn laatste verliespartij. Tegen Peter Huvenaars had hij nog 27 beurten nodig om tot de benodigde 90 caramboles te komen. Theo Kuijpers werd verslagen in 20 beurten en ook Gerard Bouten moest er in 22 beurten aan geloven. Bij het ingaan van de laatste ronde stond Ruud Willems op de 1e plek, gevolgd door Bart en Gerard die positie 2 en 3 voor hun rekening namen.

Ruud en Gerard nemen het in de laatste ronde tegen elkaar op en Gerard weet Ruud 2 zéér kostbare punten afhandig te maken.

DF 2e kl Libre Bart de Haas

Bart hoeft nu alleen maar zijn partij te winnen om zeker te zijn van de titel. Tegen Twan Janssen heeft hij 26 beurten nodig om ook zijn laatste partij in winst om te zetten en het kampioenschap veilig te stellen.
Bart heeft ook de hoogste serie van 35 op zijn naam staan en de kortste partij werd door 3 spelers gerealiseerd; Ruud Willems, Gerard Bouten en Twan Janssen wisten in 18 beurten de 90 caramboles te maken.

Bart gaat deelnemen aan de Regiofinale en die wordt gespeeld in het district Nijmegen van 23 t/m 25 januari.

De uitslag staat in nieuwsbrief 14 2014/15