Get Adobe Flash player

Regiofinale 3e klas libre

 161022 078 web Antoon Dercks Bert van Hoorn 171125 010

De organisatie van de regiofinale 3e klas libre was dit jaar in handen van BV De Hazelaar uit Rosmalen.
Deze finale werd gespeeld van 24 t/m 26 november en de meegereisde supporters kregen waar voor hun geld.
Tenminste als ze supporter waren van óf Tom Kooijmans (BV Gelre) óf Maarten Gijsbers (Woezik).
Beide heren hielden elkaar uitstekend in evenwicht en na 7 wedstrijd ronden stonden beide spelers op 12 punten.

Maar het moyenne van Tom was ruim een half punt hoger dan dat van zijn opponent.
De kampioen wist ook de kortste partij (70 car. uit 17 beurten) alsmede de hoogste serie (23) achter zijn naam te krijgen.

Al met al een kampioen die het ook verdiend heeft.
Bert v Hoorn van BV SOKO uit Oss wist met 8 punten de 3e plaats veilig te stellen, op de voet gevolgd door Antoon Derckx van BC Uden die met 7 punten de 4e plaats wist te veroveren.
Tom gaat nu door naar de nationale finale en die wordt gespeeld van 5 t/m 7 januari bij BV De Ram in Roosendaal.

De uitslag staat in nieuwsbrief 16 week 49 2017

Een aantal foto's van de regiofinale

 

 

Archief 2016 - 2017

-----------------------------------------

Districtsfinale 3e klas libre

Met een uitgebreid fotoverslag

161022 301a web 161022 307a web

BC Zeeland had de organisatie in handen van de districtsfinale 3e klas libre. Onder de deelnemers drie leden van de eigen vereniging te weten: Jeannette Habraken, Ton Kandelaars en Henk Bongers.
Maar het was Antoon Derckx van Bv Uden die er met de medaille vandoor ging. Toch moesten de deelnemers en de toeschouwers wachten tot de laatste partij voordat er een winnaar was.

In de laatste ronde gingen de drie kanshebbers hun beslissende partij spelen. Antoon Derckx op 9 punten, gevolgd door Bart v Driel en Henk Bongers die beiden op 8 punten stonden.
Bart moest zijn partij tegen Ton Kandelaars winnen om nog uitzicht te behouden op de titel. Dat gebeurde ook en toen was het afwachten wat er op de andere tafel ging gebeuren. Bij winst van Henk Bongers zou Bart kampioen zijn. Maar Antoon hield het vizier scherp en stond niet toe dat Henk al te dicht in zijn buurt zou komen. De laatste en beslissende partij werd dus in winst omgezet door Antoon en met 11 punten mocht hij zich tot kampioen uit laten roepen door de districtsafgevaardigde Joop Kampert.
Bart v Driel en Henk Bongers hadden als doel om promotie af te dwingen naar de 2e klas en dat is beide heren gelukt.

De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door Henk Bongers; in slechts 15 beurten had hij de benodigde 70 caramboles bij elkaar. Ook de hoogste serie (29) werd door Henk geproduceerd.
Antoon Derckx kampioen dus van de 3e klas libre en hij gaat door naar de Regiofinale die gespeeld wordt van 18 t/m 20 november in district Veenendaal. De uitslag staat in nieuwsbrief 10 week 43

-------------------------------------------------

Seizoen 2015 - 2016

Nederlands kampioenschap 3e klas libre

Murat Kosar NK 3e kl libre Musat Kosar van BV Dn Brouwer uit Mariaheide, was met het moyenne van 3,32 als eerste geplaatst voor het Nederlands kampioenschap 3e klas libre.

Hij heeft het helaas niet helemaal waar kunnen maken maar was toch tevreden met een eervolle vierde plaats Murat behaalde wel het hoogste moyenne van allemaal.

 

Murat Kosar (BC D’n Brouwer) heeft van 15 t/m 17 januari in Leusden deelgenomen aan de Nationale Finale 3e klas libre en daar een verdienstelijke 4e plaats weten te behalen.
Kampioen werd Richard Oost van Buitenzicht met 11 punten en een moyenne van 2.95
Murat begon aan zijn kampioenschap met een nipte nederlaag tegen Ben v/d Schaal.
Na 19 omlopen stond er de stand 70 – 67 ten nadele van Murat.
In de 2e ronde wist hij tegen de latere kampioen Oost wel 2 punten te pakken; ook nu was het met de hakken over de sloot maar met 70 – 68 wel de overwinning in de zak.
Ronde 3 werden met Corné Klemans de punten broederlijk gedeeld. Ronde 4 tegen Ferry Elderbroek en ronde 5 tegen Lex Honigh leverden wederom geen punten op voor Murat.

Maar het venijn zat hem in de staart.
In ronde 6 kwamen er middels een overwinning in 16 beurten wederom 2 punten bij voor Murat, dit was meteen ook de beste partij van het toernooi, en in ronde 7 viel ook Stijn Meelen ten prooi aan de overwinningsdrang van Murat. In 22 beurten stond er 70 – 29 op het bord.
Samen met Richard Oost speelde Murat dus de kortste partij van het toernooi en de hoogste serie kwam op naam van runner up Ronald Winterman met 19 caramboles.
De kampioen verloor dus zijn partij van Murat en speelde gelijk tegen Stijn Meelen.
Dat gelijke spel bezorgde hem na ronde 7 wel de nationale titel ten koste van Ronald Winterman die zich in de voorlaatste ronde dus verslikte in Murat.
Al met al een spannend toernooi en voor de beste 5 spelers een promotie naar de 2e klas.

Tekst Hans van Erp

 

RICHARD OOST GAAT ER MET DE TITEL VANDOOR

LEUSDEN – Het Nederlands kampioenschap derde klasse libre, georganiseerd door BV’75 uit Leusden, is op een verrassend slot uitgedraaid. Richard Oost uit Geervliet ging er na een fraaie eindsprint met de titel vandoor. Lex Honigh van Zwolse Biljart Club bleef vijf ronden lang ongeslagen, maar verspeelde zijn titelkansen in de laatste twee ronden.

Door twee nederlagen tegen Ronald Winterman (70-63 in 29) en Richard Oost, in een thriller die eindigde in 70-68 in 24, zag Honigh zijn droom in duigen vallen. Richard Oost greep met twee overwinningen in de slotronde de titel. Ronald Winterman werd tweede, Lex Honigh, die zo lang de grote uitblinker was, eindigde als derde op het podium.

Ronald Winterman speelde een uitstekende partij in de zesde ronde, waarin hij Murat Kosar versloeg me 70-37 in 16 beurten. Kosar eindigde in het klassement als vierde met het hoogste gemiddelde: 3.00.

De eindstand:

1 Richard Oost, BV Buitenzicht 11-2.95-16
2 Ronald Winterman, Voorster Biljart Club 10-2.65-21
3 Lex Honigh, Zwolse Biljartclub 10-2.64-16
4 Murat Kosar, BC D’n Brouwer 7-3.00-19
5 Ferry Elderbroek, De Taveerne 7-2.54-14
6 Stijn Meelen, De Kraanvogel 5-2.33-17
7 Corné Klemans, ’t Raadhuis 4-2.17-17
8 Ben van der Schaar, Huizer BV de Bun 2-2.01-16.
Tekst: Frits Bakker

De uitnodiging voor het NK 3e klas

Indien de uitslag gepubliceerd wordt staat het op: KNBB-Carambole alle pk wedstrijden

 

Gewestelijke finale 3e klas libre

Murat Kosar web DSC 0062

Murat Kosar heeft in Heukelom bij BV de Pomerans de gewestelijke finale van de 3e klas libre in de wacht gesleept. Het uitslag formulier laat een uitermate spannende strijd zien met twee spelers op 10 mp en 3 spelers op 8 mp. Murat behaald de titel dankzij het hoogste moyenne. Als enige boven de drie: 3,32

De uitslag gewest 3e klas libre

Later meer  . . . .

 


 
Foto: De Biljartballen

Lees verder 3e klas libre . . . . .

 

 Districtsfinale 3e klas libre

Murat Nasar web

DF 3ekl libre 2015 web

Foto's: De Biljartballen

Murat Kosar heeft in Ravenstein de districtstitel 3e klas libre in de wacht gesleept.
Maar het was een zwaar bevochten titel. Hij heeft tot de laatste wedstrijd alles moeten geven om de titel veilig te stellen. En de titel wist hij ook veilig te stellen, al moest hij wel tot de laatste ronde wachten voordat hij zeker was van de titel.

Ton Kandelaars (BC Zeeland) bleef hem tot het laatst toe fel op de huid zitten, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Het moyenne moest eraan te pas komen om tot een winnaar te komen.  Beide spelers wisten tot een puntentotaal van 10 te komen maar omdat het moyenne van Murat (2.93) beduidend beter was dan wat Ton kon overleggen (2.18) mocht Murat de kampioensmedaille in ontvangst nemen.
Murat wist, samen met Frits v Beljouw, de kortste partij van het toernooi te spelen. Beide spelers hadden slechts 16 beurten nodig om tot de benodigde 70 caramboles te komen en Frits wist met 32 caramboles ook nog de hoogste serie van het toernooi te maken.

Murat gaat door naar de Regiofinale en die wordt gespeeld van 11 t/m 13 december in het district Betuwe-Veenendaal. Wij wensen Murat veel succes op de regiofinale.

Foto's gemaakt door Ad Smout De Biljartballen

------------------------------------------------------

Seizoen 2014 - 2015

Gewestelijke finale 3e klas libre

GW 3e kl libre 2015 1 GW 3e kl libre 2015 2

Afgelopen weekend is bij café Willemien in Megen onder leiding van biljartvereniging de Vriendschap het toernooi om het Regio kampioenschap 3de klas libre klein gespeeld.
Acht spelers uit 5 districten vochten om een plaats in de nationale eindstrijd voor dit seizoen.
Hoewel onze districtsgenoot Peter Nederkoorn (SOKO) als eerste was geplaatst heeft hij genoegen moeten nemen met de zilveren medaille en 10 partijpunten.  Peter had wel de hoogste serie: 24 caramboles.
Rene Heurkens van Touché (de kampioen van het district Oss) kon geen stempel drukken op het toernooi en werd uiteindelijk 7e met een algemeen moyenne van 1.94 en een hoogste serie van 13.
De winnaar (18 jaar!) kwam uit district Betuwe Veenendaal: Agit Tunc, die met een gemiddelde van 2,59 te sterk was voor alle anderen.
De finale tussen Peter en Agit was kennelijk spannend: dit werd met 40 beurten uiteindelijk de langste partij van het toernooi, dat verder uitstekend is verlopen. Door de winst van Agit op Peter sloot hij dit kampioenschap ongeslagen af.
Zowel Agit als Peter speelden de kortste partij van het toernooi; 70 caramboles uit in 20 beurten levert een fraai particulier moyenne op van 3.50
 

De uitslag staat in nieuwsbrief 18 - 2015

 

 

 

Afgelopen weekend is bij café Willemien in Megen onder leiding van biljartvereniging de Vriendschap het toernooi om het Regio kampioenschap 3de klas libre klein gespeeld.

Acht spelers uit 5 districten vochten om een plaats in de nationale eindstrijd voor dit seizoen.

Hoewel onze districtsgenoot Peter Nederkoorn (SOKO) als eerste was geplaatst heeft hij genoegen moeten nemen met de zilveren medaille en 10 partijpunten. Peter had wel de hoogste serie: 24 caramboles.

Rene Heurkens van Touché (de kampioen van het district Oss) kon geen stempel drukken op het toernooi en werd uiteindelijk 7e met een algemeen moyenne van 1.94 en een hoogste serie van 13.

De winnaar (18 jaar!) kwam uit district Betuwe Veenendaal: Agit Tunc, die met een gemiddelde van 2,59 te sterk was voor alle anderen.

De finale tussen Peter en Agit was kennelijk spannend: dit werd met 40 beurten uiteindelijk de langste partij van het toernooi, dat verder uitstekend is verlopen. Door de winst van Agit op Peter sloot hij dit kampioenschap ongeslagen af.

Zowel Agit als Peter speelden de kortste partij van het toernooi; 70 caramboles uit in 20 beurten levert een fraai particulier moyenne op van 3.50

De Nationale Finale wordt gespeeld in Woubrugge van 30 januari t/m 1 februari.