Get Adobe Flash player

Gewestelijke finale 4e klas libre

De gewestelijke finale van de 4e klas libre werd dit jaar gespeeld in Woezik en de wedstrijdleider Sebina Megens, en met haar het publiek, zagen op de laatste dag hoe de kaarten geschud werden en wie er met de kampioensmedaille naar huis ging.
Het werd een bijzonder spannende finaledag met aan het eind van de middag drie deelnemers die op 10 punten wisten te geraken. John Louwrenssen (Schuttershof) moest op moyenne het hoofd buigen voor de andere twee podiumgangers. John kwam uit op een algemeen moyenne van 1.74 met een beste partij van 2.75 Zijn hoogste serie bedroeg 13.

Karel van Laake (Carambole ’83) mocht aanspraak maken op de 2e plek. Zijn algemeen moyenne van 1.78 was een fractie beter dan dat van John. Met 29 caramboles wist hij de hoogste serie van het toernooi bijeen te tikken en ook de beste partij van het toernooi kwam uit zijn handen. Met 3.39 gaf hij iedereen het nakijken.
Erick Herst (BV Gelre) was met 1.96 de lachende kampioen.
Met een moyenne van 1.96 bleef hij iedereen de baas en ook zijn beste partij van 2.50 mocht er wezen.
Het district Oss werd vertegenwoordigd door Jan Verhaaren (oud Grave) die met 6 punten en een moyenne van 1.21 de 6e plaats behaalde, en Adri Nederkoorn (SOKO)
die met 4 punten en een moyenne van 1.25 de 7e plaats behaalde.
Op het district wist Adri met een moyenne van 2.33 nog een uitgestelde promotie te behalen maar daar zat hij op het gewest duidelijk ver onder. Helaas!!
Toch iedereen proficiat met jullie behaalde resultaten.
Erick mag nu deel gaan nemen aan het nationaal kampioenschap dat gespeeld wordt van vrijdag 25 t/m zondag 27 januari in Roosendaal.

De uitslag staat in nieuwsbrief 18 week 50 2018

 
 
Districtskampioen 4 de klas libre: Jan Verhaaren
deelnemers 4de klas libre Podiium 4de klas libre
 
Op de groepsfoto staat hij nog bescheiden op de achterste rij; aan het einde van het het toernooi staat hij trots in het midden, tussen Adrie Nederkoorn (2de) en Pedro van Lieshout (hoogste serie van 12): onze kampioen seizoen 2018-2019 libre 4de klasse is Jan Verhaaren. Hij had als enige 12 wedstrijdpunten. Felicitaties aan hem en veel succes in de gewestelijke finale, op 7 en 8 december in de Woezik in Wijchen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Archief
===============================
 
Regio finale 4e klas libre
 
Frank Rooij 171001 009w2

Frank v Rooij (De Zwaan) en Piet Tilders (SOKO) hebben in Arnhem deelgenomen aan de regiofinale 4e klas libre.
Beide heren wisten niet op het podium te geraken.
Frank moest het op moyenne afleggen tegen Belinda Jonkers en kwam uit op de 5e plaats met een moyenne van 1.58 en een hoogste serie van 10.
Piet wist slechts 1 partij te winnen maar met een hoogste serie van 15 werd hij aan het einde van het toernooi toch nog vernoemd. Hij wist de 7e plaats te veroveren.

Maar het was wel ongemeend spannend in Arnhem.
Bij het ingaan van de laatste dag waren er nog 6 kanshebbers voor de titel.
Echter, naarmate de middag vorderde, werd het kaf van het koren gescheiden.

 

 
Patrick Kuijpers (De kruiskamp) wist zijn zenuwen het beste onder controle te houden en wist zich, zij het op moyenne, William Bongers (De Treffers) van het lijf te houden.
Beide spelers kwamen uit op 10 punten maar de 1.70 van Patrick was ruim voldoende om de winst te pakken. William moest met 1.40 genoegen nemen met de 2e plaats.
Een batterij spelers eindigden met 8 punten. Ook hier was het algemeen moyenne scherprechter.
Jos Thissen wist met een algemeen moyenne van 1.76 de 3e plaats voor zich op te eisen.

De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 13 week 46 2017

 
Districtsfinale 4e klas libre
DF 4e kl libre 171001 008w2

Frank van Rooij van 'BV 't Zwaantje uit Schaijk heeft de 4e klas libre op zijn naam geschreven. Peter Coret van Oud Grave werd met slechts 1 puntje tweede. Peter promoveert naar de derde plaats. Frank van Rooij en Piet Tilders vertegenwoordigen district Oss van 3 tm 5 november op het gewest dat in district Veluwezoom gespeeld wordt. De uitslag

Foto's Richard Vos.

 

 

Regio finale 4e klas libre

Goettsch Henk 3

 Van 28 t/m 30 oktober werd in Uden o.l.v.  BV  Uden de Regiofinale gespeeld van de 4e klas libre.
Onder de deelnemers 2 leden van het district Oss.
Henk Goettsch kwam uit voor BC D’n Brouwer uit Mariaheide en Adri Nederkoorn verdedigde de kleuren van SOKO uit Oss.
Voor Adri was weinig eer weggelegd. Hij kwam helaas geen enkele keer tot winst en met een algemeen moyenne van 1.16 moest hij genoegen nemen met de laatste plaats.

Beduidend beter verging het Henk Goettsch. Henk hoefde alleen de kampioen Marco v Veldhuizen voor zich te dulden. De rest kon hij achter zich laten. Met 10 partijpunten en een algemeen moyenne van 1.75 mocht Henk plaatsnemen op het podium met naast zich de kampioen en aan de andere zijde de nr 3 van het klassement Kees v Alfen.
Kees scoorde evenveel partijpunten als Henk maar moest het doen met een iets minder moyenne van 1.72

Marco v Veldhuizen werd in Uden ongeslagen kampioen. Overtuigd kampioen kan je wel zeggen.
Met 14 punten, de kortste partij van het toernooi (55 car. uit 19 beurten), het hoogste algemeen moyenne van 2.15 en de hoogste serie van 15 gaf hij niemand een cadeautje. Alles bleef bij de kampioen.
Marco gaat nu deelnemen aan de nationale finale en die wordt gespeeld van 16 t/18 december in Arnhem. De uitslag staat in nieuwsbrief 11 week 44

Districtsfinale 4e klas Libre

DF 4e klas Libre 2016 web Goettsch Henk DF 4e klas Libre 2016 web

Henk Goettsch is bij Germenzeel in Uden districtskampioen geworden van de 4e klas libre. Door een afmelding waren er slechts 5 deelnemers en van die 5 was Henk dus de beste.
Slechts één verliespartij moest hij incasseren maar met 8 punten bleef hij de concurrentie ver voor.
Henk wist in 21 beurten ook de kortste partij van het toernooi te realiseren, maar de hoogste serie moest hij laten aan Jan Verhaaren van ’t Dorstige Hert. Hij maakte er 17.
Henk gaat door naar de Regiofinale en die wordt gespeeld van 28 t/m 30 oktober in het eigen district Oss en wel bij BC Uden te Uden.

De uitslag staat in nieuwsbrief  7

-------------------------------------------------------------------------------

Seizoen 2015 - 2016

Marco van Zetten Districtskampioen 4de klas libre

  mvz2 Van 15-17 oktober werd door 7 spelers bij Touché gestreden om het kampioenschap van Oss, 4de klas libre. Tot op het laatst waren er een aantal kampioenskandidaten, maar door een duidelijke overwinning in de laatste partij was Marco van Zetten de enige met 8 punten;  de kampioensmedaille ging dus naar hem. Hij gaat de eer van het district verdedigen op gewestelijk niveau