Get Adobe Flash player
Van Hinthum toernooi 2017  (update 30-08)
 
 
170819 213web 170819 246web
 
Het van Hinthum toernooi was ook dit jaar een groot succes. Voor het eerst werd dit toernooi bij Herberg de Mulder in Megen gespeeld.
De prijs voor meest opmerkelijke prestatie ging naar de jongste van alle biljarters. De 19 jarige Joey Bongers kreeg lachend de beker uit handen van Irene Wijnakker. Joey won tevens het libre, Bert Thoonen prolongeerde zijn kader titel, Wim Vissers won de bandstoot titel en Henk van de Veerdonk het driebanden.
Na de prijsuitreiking deed Frans Wijnakker de toezegging dat het van Hinthum toernooi ook volgend jaar weer bij Ineke en Johnny van de Camp wordt gespeeld.

UItgebreid verslag van wedstrijdleider Piet Tilders:
Verslag van Hinthumtoernooi
Met voor drie tafels een maximale bezetting van 45 deelnemers en een sfeer waarin geen onvertogen woord is gevallen is kunnen we voor 2017 terugkijken op een geslaagd toernooi.
Met 3 poules kader en driebanden, 4 poules bandstoten en 5 poules libre hadden we de twee weken van de voorwedstrijden hard nodig om alles tijdig af te werken. Daarbij kwamen dan nog twee avonden voor de kwart en halve finales. Op zaterdag was er dan de finale.
Bij kader kunt u net zo goed het verslag van vorig jaar nalezen. Bert Thoonen was net als vorig jaar als negende binnengekomen. Alleen zijn tegenstander was nu Sven Nabuurs. Sven is natuurlijk een zeer  gevaarlijke tegenstander. Alleen speelde hij kader 57/1 in plaats van kader 38/2 zoals Bert dat deed. En dat was maar goed ook. Anders had de uitslag op voorhand vastgestaan.  Het scheelde trouwens toch al niet veel. De partij werd in 9 beurten afgewerkt met voor beide spelers een moyenne boven de 13 en beiden een hoogste serie van 46. Sven kwam aan het eind slechts 12 caramboles tekort.  Al met al een spannende finale met wederom succes voor Bert Thoonen.
Bij bandstoten zat het verschil niet zozeer in de verschillende spelsoorten maar in het verschil in klasse. Wim Vissers als 3-de-klasser (55 caramboles) en Peter van Bommel als 5-de-klasser (30 caramboles). Beide finalisten waren ongeslagen tot de finale doorgedrongen. Tot op de helft leek het aardig gelijk op te gaan. Toen kwam er een tussensprintje ven 11 caramboles van Wim en dat bleek voldoende voor de overwinning met een gemiddelde van 2,75.
Bij libre ging het tussen de benjamin van het gezelschap t.w. Joey Bongers en de verliezend kaderfinalist van vorig jaar Rien van Gaal. Degenen, die Joey tijdens de voorrondes gevolgd hebben wisten het al. Hij was binnengekomen met een moyenne van ca. 5. Aan het einde van de voorronde was zijn moyenne opgelopen tot boven de 10. De enige, die in de voorrondes van Joey wist te winnen was,  jawel….Rien van Gaal, die in de voorrondes ongeslagen was en ook ver boven zijn gemiddelde speelde. Dus dat ging wat beloven. Rien kon het echter tegen Joey niet waarmaken. Joey was hier te sterk en eindigde met 8,66 en een hoogste serie van 64. In de halve finale had hij er al een gemaakt van 127.
Bij het driebanden was de bezetting zeer opmerkelijk. Daar stonden de twee oudste deelnemers van het toernooi tegenover elkaar. Te weten Henk van de Veerdonk en Rinie van de Berg. Henk was aan het toernooi begonnen met 0,418 gemiddeld (21 car.) In de voorrondes was dat al opgeschroefd tot 0,500.  Ook Rinie was van 0,302 geklommen naar 0,359. In de finale ging Henk als een razende van start en speelde tot over de helft van de partij boven de 1.00. Rinie kwam pas veel later, dus te laat, op gang. Henk kwam als eerste aan de finish met een gemiddelde van 0,803 en een hoogste serie van 6 caramboles.
De prijs voor de meest opmerkelijke prestatie ging, eigenlijk zoals verwacht, naar Joey Bongers. De groei zit er bij hem nog steeds goed in. Dat belooft wat voor volgend jaar.
Dan nog even een woord van waardering voor Ineke en Johnny van de Camp voor de goede verzorging. Evenals het werk van Frans en Irene Wijnakker, die het toch ieder jaar organisatorisch weer voor elkaar hebben.
Ook de deelnemers zijn bedankt voor de goede sfeer en de sportieve deelname. Ik zou zeggen tot volgend jaar.
Piet Tilders
 
De finales:
Bandstoten
Wim Vissers - Peter van Bommel 55 (55) - 23 (30) 20 beurten
Kader
Bert Thoonen - Sven Nabuurs 120 (120 38/2) - 118 (130 57/1) 9 beurten
Libre
Joey Bongers - Rien van Gaal 130 (130) - 71 (120) 15 beurten
Driebanden
Henk van de Veerdonk - Rinie van de Berg 21 (21) - 9 (16) 26 beurten
 
De kwart finales 17 en 18 augustus
Kader en bandstoten worden gespeeld op donderdag 17 augustus.
Libre en Driebanden worden gespeeld op Vrijdag 18 augustus.
Aansluitend aan de kwartfinales worden de halve finales gespeeld.
De spelers worden geacht om 18.45 uur aanwezig te zijn.

Op zaterdag 19 augustus om 15.00 uur worden de finales gespeeld
Hieronder dan de lijst deelnemers en de wedstrijden per spelsoort.

Libre       
Frits van Beljouw    -    Bart van Driel
Jos v.d. Broek        -    Theo van Duren
Rien van Gaal        -    Jo van Berkom
Joey Bongers        -    Richard Vos

Bandstoten
Wim Vissers              -    Piet Banken
Peter van Bommel    -    Lambert v.d. Elzen
Theo van Dinther      -    Peter Steens
Jeannette Habraken   -    Cees Broers

Driebanden
Rinie v.d. Berg             -    Bert van Berkom
Henk v.d. Veerdonk    -    Jan Dunk
Frans Wijnakker          -    Ton Duurland
Hans v.d. Velden         -    Jan Verharen

Kader       
Sven Nabuurs         -    Harrie van Bommel
Theo v.d. Ven         -    Guus Reijs
Jeroen van Lith       -    Peter van Beljouw
Coen v.d. Zouwen  -    Bert Thoonen
 
Maandag 31 juli is het van Hinthum toernooi van start gegaan.
Dit jaar wordt het toernooi bij Herberg de Mulder in Megen dus weer in ons eigen district gespeeld.
Tot en met 11 augustus worden de poulewedstrijden gespeeld in het kader, libre, band en driebanden.
Donderdag en vrijdag 17 en 18 augustus staan de kwartfinales op het programma.
De finales worden op zaterdag 19 augustus gespeeld.
 

 
Archieffoto met naamdrager Bart van Hinthum uit 2013
 
 
130810 147a
 
Uitslagen bandstoten poules
Uitslagen driebanden poules
Uitslagen libre poules
Uitslagen kader poules

De eerste acht gaan door naar de finales op donderdag 17 augustus.
Tenzij één of meerdere van de deelnemers zich geplaatst heeft voor meerdere finales.
Die moeten dan een keuze maken in welke discipline ze verder willen gaan.
Dan komen ook nog de nummers 9 en eventueel 10 in aanmerking.
 
 
 
 

-------------------------------------------------------------------------------------

Terugblik van Hinthum toernooi 2016

Hinthum 1w Hinthum 2w

Het Van Hinthum Toernooi 2016 zit er weer op.
Met een record aantal deelnemers van bijna 60, veel spannende wedstrijden, een gezellige en gemoedelijke sfeer en een grote belangstelling op  de dag van de finales, kunnen we terugzien op een geslaagd toernooi.

Door het grote aantal deelnemers aan de diverse spelsoorten (kader 15, driebanden 20, bandstoten 28 en libre 33) was het een lange weg om uiteindelijk via de groepswedstrijden, achtste-, kwart- en halve finales de eindstrijd te bereiken. En jl. zaterdag was het dan zover.

De kaderfinale ging tussen Bert Thoonen en Rien van Gaal. Bert was enigszins gelukkig tot de laatste acht doorgedrongen. Hij eindigde bij de groepswedstrijden als negende, maar door een afzegging kreeg zijn  toernooi toch nog een vervolg. In de finale liet Bert zien waartoe hij in staat is. Hij speelde een sterke partij, 120 caramboles in 7 beurten, een gemiddelde van 17,14 met een prachtige slotserie van 64. Rien, die tot aan de finale een aantal mooie overwinningen had behaald, moest hierop het antwoord schuldig blijven.

De finale bij het libre was een aangelegenheid tussen Theo Sanders en Jo van Berkom.
De verwachtingen waren hoog gespannen, want beide spelers hadden tot aan de finale een sterke indruk gemaakt. Echter…tijdens de finale (waarin Theo 180 caramboles moest scoren en Jo 41) verliep het allemaal een stuk minder. Was het de wedstrijdspanning?  Of was het gewoon een slechte dag? Elke biljarter maakt het wel eens mee. Maar dat is nu juist wat biljarten zo boeiend en onvoorspelbaar maakt. In een marathonpartij trok Theo tenslotte aan het langste eind. Zelfs een borreltje jonge klare, halverwege de partij, mocht Jo niet meer baten !

In de finale bandstoten stonden Geert Janssen en Jos Looijschelder tegenover elkaar.
Jos kende een moeizaam begin terwijl Geert juist heel voortvarend van start ging. Toen Geert ook nog eens een prachtig gespeelde serie van 31 op tafel legde, was de weerstand van Jos definitief gebroken. Een prima partij van Geert en uiteindelijk toch gewoon een mooie tweede plaats voor Jos.

Bij het driebanden tenslotte stond Hans vd Velden voor het vierde opeenvolgende jaar in de finale. Ditmaal met Henk van Kuppeveld als tegenstander. Hans speelde een zeer sterke partij, maakte met beheerst en verzorgd spel een aantal schitterende caramboles en behaalde een verdiende overwinning. Echter, het dient te worden gezegd dat het Henk in deze partij niet meezat: heel veel ballen die net mis gingen en ook met de klos was Henk vaak de klos. Maar, tweede worden in een veld van 20 deelnemers is toch een zeer verdienstelijke  prestatie.

De beker voor de ‘meest opmerkelijke prestatie’ ging dit jaar niet naar een biljarter, maar naar  iemand die tijdens het  gehele toernooi elke dag (vaak tot in de kleine uurtjes) acte de presence gaf en alle uitslagen keurig noteerde en verwerkte: Irene Wijnakker.
Een terechte waardering door de deelnemende spelers voor het werk van Irene.

Ook een compliment voor Frans Wijnakker voor z’n werk achter de schermen.
Het regelen van de loterij, de bloemen, de fruitschalen; het was ook dit jaar bij Frans weer in goede handen. Ook Hélène van Aarle, Piet Tilders, Tonnie Verhoeven, Jan Nabuurs en Henry Thijssen: bedankt voor jullie bijdrage.
Aan alle deelnemers: onze hartelijke dank voor jullie aanwezigheid en voor de gezellige, gemoedelijke  en sportieve manier waarop jullie met elkaar zijn omgegaan.
We hopen jullie volgend jaar allemaal weer te mogen begroeten.

En zoals gebruikelijk werd ook dit jaar het toernooi weer afgesloten met een prima verzorgd, smaakvol buffet/barbecue.

Tot slot: Voor mij was dit mijn laatste Van Hinthum toernooi als wedstrijdleider.
Mijn oprechte dank voor de attenties die ik bij dit afscheid van mijn medeorganisatoren en van de spelers mocht ontvangen. Ik heb het werk als wedstrijdleider met plezier gedaan en wens mijn opvolger veel succes om samen met het organisatiecomité dit prachtige toernooi nog vele jaren in stand te houden.

Met vriendelijke groet,
Wim Vissers

Alle groepswedstrijden, achtste- , kwart- en halve finales zitten erop!
De finalisten in de verschillende spelsoorten zijn bekend.
Donderdag zijn bij  libre zijn Jo van Berkom en Theo Sanders tot de finale doorgedrongen.

A.s. zaterdag 13 augustus zullen de finales worden gespeeld.
Om 15.00 uur staan de finales libre en kader op het programma.
Aansluitend zullen de finales bandstoten en driebanden worden gespeeld.
 
Graag nodigt de organisatie iedereen uit om bij deze wedstrijden aanwezig te zijn.
Direct hierna zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Om ongeveer 17.45 wordt het toernooi afgesloten met een barbecue voor iedereen die te kennen heeft gegeven hieraan te willen deelnemen. Ook zal er nog een loterij worden gehouden, waarbij prachtige prijzen te verdienen zijn.Het speelschema

Het Van Hinthum toernooi 2016 gaat door !!!

We zijn er in geslaagd om een geschikte vervangende locatie te vinden. Ons toernooi zal dit jaar gespeeld worden in Zaal Verploegen te Wijchen.
In de prachtige biljartzaal van deze locatie kunnen we gebruik maken van maar liefst 7 biljarts. Hierdoor hebben we het aantal speelavonden teruggebracht van 15 naar 9.

De informatie brief met gewijzigde speeldata

Zeer grote brand verwoest café D'n Dijk in Ravenstein

Dn Dijk verwoest


RAVENSTEIN - Café-Zaal D'n Dijk in Ravenstein is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig verwoest door een grote brand. Het vuur sloeg over naar een huis dat direct naast het café ligt.

Helene van Aarle heel veel sterkte toegewenst

Link Omroep Brabant

Link Klik nieuws

Van Hinthum toernooi

Beste Biljartvrienden

Ook dit jaar organiseren wij  weer het van Hinthum toernooi.
Voorgaande jaren mochten we ons verheugen in een groot aantal deelnemers en ontvingen we veel enthousiaste reacties over de opzet en de sfeer van dit toernooi.
Aangezien wij ook nu weer veel inschrijvingen verwachten, adviseren wij iedereen om tijdig in te schrijven.
Inschrijving is mogelijk in 4 verschillende spelsoorten: Kader- Bandstoten- Driebanden- Libre

Lees verder . . . .


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van Hinthum 2015

Finaledag Van Hinthum-Stoltz toernooi 2015

Zaterdag 15 augustus was het dan zover. De finaledag van het van Hinthum-Stoltz toernooi 2015. Na drie weken groepswedstrijden, kwartfinales en halve finales stonden deze middag
de finales kader, libre, bandstoten en driebanden op het programma.
Onder grote publieke belangstelling werd in de gezellige biljartruimte van Cafe-Zaal "D'n Dijk" in Ravenstein vooraf een minuut stilte in acht genomen voor Corrie Noorman, wiens warme, hartelijke persoonlijkheid door velen zal worden gemist.

De librefinale ging tussen Helene van Aarle, een thuiswedstrijd voor de kersverse nieuwe eigenaresse van Cafe-Zaal "D'n Dijk"  en nieuwkomer Piet Banken. Helaas kon Helene de prima vorm, waarin ze de dag te voren tijdens de kwart- en halve finale verkeerde, tijdens deze finale niet opnieuw etaleren. Piet daarentegen speelde z'n beste wedstrijd van het toernooi en wist de benodigde 65 caramboles, met onder meer een mooi gespeelde serie van 17, in slechts 16 beurten bij elkaar te spelen. Een waardig kampioen!

In de kaderfinale kwamen Theo vd Ven en Johnny vd Camp tegen elkaar uit.
Waar Theo , als ervaren kaderspeler, in deze partij niet liet zien waartoe hij in staat is,
scoorde Johnny als "gelegenheidskaderspeler" (in de C1-competitie librespeler) er lustig op los. Na 14 beurten stonden de benodigde 60 caramboles op het scorebord !
Zijn moyenne van 4,28 was zelfs hoger dan zijn competitiemoyenne libre van 4,14.
Een mooie prestatie.

De bandstootfinale tussen Peter van Bommel ( 5de klas -30 car.) en Sven Nabuurs (1ste klas-100 car.) was ongemeen spannend. Bij een stand van 29 om 87 leek Peter aan het langste eind te gaan trekken. Maar blijkbaar werd de spanning Peter iets te veel, want met twee
missers in de laatste twee beurten, gaf hij Sven alsnog de kans om de partij naar zich toe te trekken. Sven greep deze kans met beide handen, Peter lichtelijk ontgoocheld op z'n stoel achterlatend !

De driebandenfinale tenslotte was een strijd tussen Hans vd Velden en Wiet Arts.
Beide spelers lieten veel prachtige oplossingen zien, maar het was zo'n typische wedstrijd van "net mis". Hans, de kampioen van 2014, slaagde er niet in om zijn titel te prolongeren, want na 55 beurten (beurtenlimiet) was Wiet hem met 21 om 19 de baas.

De prijsuitreiking werd ook dit jaar weer verricht door Rene van Hinthum.
Met een persoonlijk woordje voor elke prijswinnaar overhandigde hij de medailles en de bloemen namens Oom Bart, naar wie dit toernooi mede vernoemd is, maar die zelf om gezondheidsredenen helaas niet aanwezig kon zijn.

De beker voor de meest opmerkelijk prestatie van het toernooi ging naar Sven Nabuurs, die er in slaagde om zijn partij kader 57/2,  160 caramboles in 1 beurt uit te spelen !
Bloemen en een woord van dank waren er voor Hanny Merkus, jarenlang een zeer toegewijd mede-organisator van dit toernooi.

Als afsluiting genoten alle deelnemers (met 'aanhang') van een meer dan verrukkelijk koud en warm buffet.

Al met al kunnen we met veel voldoening terugzien op een bijzonder geslaagd toernooi en we hopen volgend jaar iedereen weer te mogen begroeten.

Namens 't organisatiecomite (Irene en Frans Wijnakker, Jan Nabuurs, Tonnie Verhoeven en Wim Vissers)

Wim Vissers
Wedstrijdleider

Foto's met dank aan links Sven Nabuurs en rechts Jan Rosmulder de Biljartballen

Hinthum 2015 003w Hinthum Stoltz toernooi 2015

Verslag van Hinthum Stoltz 2015

Op maandagavond 27 juli j.l. is  in Cafe-Zaal  "D'n Dijk"  in Ravenstein het startschot gegeven voor het van Hinthum-Stoltz toernooi. Aangezien de nieuwe eigenaresse van "D'n Dijk" , Helene van Aarle - zelf een vervent biljartliefhebster- een derde biljart heeft laten plaatsen, kan de organisatie dit jaar maar liefst 50 deelnemers verwelkomen. Een recordaantal, wat illustreert dat dit toernooi, ondanks het feit dat het midden  in de zomervakantie wordt gespeeld, veel biljartliefhebbers aanspreekt.

Evenals voorgaande jaren wordt er ook dit jaar weer in 4 verschillende spelsoorten gespeeld: kader, bandstoten, driebanden en libre. Het eerste woord was aan de kaderspelers. Het deelnemersveld bestond uit enkele spelers die actief zijn in de kadercompetitie, aangevuld met een aantal C1 spelers, voor wie dittoernooi een mooie gelegenheid is om eens een keer kader in wedstrijdverband te spelen.

Na spannende groepswedstrijden bereikten uiteindelijk de volgende 8 spelers de kwartfinales: Theo Derksen (57/2), Theo vd Ven, Johnny vd Camp, Jeroen van Lith, Sven Nabuurs (57/2), Henk Schamp, Wim Vissers en Harrie van Bommel. In deze kwartfinales sneuvelden de beide 57/2 spelers: Theo moest het onderspit delven tegen een sterk spelende Harrie en Sven had in deze partij niet de scherpte om Jeroen te kloppen. Die scherpte was er bij Sven wel geweest in de twee laatste groepswedstrijden: met een slotserie van 126 in de derde partij had hij z'n visitekaartje al afgegeven om vervolgens de vierde partij  -160 caramboles-  in 1 beurt uit te spelen. Sven's tegenstander- een verbouwereerde Henk Vugts- was tijdens deze partij alleen maar aandachtig en bewonderend toeschouwer. Aangezien Henk (Schamp) het niet kon bolwerken tegen Johnny en Wim tegen Theo (vd Ven) nipt tekort kwam, mochten in de halve finales Harrie en Johnny en Jeroen en Theo het tegen elkaar opnemen. Ook hier weer spannende wedstrijden. Theo bleef Jeroen de baas en in de andere halve finale leek Harrie met uitstekend spel aan het langste eind te trekken, maar Johnny wist met een sterk gespeelde slotserie van 14 toch nog als eerste de finish te bereiken. Dus zullen Theo en Johnny elkaar treffen in de kaderfinale op zaterdagmiddag 15 augustus a.s.  Aanvangstijdstip 15.00 uur.

Vervolgens waren de bandstoters aan de beurt. 20 deelnemers, verdeeld over 4 groepen van 5, gingen met elkaar in de slag om  de laatste 8 te bereiken. Ook in deze spelsoort een qua speelsterkte flink uiteenlopend deelnemersveld: van vijfde klas (30 car.) tot eerste klas (100 car.) En ook hier weer veel spanning. Aangezien na de groepswedstrijden, met toepassing van respectievelijk het 2-punten systeem en het 10-punten systeem, een aantal spelers gelijk eindige, kwamen er tenslotte percentages aan te pas, om te berekenen welke spelers door mochten naar de kwartfinales.  Dit waren, in volgorde van plaatsing: Peter van Bommel, Sven Nabuurs, Wim Vissers, Jan Nabuurs, Harrie van Bommel, Frans Wijnakker, Henk van Kuppenveld en Helene van Aarle. Als winnaars kwamen Peter (tegen Helene), Wim (tegen Frans), Harrie (tegen Jan) en Sven (tegen Henk) uit de bus. Dit betekende einde toernooi voor de winnaar van vorig jaar, Henk van Kuppenveld. Maar gezien de vorm waarin Sven ook bij het bandstoten verkeerde, was het voor Henk wel een eervol afscheid. In de halve finales was Peter (dankzij een mooie serie van 10 car. - van de 30) Wim net de baas en wist Sven door een overwinning op Harrie te voorkomen dat de finale een "Bommel-onderonsje" zou worden. Zodoende treffen Peter en Sven elkaar in de bandstoot- finale a.s. zaterdagmiddag, om ongeveer 16.00 uur.

Vervolgens kwamen de driebanders in actie. Aangezien niemand er in slaagde om alle vier de groeps- wedstrijden winnend af te sluiten, eindigden er van de 15 deelnemers maar liefst 5 met 6 wedstrijd punten en 5 met 4 punten. Dus ook hier kwamen er weer percentages aan te pas om de kwartfinalisten aan te wijzen. In volgorde van plaatsing: Gerard Schriks, Theo Reuvers, Jochum Verstegen, Peter van Bommel, Richard Maassen, Jeannette Habraken, Jacky Ritmeijer en Wiet Arts. Omdat Peter zich voor deze kwartfinale afmeldde, kwam Hans vd Velden, als eerste reserve, in aanmerking om Peters plaats in te nemen. Door winst van Hans tegen Gerard, Jacky tegen Jochum, Jeannette tegen Richard en Wiet tegen Theo, bleven er nog vier halve-finalisten over. In deze halve finales maakte Hans korte metten met Jacky en schakelde Wiet Jeannette uit. Toch een knappe prestatie van Jeannette om te midden van alle mannelijke deelnemers de halve finale te bereiken. En voor Hans, die dankzij het terugtrekken van Peter via de achterdeur de kwartfinale bereikte, de kans om zijn vorig jaar behaalde kampioenschap te prolongeren! Maar dan zal hij in de finale uiteraard eerst wel met Wiet moeten afrekenen !!Of dit gaat lukken zullen we a.s. zaterdag zien. Deze finale zal omstreeks 16.00 uur beginnen.

Deze  hele week gaan nog 30 librespelers strijden om een finaleplaats.

Graag nodigen wij iedereen uit om a.s zaterdag de finales bij te wonen.

Vanaf 15.00 is iedereen van harte welkom in cafe-zaal "D'n Dijk " 

aan de Maasdijk te Ravenstein.

Namens het organisatie-comite, bestaande uit Frans en Irene Wijnakker, Jan Nabuurs en Tonnie Verhoeven

en Wim Vissers Wedstrijdleider

 

Van Hinthum - Stoltz 2014

De liefhebbers die niet wilden wachten op de KNBB competitie die begin september van start gaat, konden de afgelopen drie weken terecht bij Café Ons Thuis in Ravenstein. Zoals elk jaar werd het van Hinthum Stoltz toernooi gespeeld in de disiplines libre, band, kader en driebanden.

Maar liefst 48 spelers die zich vaak meerdere keren hadden ingeschreven konden kun hart ophalen. Dit toernooi staat bekend om de gezelligheid en heeft elke avond de belangstelling van vele biljartliefhebbers en familieleden.

140809-126w

Fotoreportage van Hinthum Stoltz finale 2014

Fotoreportage van Hinthum Stoltz kader 2014

 Bijzonder druk was afgelopen zaterdag 9 augustus, de sluitingsdag waarin de finales werden gespeeld maar ook een buffet voor alle spelers en medewerkers klaarstond. Inclusief aanhang was Café Ons Thuis met maar liefst 70 mensen afgeladen vol.

Henk van Kuppeveld nam het in de finale bandstoten op tegen Theo van Dinther, een geduchte tegenstander. Het ging echter lange tijd gelijk op, maar met een mooie eindsprint was het Henk die aan het langste eind trok en glunderend kampioen bandstoten werd.
Guus Reijs prolongeerde zijn titel in het kader. Daar zag het er lang niet naar uit maar met een prachtige grote serie liet hij Joop van Dijk met slechts één carambole van de eindstreep achter.
Marco van Zetten nam het met libre op tegen Piet Hendriks, dat werd een moeizame wedstrijd waarbij Piet prima uit de startblokken kwam. Piet had het hele toernooi ver boven zijn moyenne gespeeld, maar kon in de finale niet verhinderen dat Marco hem langzaam maar zeker ging inhalen. Het spel had flink te lijden onder de zenuwen, maar het was toch Marco, die in de laatste fase van de wedstrijd enkele series maakte en Piet het nakijken gaf.
Op de andere tafel werd Hans van Velden kampioen in het driebanden. Ook in deze finale speelden de spelers duidelijk met zenuwen in de schoenen. Op het moment dat wedstrijdleider Wim Vissers een beurten limiet had voorgesteld, spurtte Hans naar het einde en liet Jan Broeksteeg hoofdschuddend achter.

Naamgever Bart van Hinthum kon door omstandigheden niet aanwezig zijn maar de organisatie had in bondsdocent en neef van Bart, Réne van Hinthum een uitstekende vervanger. Réne die samen met zijn Jolanda belangstellend acte de présence gaven, huldigde met genoegen de winnaars. Voor Velpenaar Harrie van Bommel was er een bijzondere beker: de sportiviteitsprijs die uit de deelnemers door de deelnemers wordt gekozen.

De organisatie kan wederom terugkijken naar een bijzonder goed en geslaagd toernooi. Omroep Walraven had dit jaar overigens belangstelling voor de biljartsport in het algemeen en koos dit toernooi om met beelden en een interview een mooie reportage te maken die binnenkort wordt uitgezonden.

140809-002w 140809-144w
Hinthum Rene Jolanda 140809-001w 140809-110w
Zetten Marco van 140809-001w Kuppenveld Henk 140809-002w

 

Van Hinthum - Stoltz 2013

Fotoreportage van Hinthum Stoltz 2013

130810-139a

 

130810-046a 130810-073a
Bestuursleden met erevoorzitter Bart van Hinthum  
130810-133a 130810-147a

 

Finaledag Van Hinthum-Stoltz toernooi 2015

 

Zaterdag 15 augustus was het dan zover. De finaledag van het van Hinthum-Stoltz toernooi 2015. Na drie weken groepswedstrijden, kwartfinales en halve finales stonden deze middag

de finales kader, libre, bandstoten en driebanden op het programma.

Onder grote publieke belangstelling werd in de gezellige biljartruimte van Cafe-Zaal "D'n Dijk" in Ravenstein vooraf een minuut stilte in acht genomen voor Corrie Noorman, wiens warme, hartelijke persoonlijkheid door velen zal worden gemist.

 

De librefinale ging tussen Helene van Aarle, een thuiswedstrijd voor de kersverse nieuwe eigenaresse van Cafe-Zaal "D'n Dijk" en nieuwkomer Piet Banken. Helaas kon Helene de prima vorm, waarin ze de dag te voren tijdens de kwart- en halve finale verkeerde, tijdens deze finale niet opnieuw etaleren. Piet daarentegen speelde z'n beste wedstrijd van het toernooi en wist de benodigde 65 caramboles, met onder meer een mooi gespeelde serie van 17, in slechts 16 beurten bij elkaar te spelen. Een waardig kampioen!

 

In de kaderfinale kwamen Theo vd Ven en Johnny vd Camp tegen elkaar uit.

Waar Theo , als ervaren kaderspeler, in deze partij niet liet zien waartoe hij in staat is,

scoorde Johnny als "gelegenheidskaderspeler" (in de C1-competitie librespeler) er lustig op los. Na 14 beurten stonden de benodigde 60 caramboles op het scorebord !

Zijn moyenne van 4,28 was zelfs hoger dan zijn competitiemoyenne libre van 4,14.

Een mooie prestatie.

 

De bandstootfinale tussen Peter van Bommel ( 5de klas -30 car.) en Sven Nabuurs (1ste klas-100 car.) was ongemeen spannend. Bij een stand van 29 om 87 leek Peter aan het langste eind te gaan trekken. Maar blijkbaar werd de spanning Peter iets te veel, want met twee

missers in de laatste twee beurten, gaf hij Sven alsnog de kans om de partij naar zich toe te trekken. Sven greep deze kans met beide handen, Peter lichtelijk ontgoocheld op z'n stoel achterlatend !

 

De driebandenfinale tenslotte was een strijd tussen Hans vd Velden en Wiet Arts.

Beide spelers lieten veel prachtige oplossingen zien, maar het was zo'n typische wedstrijd van "net mis". Hans, de kampioen van 2014, slaagde er niet in om zijn titel te prolongeren, want na 55 beurten (beurtenlimiet) was Wiet hem met 21 om 19 de baas.

 

De prijsuitreiking werd ook dit jaar weer verricht door Rene van Hinthum.

Met een persoonlijk woordje voor elke prijswinnaar overhandigde hij de medailles en de bloemen namens Oom Bart, naar wie dit toernooi mede vernoemd is, maar die zelf om gezondheidsredenen helaas niet aanwezig kon zijn.

 

De beker voor de meest opmerkelijk prestatie van het toernooi ging naar Sven Nabuurs, die er in slaagde om zijn partij kader 57/2, 160 caramboles in 1 beurt uit te spelen !

Bloemen en een woord van dank waren er voor Hanny Merkus, jarenlang een zeer toegewijd mede-organisator van dit toernooi.

 

Als afsluiting genoten alle deelnemers (met 'aanhang') van een meer dan verrukkelijk koud en warm buffet.

 

Al met al kunnen we met veel voldoening terugzien op een bijzonder geslaagd toernooi en we hopen volgend jaar iedereen weer te mogen begroeten.

 

Namens 't organisatiecomite (Irene en Frans Wijnakker, Jan Nabuurs, Tonnie Verhoeven en Wim Vissers)

 

Wim Vissers

Wedstrijdleider