Get Adobe Flash player

Mart van der Heijden Nationaal arbiterstoernooi 

MvdH arbiters  
 
Het MvdH arbiters toernooi 2018
 
MvdH 180707 254web MvdH 180707 111web
Het Mart van der Heijden arbiterstoernooi is van 6 tm 8 juli in de Hazelaar te Rosmalen gespeeld, dit jaar voor de 19e keer.
Frans Wijnakker wist bij het bandstoten een derde plaats te behalen. Jeannette Habraken speelde ook band en wist drie partijen te winnen, en behaalde hiermee een vijfde plaats. Hans Bervoets had zich voor de matchtafel driebanden groot geplaatst. Niet wat hij vaak heeft gespeeld, hij behaalde met twee winstpartijen en zevende plaats.
De foto reportages: Dag 2 en dag 3
 
 
Het MvdH arbiters toernooi 2017
 
170701 534b web 170701 526 web
 
Hans Bervoets presteert het om als enige finalist van de arbiters van district Oss een titel naar huis te nemen. Hans behaalde het prachtige moyenne van 2,30 maar liefst 128 % boven zijn aanvangsmoyenne. Toch ging het niet als vanzelfsprekend want Hans moest toch twee verliespartijen toestaan en eindigde evenals Marcel Kools (106 %) op 10 matchpunten. De prijsuitreiking was zoals elk jaar in aanwezigheid van de familie van der Heijden. Kleindochter Indy overhandigde de prijzen.
Het is al jaren een traditie dat de arbiters van district Oss één of meerdere titels behalen. Hopelijk kan men volgend jaar deze traditie voortzetten.

Het MvdH arbiters toernooi 2016

160703 387a BM MvdH 2016 alle spelers

Van 1 tm 3 juli, ishet Mart van der Heijden Nationaal arbiters toernooi weer georganiseerd. De vertrouwde lokatie was in de Hazelaar te Rosmalen. Ook dit jaar namen arbiters uit district Oss deel.

Frans Wijnakker haalde met een derde plek op het driebanden klein, de beste prestatie voor ons district.

Het Mart van der Heijden toernooi 2016 zit er weer op. Van 1 tm 3 juli, is het Mart van der Heijden Nationaal arbiters toernooi georganiseerd. De vertrouwde lokatie was in de Hazelaar te Rosmalen. Ook dit jaar namen arbiters uit district Oss deel. Frans Wijnakker haalde met een derde plek op het driebanden klein, de beste prestatie voor ons district. Dit jaar hadden helaas minder arbiters uit ons eigen district zich geplaatst.

Bij het bandstoten plaatste Jeannette Habraken zich maar behaalde met slechts 2 overwinningen en 8e plek. Haar moyenne was exact 1,00
In het driebanden klein spelen nagenoeg elk jaar wel arbiters uit ons district. Zo ook nu weer en wel met Hans Bervoets die ondanks zijn rugklachten toch nog met 5 punten 7e werd. Beter deed het Frans Wijnakker met een derde plek. Maar liefst 5 spelers haalden 4 overwinningen dus 8 punten. Daarvan had Frans het derde beste moyenne. In het libre, kader en driebanden groot had Oss geen deelname.

De foto's werden verzorgt door uw eigen webmaster:

Fotoimpressie eerste speeldag: MvdH vrijdag

Fotoimpressie 2e en 3e speeldag: MvdH zaterdag en zondag

Fotoimpressie prijsuitreiking

Uitslagen MvdH toernooi

Het MvdH arbiters toernooi 2015

150705 243 web

Henk Schamp houdt de eer voor district Oss hoog

150705 021 web

Belangstelling van Jan en Annie van der Heijden

150705 053 web

Henk Schamp kampioen bandstoten

150705 101 web

Piet Tilders op de 2e plaats met het libre

In het bloedhete weekeinde van 3 tm 5 juli is het Mart van der Hreijden Nationaal arbiterstoernooi in de Hazelaar te Rosmalen gespeeld. Dit jaar zat het terras voor de Hazelaar niet gevuld spelers, arbiters en belangstellenden. Nee die zaten in de, met airco gekoelde, biljartzaal. Belangstelling was er aan de kant van de familie van Mart (Tiny van Nol dn Bekker) met een bezoek van Jan en Annie van der Heijden maar steevast ook van zoon Arthur die met z'n vrouw en kinderen acte de précence gaven.

Henk Schamp was diegene die dit jaar de eer voor district Oss hoog hield en werd kampioen met het bandstoten. Ook Piet Tilders en Adrie van de Laar behaalden een hoge klassering, resp tweede en derde met het libre. Hans Bervoets tot slot werd vijfde in het driebanden klein.

Door diverse redenen had district Oss iets minder deelnemers maar dat wordt in 2016 ongetwijfeld rechtgetrokken. Het organiserende team olv Hans Berkhout waarborgt dat ook komend seizoen het toernooi zal plaatsvinden maar hoopt van harte op een groter aantal deelnemers. Indien 10% van de ruim 1400 arbiters zich meldt zijn ze al dik tevreden.

Het verslag van de organisatie

De fotoreportage van de finaledag

Alle informatie MvdH toernooi

Het MvdH arbiters toernooi 2014  

P1090484a

Het Mart van der Heijden Nationaal arbiterstoernooi is dit jaar weer uitstekend verlopen. De organisatie en Sportfoyer de Hazelaar hadden het perfect voor elkaar.

Een unieke prestatie leverde het arbitersechtpaar Adrie en Corry van de Laar, Adrie won het bandstoten en Corry werd in het libre eerste. District Oss had een vertegenwoordiging van zeven arbiters in de vijf verschillende spelsoorten.

 

Het is dan ook heel bijzonder dat maar liefst vier eerste plaatsen naar dit district gingen. Frans Wijnakker werd eerste in het driebanden klein en Geert van Lith werd kampioen driebanden groot. Tot slot werd Marco Vonk gehuldigd als eerste in het kader.
Komend seizoen wordt dit kampioenschap wederom in het eerste weekeinde van juli gespeeld.

Er wordt in vijf spelsoorten gespeeld met elk 8 finalisten die zich in de voorwedstrijden kunnen plaatsen. Voor het libre hadden de dames arbiters Corry van de Laar en Jeannette Habraken zich weten te plaatsen. In het bandstoten speelden Arie van de Laar, Henk Schamp en Hans Bervoets. Geert van Lith mocht het op de grote tafel gaan proberen en speelde driebanden groot. In het kader waren dit jaar geen deelnemers van district Oss.

Verslag in Nieuwsbrief 41

Foto impressie van het MvdH toernooi

Foto serie prijsuitreiking MvdH toernooi

Biljart totaal

In het augustusnummer van Biljarttotaal prijkt het trotste arbitersechtpaar Corry en Adrie van de Laar op de voorpagina. Zowel Corry (libre) als Adrie (Band) werden kampioen bij het Mart van der Heijden nationaal arbiterstoernooi. Een bijzondere en unieke prestatie. Op deze pagina kunt u hierover verder lezen.
Tevens verwijs ik u naar het uitgebreide verslag in Biljart totaal.

In dit kleuren blad kunt u ook tussen alle Nederlandse kampioenen op de pagina van de landsfinale het team van Kerkzicht bewonderen. Dit team werd met Jan-Hein Clement, Wilfred Clement en Antwan van de Hurk Nederlands kampioen in de C1 klasse.

Mocht u nog niet inbezit zijn van Biljart totaal, dan kunt u tot en met december 2014 voor 10 euro dit mooie blad in de bus krijgen.

KopNwsbrfAUG2014